עליה מיוגוסלביה על האוניה "ראדניק" ב 1949.

פדור1

New member
עליה מיוגוסלביה על האוניה "ראדניק" ב 1949.

שלום לקורא. אני מחפש מידע על העליה מיוגוסלביה ב 1949. ידוע לי שהיו כמה הפלגות, ידוע לי שה"ראדניק" עשתה לפחות שתי הפלגות. אם מישהו יודע איך או איפה אפשר להשיג מידע על אותן הפלגות או רשימות נוסעים או כל מידע אחר, אודה לו מאד מאד. גם הפניה למקורות מידע תחשב לעזרה. בהזדמנות זו אני רוצה להציע למבקשים לתרגם מסרבית או קרואטית אתרי תרגום הקיימים באינטרנט. http://babelx.net/iw/מתרגם-קרואטית/עברית.html מאפשר תרגום טקסטים וגם לשפות נוספות. http://recnik.krstarica.com/e/ מתרגם סרבית http://taktikanova.eu/index.php?option=com_wrapper&Itemid=173

תפנה לצבי לוקר, שהוא אחראי על הארכיון שלנו

אם אתה צריך את הטלפון שלו, תודיע ואמסור לך את המספר במסר אישי. כמו כן, ממש תודה על אתרי התרגום. נבקש מיובלוש שיצרף זאת לאתר שלנו לשימוש המעוניינים. מירי

תמרה1946

New member
"ראדניק"

פדרו שלום. עליתי ארצה בהיותי בת שנתיים וחצי עם הורי ז"ל עם ה-"ראדניק" (כמדומני מס2 ) ב-.20.12.1948 . פניתי לפני כשנה לארכיון הציוני המרכזי ותמורת 50 שח, שלחו לי את רשימת 600-700 שמות הנוסעים. אשמח להעביר לך אותם. בברכה,תמי.

פדור1

New member
רשימת שמות הנוסעים מ 25/07/1949

ראשית תודתי לך על התייחסותך. שנית, אני מחפש את רשימת שמות הנוסעים שהגיעו עם "ראדניק" ב 25/07/1949. באקראי מצאתי את התאריך הזה בתמצית ממרשם התושבים במשרד הפנים. אני מקווה רק שהתאריך הזה הוא גם נכון. אגב, אני יודע שב 1948 הייתה גם הפלגה של אוניה בשם "כפלוס" או משהו דומה. בתודה ובברכה, פדור.

תמרה1946

New member
ראדניק

נסה להתקשר לארכיון הציוני. הם מאוד נחמדים ומנסים לעזור. 02-6204800. לי היה קשר עם בחורה בשם ,כמדומני, סימון שלאכטר. בהצלחה, תמי.

תמרה1946

New member
קפאלוס

האוניה קפאלוס הוסבה להובלת עולים מיוגוסלביה. בנובמבר-דצמבר 1949.ערכה שתי הפלגות ובתחילת 1949 סיימה תעסוקה זו וחזרה להובלת משא. בברכה, תמי.

פדור1

New member
מיד לכשיהיה בידי אדאג להעביר לך.

אני יודע שהראדניק עשתה כמה נגלות מיוגוסלביה לארץ, אחת מהן הייתה ב 20/12/1948, על פי דברי תמרה. אם אביך הגיע עם הראדניק, נשאר לך לברר רק מתי הוא הגיע ולפי התאריך הזה לבקש את רשימת הנוסעים.

תמרה1946

New member
רדניק

רשימה של רדניק 1 יש לי. אין בעיה להעביר לך או לחלופין צור אתי קשר ואני אבדוק אם השמות אותם אתה רוצה מופיעים ברשימה הנמצאת בידי. רדניק 2 עליך ליצור קשר עם הארכיון הציני 02-6204800. בברכה תמי.

תמרה1946

New member
רדניק2

פדרו שלום. רדניק 2 יצאה ביולי 49(היו רק רדניק 1 ורדניק 2). צלצל לארכיון הציוני והם יעבירו לך את רשימת הנוסעים תמורת של 50 שקלים. אני הגעתי ברדניק 1 אשר יצאה מנמל ריקה ב-דצמבר 1948 והיתה מיועדת למשפחות צעירות עם ילדים עד גיל שנתיים. נולדתי בנוביסאד ב-46. הורי עברו ב-47 ללוברן (אופטיה).ולכן, עלוינו מריקה הקרובה ללוברן לארץ.

פדור1

New member
רדניק 2 שיצאה ביולי 49, אותה אני מחפש

תודה רבה לך תמרה. אני לא בטוח שהמעבר של הורייך ללוברן (אופטיה) הינו הסיבה שבגללה הפלגתם מרייקה. אני יודע שרדניק 2 שיצאה ביולי 49, יצאה משושק (Susak) שאז זה היה נמל קטן דרומית לרייקה. אגב, גם אני יליד 46. זאגרב. (Rođen u Zagrebu) כמו השיר. שלחתי מייל לארכיון הציוני ומחר כבר אתקשר אליהם. המון תודות לך. אגב, כילידת נובי סאד, האם מוכר לך השם קולפין? (Kulpin) שבוע טוב.

תמרה1946

New member
רדניק2

פדור, בוקר טוב. השם לא מוכר לי. מבית עולים עברנו לקרית מוצקין. לצערי אין לי את מי לשאול, כבר !! ולך? נראה שאנחנו נכנסים לתחום אישי שאיננו מענין כ"כ את כל הפורום. במידה ויש לך ענין בחיפוש בנובי סאד, אתה יכול לכתוב למייל: [email protected] יום טוב, תמי. דרך אגב יש לי קשר עם משפחת קורטוביץ שעלו בשנות ה-90. הוא מזאגרב. מכיר?

למעלה