עלות תועלת השוואה

deathcaster

New member
וכיוון שלרבים אין גישה למאמר המלא...האם את

מעוניינת לחשוף בפנינו מה המאמר בא למעשה להגיד מעבר לתקציר שלו? כי זה נחמד מאוד לטעון שרפואה אלטרנטיבית זולה יותר מקונבנציונאלית.... אבל לא צריך מאמר על זה, מה שהפתיע הוא שדווקא הומיאופתיה (לפי המאמר) לא נחשבת כחלק מה-CAM שהוא זול יותר שזה מעניין מבחינת העלות כי בסה"כ מוכרים לך מים אבל לא מפתיע מבחינת התועלת....כי מן הסתם זה לא בא פותר כלום ככל הנראה.

אני לא בטוח שזה מה שכתוב שם.

אין לי גישה למאמר המלא; כל מה שאני יכול לקרוא הוא התקציר, ושם כתבו : Statistical procedures show similar total practice costs for CAM and COM, with the exception of homeopathy with 15.4% lower costs than COM. ולפי זה אני מבין שהומיאופתיה כן נכללת במסגרת של טיפולי הרפואה האלטרנטיבית, והמשפט רק בא לציין שהיא השיטה היחידה של רפואה אלטרנטיבית שבה יש הוזלה כלשהי (כאמור, 15.4%) בעלויות. מה שמעורר אצלי את השאלה המתבקשת: אנחנו יודעים שברפואה קונבנציונלית לא מעט מהכסף הולך לחברות התרופות הגדולות (טפו). אבל אם מחיר הטיפולים ברפואה אלטרנטיבית דומה לזה של הרפואה הקונבנציונאלית, ובהינתן שברפואה אלטרנטיבית לא משתמשים בתרופות שמייצרות חברות התרופות הגדולות (טפו) - אז לאן הולך הכסף? מי מכניס לכיס את הרווחים?

deathcaster

New member
ממממממ..........

8 בבוקר... אני קורא הפוך בד"כ בשעות האלו

לא הבנתי משהו:

מה שנכתב הוא: Patients reported better quality of the patient-physician relationship and fewer adverse side effects in CAM; higher cost-effectiveness for CAM can be deduced from this perspective. כלומר, פחות תופעות לוואי, ויחסים טובים יותר עם הרופא. מצויין. אבל מה בנוגע לטיפול בבעיה עצמה? איך אפשר להשוות "עלות-תועלת" כשלא יודעים מה היתה התועלת? להשוואה: נניח שאני עושה ניסוי שבו אני משווה בין שני כלים לחיתוך ירקות לסלט. אני מוכן להמר שבסוף הניסוי ידווחו בקבוצה א' על יותר תאונות (חתכים באצבעות וכאלה), ובקבוצה ב' תירשם שביעות-רצון גבוהה יותר מהאינטראקציה עם כלי החיתוך (זאת בגלל שקבוצה א' קיבלו סכינים חדות למשימת החיתוך, ואילו בקבוצה ב' חתכו סלט בעזרת גורי חתולים חמודים ופרוותיים.) התוצאות הללו כשלעצמן מצביעות על יתרון ברור של גורי חתולים על פני סכיני המטבח לצרכי חיתוך סלט - אבל אני חושב שהרבה אנשים ירצו קודם לשאול כמה שאלות לגבי אופן, קצב ואיכות חיתוך הסלט עצמו. אם במאמר יש פירוט לגבי זה, הייתי שמח לשמוע.

deathcaster

New member

דווקא הייתה לי גישה ברמב"ם באופן מפתיע למאמר עצמו והורדתי אותו... (לא שהיה לי זמן וחשק לעיין בו) אבל אם תרצה.... רק ביום ראשון אוכל לשלוח לך אותו.

Gidi Shemer

New member
אני לא חושב שיש מעבר לכך משהו, פשוט בגלל

שנבדק בו רק הפרמטר הזה. למען האמת, אני לא כל כך מבין את הקשר בין המאמר למדע, לא כל שכן לחדשות המדע, אבל ניחא. ברמה של מערכת בריאות, עלויות, ביטוחים, וכו', יש כאן עוד נתון שיכול להיכנס לשורת הנתונים כשמדובר על האם לשלב או לא לשלב רפואה משלימה במערכת בריאות ממשלתית כמו בשוויץ.

ואגב, אולי שווה לערוך מחקר מקביל

שיבדוק גם את יחס העלות-תועלת למערכת הבריאות הציבורית של הלהישאר במיטה ולשתות תה במקום ללכת לטיפול רפואי כלשהו. לפי נסיוני האנקדוטלי מדובר בשיטה אפקטיבית מאד.

Gidi Shemer

New member
אני מוכן להצטרף עקב נסיוני הדומה בטיפול הנ"ל

וזה אומר שאנחנו כבר יכולים להקים לא רק קליניקה, אלא מרכז רפואי המשתרע על פני שלש יבשות

כבר כתבתי תגובה נזעמת

שבה כעסתי עליך שכתבת בדיוק מה שאני כתבתי, ואז גיליתי שאני כתבתי homeotherapy משום-מה - שזה קצת הרס את הבדיחה
כך שאנחנו בהחלט מסכימים. תודה על התיקון

deathcaster

New member
כבר ניסחתי CLAIMS...בשבוע הבא אני נפגש

עם "לוצאטו את לוצאטו"... בינתיים חבר'ה.... אני אצטט את הגששים: " יד לפה, רגל לאוזן"

למעלה