עליה במשקל ולא מאוכל...

moogy1

New member
עליה במשקל ולא מאוכל...

צהריים טובים, בשנתיים האחרונות הצטרפתי לקבוצת תמיכה ,אשר מסייעת בהקניית הרגלי אכילה נכונים כדרך חיים ולא כדאטה קיצונית או חד פעמית. גופי נענה ברצון למערך התזונתי החדש ,שעיקריו: שש ארוחות קטנות ביום כל שלוש שעות, שתייה מרובה ופעילות גופנית כמעט מדי יום, וכך השלתי בקלות רבה יחסית 27 קילוגרמים. כעת אין לי עודף משקל כלל, ( מידת מכנסיי 37 במקום 46 בתחילתה של הדרך ) , אני מרגישה מצויין נושמת וישנה טוב יותר ובכלל הכל נראה יותר טוב גם בתוך המראה וגם מחוצה לה. לאחר ההקדמה הארוכה הנה הבעיה: גופי אינו משלים עם משקלו החדש, ואיני מצליחה לייצבו על משקל קבוע למרות הקביעות והעקביות בתזונה ורמת הפעילות הגופנית הגבוהה. בכל פעם שמשקל גופי מגיע לסביבות 62 או מעט פחות, הגוף משתולל ועולה במשקל כ- 2 קילוגרמים, וזאת ללא כל שינוי בהרגלי התזונה. מה עלי לעשות על מנת למצוא תפריט יציב ובריא אתו אוכל לחיות בקביעות? האם תיתכן עליה של שני קילוגרמים כתוצאה מבניית שריר ולא כתוצאה מצריכת ממזון כזה או אחר? נ.ב - גובהי 1.72 ומבנה גופי בינוני. אני צורכת ביום כ- 1500 קלוריות. סליחה על אורכה של ההודעה אשמח לתגובה מהירה תודה מראש אלמוג

עליה

לא ממש ברור לי איך ולמה אבל טוב שכך משום שאין שום סיבה שתשקלי פחות, ירדת כבר כל כך הרבה למה שלא תשמרי על מה שהשגת בלי לנסות לזעזע את הגוף עוד יותר. את במקל תקין כרגע (62 או 64 ק"ג?) שמרי עליו ותאהבי את 2 הק"ג האלה, "טוב בתוך ומחוץ למראה"...

moogy1

New member
זאת בדיוק הבעייה!!!

סיגל בוקר טוב, כיום אני בהחלט נהנת מהמשקל החדש ובהחלט מוכנה ושמחה לחיות אתו בשלום, אלא שבחודשים האחרונים הוא מסרב להתייצב. אני לא מצליחה לווסת תפריט קבוע, אשר לא יגרום לתנודות חריפות במשקל ( קילו וחצי למעלה - קילו למטה וחוזר חלילה ) השאלה המרכזית היא האם אני צריכה להוריד אוכל כפי שנאמר לי על ידי המדריכה בקבוצה. או להמשיך לשמור על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית כרגיל? תודה אלמוג

orlysamu

New member
נקודות שיווי משקל בגוף

אלמוג כל הכבוד על ההתמדה הורדת המשקל ושמירתו חשוב שתדעי שבגופנו ישנם נקודות שיווי משקל כשבמשקל מסויים, גופנו נמצא במצב שבו האיזון מבחינת נקודות שיווי משקל הוא האידאלי ובו הגוף מרגיש הכי טוב. גופנו תמיד ירצה לחזור למצב שבו הכי נוח לו, וחבל לריב עם גופנו על שני קילוגרמים כאשר זהו המצב האידאלי לך. מצב של "ריב" עם הגוף יגרום לנדנדה תמידית של עליה וירידה במשקל. זיכרי כי כאשר את נמצאת במשקל שבו האיזון הוא אידאלי גם אם לפעמים תאכלי יותר או פחות לא תעלי ולא תרדי.

למעלה