עליהום על בית המשפט העליון

ולאדק

New member
עליהום על בית המשפט העליון

יו"ר הכנסת, רובי ריבלין, טוען כי בית המשפט העליון- בנטלו לעצמו את מנגנון הביקורת השיפוטית, לפיו יש באפשרותו לבטל חוק שאינו מתישב עם חוקי יסוד - בעצם מערער את יסודות הדמוקרטיה. הדתיים והחרדים (שהפגינו בהמוניהם נגד בית המשפט העליון) מצטרפים לדעתו. אהרון ברק טוען כי מי שלא מגן על הדמוקרטיה, הדמוקרטיה לא תגן עליו. דעתכם?

eviv

New member
לבית משפט יש את החופש

לפרש את החוק שנקבע בכנסת... חוץ מזה הדתיים לא הפגינו בקשר למקרה הזה כי זה בכלל לא נגע להם מדובר במיקרה של תביעה של המדינה בנושא מס הכנסה המיקרה הוא שחוק הייסוד חופש העיסוק התנגש באחד הסעיפים של חוק מסויים אני חושב שאם יש חוקים שסותרים את עצמם ראוי שבית המשפט ידון את מה הוא מעדיך על פי ערכים מוסכמים. אני חושב שבית המשפט השלום שפסק כך צדק בכך שהעדיף את החוק חופש העיסוק על פני חוק שמונע את הזכויות בדבר חופש העיסוק

אני לא ממש יודע במה מדובר,

אבל כל מקרה תקדימי של התנגשות בין חוקים או דיון בחוקים נוכחיים יש להפנות לבג"צ, כי זה מעניינו להכריע בדברים האלו. ולא הבנתי מה ניסה לומר אהרון ברק ובאיזה הקשר(אני מודה שלא קראתי את עיתון אתמול בו הופיע הנושא הזה)?

eviv

New member
מאז קום הדימוקרטיה

לבית משפט החופש לנתח את החוקים ולפרש אותו על פי המיקרים וכאשר יש חוקים סותרים זה את זה בית המשפט יכול להחליט על פי איזה מן החוקים ללכת על פיו

eviv

New member
בטח שיש לו../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

קודם כל קיימים תקדימים... שנית כל תפקידו של בית המשפט זה לפרש את החוק בית המשפט פירש את החוק זה לא שהיה חוק בית המשפט ביטל אותו ופסק על פי שיקול דעתו של השופט מדובר על מקרה מורכב יותר מדובר על מקרה שבו היו שני חוקים סותרים ובית המשפט החליט להתיחחס יותר לחוק יסוד מאשר לחוק הרגיל ובכלל בפסיקה הזאת בית המשפט היגן על הזכות של האנשים לחופש העיסוקק דבר חשוב ביותר זהשיש אינטרסנטים בתוך הכנסת שרוצים להיות החזקים ביותר בדומה למשטר פאשישטי זה כבר דבר אחר... ובכלל בית המשפט הוא צריך לבקר את הרשויות האחרות בית המשפט נפרד מהרשות המחוקקת מסיבה זו בידיוק! הרי עיקרונות הדימוקרטיה אומרים שצריך להיות הפרדת רשויות והפרדת רשויות נעשות בידיוק בשביל זה...

Admini

New member
---->

ידוע לי על חוק אחד לפחות שבמ"ש ביטל ללא הצדקה.

eviv

New member
אז תפרט על זה...

אם יש לך דוג' תתן אותה בעיקרון בית המשפת לא מבטל חוקים אלא מפרש אותם כמובן שבית המשפט יכול לבטל דברים אם הם נוגדים את הדימוקרטיה וכל זה...

Admini

New member
--------------->

"חוק ערוץ 7", חוק שחוקקה הכנסת שמכשיר ערוצים ששידרו מחוץ למדינה משך שנים ונקלטו ברוב איזורי הארץ יקבלו רשיון. בג"ץ פסל אותו ללא שום סמכות.

פלסטיק

New member
סמכות בודאי שיש לו

אולי הטעמים של בג"ץ לא מצאו חן בעינך אבל סמכות בודאי ובודאי שהיתה לו.

למעלה