עלות משלוחים קטנים?

21025775

New member
עלות משלוחים קטנים?

אני רוצה למכור בעיקר מטבעות וכרטיסים שונים שלא תופסים משקל ולא נפח, כך שמשלוח מכתב רשום יספיק נכון?
עכשיו בדקתי באתר של הדואר מספר ארצות והעלות שם היא בערך 15 שקל למכתב רשום,
האם אפשר לומר שלכל הארצות (מלבד אלו שלא כדאי ואי אפשר לשלוח אליהם) עלות מכתב רשום לא תעלה על 15 שקל? לעבור מדינה מדינה זה מייאש

כמו כן, רשום זה אומר שאני מקבל הודעה במייל או מסרון שהמשלוח התקבל אצל הלקוח?

תודה

francolana

New member
תשובות

אם בדקת במחירון, בודאי שמת לב שהמחיר לא זהה לכל היעדים. הדואר מחלק את המדינות לקבוצות וכל קבוצה זה מחיר מעט שונה. לא צריך לעבור מדינה מדינה אלא לפי קבוצות.
SMS זה בתוספת תשלום. קח בחשבון שדואר רשום לא מאפשר לך מעקב בהרבה מדינות, כולל ארה"ב. לך אין אפשרות לדעת מה קורה עם הפריט ומתי הוא נמסר אם בכלל. עוד נתון חשוב, מאחר ודואר רשום מחייב חתימה, הלקוח ידרש לאסוף את הפריט. לי היו המון בעיות עם זה והיום אני לא שולחת רשום כמעט בכלל. הפתק לא הגיע, הלקוח לא יכול לאסוף, לא שם לב לפתק וכו. לא מומלץ בכלל בארה"ב. תשלח רגיל או אקו

21025775

New member
תודה רבה, שאלות המשך...

מה זה אקו?
ומה החלוקה של הקבוצות ? בשביל לבדוק מחירים

francolana

New member
-

באתר הדואר לך למחירון. למטה תראה קישור למחירונים. לחץ על האחרון (תעריפון לשרותים בינ"ל). שם יש את כל שיטות המשלוח + הסבר + חלוקה לפי מדינות

21025775

New member
כשכתוב 1-4 פריטים

הכוונה למספר מעטפות/חבילות? או ממש פריטים בתוך מעטפה כגון 3,4 מטבעות ולא יותר במעטפה?

אני צודק אם נדמה לי שאקו פוסט יקר בשביל מעטפה עם מטבע או כמה מטבעות/כרטיסים/מדבקות? במשקל הכולל זה יכול להגיע ל50 גרם פלוס מינוס, לרוב נמוך בהרבה

כל זה בתור התחלה, להתחיל עם פריטים קטנים ולראות איך הולך

francolana

New member
תשובה

הקביעה אם מחיר משלוח הוא יקר צריכה להיעשות ביחס לערך המוצר ולא ביחס למשקל שלו. יש הרבה מוצרים קלי משקל שמחירם גבוה ומצריכים משלוח עם מעקב ו/או ביטוח ולעומת זאת ישנם מוצרים כבדים שערכם נמוך ואפשר לשלוח אותם ללא מעקב כלל. התמחור הוא מערך של שיקולים שעליך להבין אותם לפני שתתחיל למכור.

למעלה