עלות מחיה חודשית במלבורן

HG111

New member
עלות מחיה חודשית במלבורן

שלום אנשים טובים,
האם מישהו יוכל לפרט קצת על עלויות מחיה למשפחה עם 2 ילדים בגילאים 4 ו-2.
תודה מראש ובברכת שבוע נעים,
חיים

אמנון כ

New member
מה עלות המחיה בישראל למשפחה?

אתה מבין שאי אפשר ממש לענות על זה, נכון?
&nbsp
חיפוש מתקדם בפורום אחר קבצי אקסל יוביל לחישובי עלויות. כדאי לנסות ולעיין במספרים אלו.

arieltr

New member
האמת זו שאלה די מעניינת העלות בישראל, שווה לזרום עם זה

היות ולא לכולנו אותם ההרגלים והדרישות, אכן עלות מחיה נתונה לוקחת בחשבון פרמטרים והנחות כלליות מראש ולכן כל מספר שנזרוק עלול להתאים לנו אבל לא למישהו אחר (מלבד ממספרי גג).
אי לכך, אף על פי כן, ובכל זאת אולי נוכל לבקש מפותח השרשור לציין מהי עלות המחיה של משפחתו בישראל ומה היא כוללת (יענו הברייקדאון) וננסה להבין האם הסכום שהם מוציאים בישראל יספיק להם למחיה זהה באוסטרליה.
(ספוילר - כנראה לא יספיק).
(טוויסט אחרון - הבנאדם מוצא עבודה באוסטרליה ותודות למשכורת האוסטרלית ההוצאות של משפחתו שוות להכנסות).
(האם יהיה להם כסף לביקורים בישראל - סוף הסרט נשאר פתוח לפרשנות הצופה)(או לפותח השרשור).

אמנון כ

New member
ועם זאת...

אחרי שהייתי ממש לאחרונה בביקור בארץ הקודש, לנוכח מצבו העגום של הדולר האוסטרלי אל מול חוזקו (הלא ברור) של השקל הישראלי, הרי שלפחות עבורנו הרגיש כאילו המחייה בישראל יקרה עוד יותר מאשר באוסטרליה (כל עוד ממירים שקל לדולר).

arieltr

New member
שמע, אלה לא חדשות מאירות פנים

מונח לפני ביקור בארץ החודש וכמובן אוכל יהווה עיסוק צדדי, משני ועיקרי אשר לו אני מצפה בכליון עיניים ובטן ריקה. שום צלחת חומוס לא תקופח ושום גרגר לא ישאר חסר בית.

מאידך, אם פותח השרשור מהגר מחר לאוסטרליה וממיר מיידית את מיטב כספו הישראלי, כנראה ערכו יזכה אותו כעת יותר מבעבר. או במילים אחרות - שווה להגר לאוסטרליה

HG111

New member
עלות מחיה במלבורן

שלום חברים,
ראשית, תודה שהשקעתם מזמנכם וניסיתם לעזור.
ברור לי שיש הרבה משתנים ולא כולם צורכים אותם דברים.
ניסיתי להבין מה הן העלויות הכלליות שצריך לקחת בחשבון.
האם יש עלויות גן בגילאים 2-5 או שהחינוך חינם? ומה קורה בגילאים מבוגרים יותר.
האם ספירת החדרים בדירה כוללת את הסלון (כמו בארץ) או רק חדרי שינה? ושוב ברור לי שבשכונות שונות בעיר שכר הדירה שונה, אבל אם יש מידע לגבי מחיר ממוצע ל-3 חדרי שינה (לא כולל סלון) והאם יש עלות ארנונה או מיסים נוספים שצריך לקחת בחשבון.
אני אנסה לחפש בפורום קבצי אקסל, פשוט רציתי לקבל מידע עדכני, ראיתי כל מיני אזכורים משנים כמו 2007, אני מניח שהשתנו קצת דברים מאז

ANZ1

New member
רק בישראל סופרים את הסלון

בשאר העולם סופרים רק את חדרי השינה.
לכל השאלות שלך גוגל הוא החבר הכי טוב.
ב5 שניות חיפוש בגוגל תמצא את האתרים הגדולים לחיפוש נדלן באוסטרליה, שזה העלות הגדולה ביותר, כי במלבורן כמו בתל אביב הפער בן מחירי שכירויות של נכסים שונים בקלות מגיע לפי 10, תלוי בשכונה, בגודל ובסוג הנכס.
בתל אביב אנשים שוכרים דירה ב3000 שח וגם ב30000
אתה גם תראה שמחירי השכירויות הם לפי שבוע ולא חודש.
בעוד 5 שניות תגיע לאתרים של סופר מרקט גדולים ותראה מחירי מוצרים ותוכל להשוות לעלויות בישראל,
וגם לכל שאלה אחרת כזאת.
כל קובץ אקסל שמישהו אחר עשה לפני לא משנה מתי לא יעזור להוצאות שלך.
קובץ אקסל שעשה זוג סטודנטים במלבורן לפני שנה יהיה מאד שונה לעלויות שלך.

ובכל זאת, קצת תשובות:

גנים: הגנים בתשלום. עד סביבות גיל חמש (שאז מתחילים שנת "מכין" בבית-הספר). תושבי קבע יכולים לקבל החזרים חלקיים מהממשלה לפי קריטריונים של עבודה והכנסה. כיוון שלא כתבת מה מעמדכם מול רשויות ההגירה, יקשה לתת לך תשובה טובה. בכלל, ככל שתספר יותר פרטים לגביכם, כך איכות התשובות תעלה.
&nbsp
שכירות נוטה להיות "הכל כלול". שכירות של בית ממוצע של 3 חדרי שינה בשכונה ממוצעת יעלה לך בסביבות 1500-2200 דולר אוסטרלי לחודש. אפשר למצוא גם בפחות, וגם ביותר...

ANZ1

New member
כמה הערות בנושא

הסיבה למה הכלכלה והדולר האוסטרלי נמוכים זה ברור, בעיקר מחירי המחצבים והמצב בסין.
בכלכלה הישראלית שום דבר לא השתנה בה לכן אין ירידה, צריך לזכור שהכלכלה האוסטרלית גדולה פי 6 מהישראלית, ישראל מדינה קטנה, שחלק גדול מהרכוש והמצב הכלכלי בה הוא בגלל מיליוני יהודים ברחבי העולם שמחזיקים נכסים בישראל,
על אותו משקל, אם היו 50 מיליון אוסטרלים מחוץ לאוסטרליה שהיו מחזיקים חשבונות בנק ונכסים באוסטרליה הדולר האוסטרלי היה פי 2.

ובקשר לעזרה להבין מה העלויות למחייה במקום מסוים,
תביאו קישור לאתרים של השכרה וקנית נכסים, ככה הוא יוכל למצוא ולהבין לבד מה המחירים לבית שמתאים לו במיקום, גודל וסוג.
תביאו קישורים לאתר של היפר גדול שיראו מה מחיר של מוצרי קניות ואוכל.
ואם רוצים להשקיע בפרטים יותר קטנים לתת מה העלויות של סלולרי, דלק ,ביטוחים וכו.

Nissim Assa

New member
מיליוני יהודים?

"שחלק גדול מהרכוש והמצב הכלכלי בה הוא בגלל מיליוני יהודים ברחבי העולם שמחזיקים נכסים בישראל". על מה האמירה הזאת מבוססת? יש נתונים רשמיים או שזאת תחושת הבטן שלך?
&nbsp
האם "50 מיליון" נובע מההנחה ש200% מהנכסים והחשבונות בישראל שייכים לתושבי חוץ?

ANZ1

New member
יהודים

לפי גוגל
50 מיליארד שח בבנקים הישראלים הם של תושבים זרים,
50-100 אלף דירות בבעלות זרה.
חלק מההשקעות בחברות ישראליות מגיעות מחברות זרות באופן ישיר או דרך ההשקעה בבורסה,
קראתי לפני כמה זמן ריאיון עם מנהל של קרן שמשקיעה בישראל שאמר שהיום רק יהודים רוצים להשקיע היום בישראל.
אז לא ספרתי את כל היהודים שמשקיעים בישראל, אם זה 500 אלף או מיליון, אבל זה המון, הרבה יותר מכל מדינה אחרת.
אגב, גם אתה בינהם אם יש לך חשבון בישראל \ קרן פנסיה \ דירה.

Nissim Assa

New member
לקחת רוורס?

באוסטרליה כ 25 מליון תושבים ואתה טענת שיצטרכו 50 מליון אוזים מבחוץ בשביל להגיע לפרופורציה כמו המצב בישראל. ז"א 200%.
&nbsp
עכשיו אתה אומר לפי גוגל (הם גם נהיו חברת סטטיסטיקה?) שבישראל 50 מיליארד ש"ח ו 50 עד 100 אלף דירות הן בבעלות זה.
אין לי מושג איזה אחוז זה אבל בהשערה גסה זה בטוח פחות מ 20% (עשרים אחוז).
&nbsp
אם נשווה את זה לאוסטרליה. באוסטרליה משקיעים יהודים וגם לא יהודים כך שבסיס המשקעים רחב הרבה יותר. הרבה, הרבה משקיעים סינים. הם קונים חברות, חוות חקלאיות ובעיקר נדל"ן.
אני משוכנע שזה לא פחות מאחוז ההשקעה הזרה בישראל.
&nbsp
מכאן שלתאורית ה פי 2 שלך אין אחיזה במציאות.

ANZ1

New member
ומעניין מה זה יעשה

בישראל משקיעים תושבי חוץ בעיקר יהודים נחשבים לדבר חיובי.
למרות העליה במחירים,
באוסטרליה זה לא נחשב למשהו חיובי, במיוחד כשמדובר בעיקר על משקיעים סינים,
האוסטרלים החביבים, חביבים בעיקר לאנשים דומים להם, יש גזענות מאד ברורה נגד סינים ואסיתים בכלל.
אני לא אתפלא אם הפוליטיקה המתנדנת האוסטרלית תלך עוד ועוד ימינה.

arieltr

New member
Ghost Towers

כבר מספר שנים שערים גדולות מאוד על פני הפלנטה מגדלות להנאתן מגדלי רפאים, לא מעט תודות למערכות פיננסיות בעולם גלובלי.
סידני מלאה בבנייני רפאים (מסיבות כאלה ואחרות) וגם כך מחירי הנדל"ן בסידני מגוחכים והזויים ביותר. המצב במלבורן גרוע ועוקב בהתאם אחרי סידני. במלבורן לא רק הסיטי או האינר במצב קטסטרופי אלא גם הטבעת השניה והשלישית. מעבר לכך שהדלת פתוחה להשקעות זרות, אפשר לומר שהמועצות המקומיות יודעות די טוב לשכב על הגב ולפתוח את הרגליים, במקום לשקוד ולהוציא לפועל תכניות מתאר ראויות. את התוצאות המרטיטות לא המשקיעים הזרים מרגישים...

על תכנון הדירות ואיכות הבנייה אפשר לדבר שעות, תאמין לי שאתה מעדיף שאני אמנע מזה...
התפיסה של קורת גג באוסטרליה עברה מפאזת 'החלום האמריקאי' (כאמור במקום לקחת את הפלוסים מארה"ב עדיף לקחת את המינוסים) לפאזת 'בית זו השקעה פיננסית' ומאז זה דאוןהיל פול ספיד. מדהים שאף אחד לא עושה כלום כבר לא מעט שנים.

רעיון המדינה (State) כאמצעי שילטון, וממשלות בפרט, בקריסה מרשימה ובהחלט מחליקים מצויין על מדרון כלכלת הקפיטליזם הגלובלי. נסייג שכמובן תלוי מאיזה צד של המטבע מביטים.

Caput femoris

New member
לגמרי.

לאחרונה עברתי לדירה חדשה לחלוטין ואני נדהם מאיך מדינה שמכורה לנדל״ן מצליחה להעמיד סטנדרטים כ״כ נמוכים של בנייה ושירות.
והכי יפה שאני כותב כרגע תוך כדי עוד המתנה אינסופית על הקו עם טלסטרה כי כבר חודשיים אין לאף אחד מושג איך לחבר את הדירה שלנו (והמבנה כולו - עשרות דירות באיזור שוקק בסידני) לאינטרנט.

JaneLame

New member
שאלה של סדרי עדיפויות ותפישת חיים

אין עניים שעובדים במשרה מלאה באוסטרליה. אם יש, אני לא ראיתי מעולם. העניים הם בד"כ מובטלים ודורשי קצבאות. שכנה שלי בקרלטון שילמה תשלומי משכנתא לבד על הדירה הקטנה שלה ממשכורת כקופאית בסופר.

אני הסתדרתי בסדר גמור בשנה הראשונה במלבורן, עם משכורת של עבודה בתמיכה טכנית טלפונית (נמוך מאוד בסטנדרטים אוסטרלים). אפילו טסתי לחופשה של 3.5 שבועות בארה"ב ממה שהרווחתי. חייתי בדירה קטנטנה אמנם, ונסעתי בתחבורה ציבורית. קניות - השתדלתי תמיד לקנות את מותג הבית של הסופר, ונעזרתי בביטוח הבריאות הציבורי בלבד. במקום לקנות ספרים, משאילים מהספרייה - יש ספריות ציבוריות מעולות באזור יארה. פרט לזה לא חסכתי יותר מדי בדברים אחרים (ביגוד, טכנולוגיה, טקסי כשצריך, כרטיסים להופעות, טיול של יומיים לקנברה, עוד טיול של ארבעה ימים לסידני). לא הרגשתי שום חוסר, להיפך. תוך 3 שנים, התקדמתי שני תפקידים והמשכורת ההיא הכפילה את עצמה כמעט.

הכל שאלה של מה הגבולות האישיים שלכם ועל מה מוכנים להתפשר ולוותר - לפחות בשלבים ההתחלתיים, עד שמתמקמים. אני לא משתמשת במונח "להתכלב" בכוונה, כי צריכה חומרית אינה בהכרח משתווה לאושר (אם כי חובות ועוני בהכרח מיתגרמים לסבל).

אני מכירה משפחה מקסימה של אינטלקטואלים, שמגדלים שני ילדים אינטיליגנטים וסקרנים בדירה פרבר צפוני נחמד מלבורן, ורק אחד מבני הזוג עובד במשרה מלאה אאל"ט. הם מסתדרים לא רע לדעתי. לא חסר כלום, במיוחד לא מבחינה רוחנית.

למעלה