עלות שמאי

dvaldman

New member
עלות שמאי

האם עלות שמאי להערכת נכס לצורך משכנתא היא קבועה ללא תלות באזור, בשווי הנכס , בשטחו וכדומה ? שמעתי כי עלות זאת היא 610 ש"ח להיום אך זאת בדירת יוקרה האם בדירה זולה שווי זה יהייה נמוך יותר ? מה הם בכלל מעריכם את שווי השוק , את שווי לביטוח , את השווי לבניה ?

תשובה

אם מדובר בהערכת שמאי ושמאי הינו מטעם הבנק המחיר נמוך יותר מהזמנת שמאי עצמאי להערכה פרטית. עלות השמאי נגזרת מעלות הנכס. ככל שהעלות הנכס גבוהה יותר, כך עלות הערכת שמאי גבוהה יותר. מיקום הנכס אינו אמור להשפיע על עלות השמאות.

yubi1

New member
ותשובה נוספת

העלויות משתנות בין הבנקים אך בגדול בין 350-400 בית עד 200000$ ומעל לשווי זה המחיר נע בין 450-500 ש"ח.

darvl

New member
אתה בטוח

ביקשו ממני 610 ש"ח על בית בסביבות 300 אלף . האם אתה מעודכן במספרים הרי אצור קשר בתלונה עם הבנק - מדובר על בנק משכן . אחרת חבל שאמשוך כעס ללא צורך

yubi1

New member
אני בטוח

בנק טפחות,אדנים,דיסקונט ובינלאומי לוקחים על בית בשווי 400000 $ 500 ש"ח לשמאות. בנק הפועלים אני לא מכיר ולא יקרה כלום אם תתוכח איתם...... בהצלחה

darvl

New member
בטחונך ושל קודמך ?

לאחר בדיקה רחבה ואמיתית הוברר ליללא ספק סכום שמאות של 610 ש"ח הוא הנכון , חבל על תשובות שמטעות . כל הזמן חלים שינויים נכון שבעבר זה היה כך אך כיום לתערי התעריפים קפצו.

yubi1

New member
בטוח

לא תצליח לשכנע אותי אני שולח כל יום כ-3 שמאים להערכת דירה, הסכומים לא השתנו כבר 9 חודשים,אם בנק משכן יש לו תעריף משלו אשראי וטוב לו.

darvl

New member
אם אתה בטוח

אני מעוניין להגיש תלונה או לפחות שאילתה לבנק משכן , האם זה כדאי . אולי תבדוק זאת כטובה . אציין בסודיות כי מדובר על נכס ברח' בן יוסף רמת אביב שמכירו 350 אלף דולר . דרך אגב שמת לב כי כעת בהערכה כבר לא מציינים הערכת שווי שוק כקודם אלא "כינון"

למעלה