כמה הערות..
במבחן שערכו מצאו שהבישול הראשוני מהיר יותר באינדוקציה, אבל בבישול ארוך, עדיפה
הכירה המתחממת (קרמית).
כמו כן, יש עוד 2 חסרונות לאידוקציה. הראשון, שיש לה קרינה שלא קיימת בכירה הקרמית,
והשני, שחייבים להשתמש רק בסירים שמותאמים לכירה הזו. לא פיירקס ולא סיר
אחר, שאינו מתאים.
אין וויכוח על כך שהבישול מתבצע מהר יותר באינדוקציה, והכירה נותרת קרה לאחר
הסרת הסיר.
לגבי הפסקות חשמל, בשנים האחרונות, הפסקות החשמל הן קצרות למדיי, ונדיר
שתקרה הפסקת חשמל ממושכת. וכשיש הפסקת חשמל ממושכת, וזה קורה בערב,
די סביר שלא תמשיך לבשל, גם אם אתה מבשל על גז.
כי פשוט.. לא ממש נעים לשהות במטבח החשוך. ואם זה קורה ביום... זו כבר אופרה
אחרת...
מה שכן מייקר את התקנת הכירה החשמלית, זה הצורך בחיבור תלת פאזי.
אם יש מוכן, זה נהדר.
אם לא, צריך להכין חיבור שעלותו לא "הכי זולה", אבל מדובר בהוצאה חד פעמית.
אמה מה? גם החיבור הראשוני לגז עולה, ככה שגם בקטע הזה יש איזשהו שיוויון.
יהיה כמובן גם מי שיגיד, שניתן להשתמש בכירה גם בחיבור חד פאזי, אבל אז, לא
יהיה ניתן להשתמש בכל המבערים בו זמנית.
ואגב, ראיתי כבר כירה שיש בה שילוב של מבערי גז ומבערים חשמליים ביחד.
אז נכון, כירה זו מצריכה גם חיבור לגז ה"יותר יקר", אבל היות שמבער גז גדול
(3KW ומעלה) לא ממש זמין בכירה החשמלית, יש כאן יתרון כלשהו דווקא לגז.
ולגבי ההערות לגבי קווט"ש או קילווט? ברור שהכוונה לקילווט, כי מה זה משנה
תוך כמה זמן אתה צורך את הקילווט? הן אם תצרוך אותו תוך חצי שעה, והן אם
תצרוך אותו תוך שעתיים, כמות האנרגיה שתקבל תהייה זהה. מה שנכון, זה שאם
תצרוך את אותו קילווט תוך חצי שעה, הרי שהספק המבער יהיה 2 קילווט, ותוך שעה הוא יצרוך 2 קווט"ש.