עלייה במשקל

mishtal

New member
עלייה במשקל

לפני כיומיים היינו בטיפת חלב וגיליתי שטל עלתה מעט מאד במשקל. טל היא בת 7 חודשים וחצי כמעט, אוכלת שתי ארוחות מוצקים ביום- פירות (אגס, תפוח ובננה+ כפית שקדייה) וירקות (מרק עשיר עם כנף של עוף) ויונקת 4 פעמים ביום. יש לציין כי העלייה במשקל עד גיל 3 חודשים הייתה טובה, היא הייתה באחוזון50. אח"כ היו עליות מתונות יותר ולמעשה טל ירדה מהאחוזון שלה. בקיצור הפעם חלפו כשלושה חודשים מאז ביקרנו בטיפת חלב והמשקל הצביע על עלייה של 800 גרם בלבד מגיל 4 חודשים. אבל מצד שני, היא שמרה על אחוזון חמישים מבחינת הגובה והיקף הראש. האחות דווקא לא הלחיצה אותי ואמרה שכל עוד היא גבהה והיקף הראש גדל- זה סימן ש"יש לה ממה".אבל נקבע לנו מעקב בעוד כחודש. האחות לא הזכירה את היניקה כאחת האופציות לחוסר עלייה במשקל אלא דווקא לי התחילו להיות ספקות. מצד אחד אני יודעת שההנקה כל כך מבוססת וטל נראית שבעה ורגועה לאחר ההנקות, אבל אולי בכל זאת החלב שלי לא מספיק? טל היא ילדה פעילה, ונראה שהיא מוציאה הרבה אנרגיה.היא עדיין אינה זוחלת. היא גם עושה קקי כמה פעמים ביום עדיין (בד"כ שלוש או אפילו ארבע). אבא שלה הוא רזה מאד מאד. אולי זה קשור? כרגע אני לא עושה כלום ולא נותנת שום תוספות.אני ממשיכה כרגיל עם ההנקה. טל למעשה שוקלת כיום 6.380 ק"ג.

Some questions:

what was her birth weight? What was her wieght at age 3 months? aT 6 months? Most babies do not continue to gain weight at the same rate in the second 6 months that they did in the first. Was she sick? When babies are sick, the body is so busy fighting the disease that the immune system burns all the calories. Waiting for your answers.​

mishtal

New member
תשובות

טל נולדה במשקל 3.480 ק"ג. בגיל 3 חודשים היא שקלה 5.220 ק"ג. לא היינו בטיפת חלב המון זמן בגלל השביתות כך שלא נשקלנו בגיל 6 חודשים אלא רק עכשיו. בגיל 4 וחצי חודשים היא שקלה 6 ק"ג. וכעת- בגיל 7 וחצי (כמעט בשקילה האחרונה) היא שקלה 6.380 ק"ג. טל לא הייתה חולה אפילו פעם אחת (טפו טפו טפו). כמו שאמרתי, היא ילדה פעילה שמזיזה את הידיים והרגליים המון. יש לזה קשר? אולי כדאי להוסיף לה עוד מנת פירות? אני נותנת לה שקדייה עם הפירות ובסה"כ נראה לי שהיא אוכלת כמות מכובדת של קלוריות. השאלה היא מה קורה בהנקה?! שאלתי אותך כאן לגבי יניקות קצרות וענית לי בשגיל הזה זה תקין.

More questions

From the begining, were you feeding her when she showed hunger signs? HOw often did she eat in the beginning? Were you giving her the first breast until she finished, and always offering her the second breast? Did you give her anything other than your breast? Motsets, water? Short breastfeeding is normal for age 3 months and after. You should add more calories to her fruit and vegetable meal. I would also recommend blood tests and urine culture. Her weight gain is on the low side. If she was breastfeeding well, latching well, taking both breasts, then maybe there are other reasons. Activity in a baby is not a reason not to gain weight if she is eating enough calories.​

mishtal

New member
אני קצת מתחילה להילחץ. . .

בעיקרון אני לא ממש זוכרת את ההתחלה אבל נראה לי שטל אכלה בערך כל שעתיים וחצי או שלוש בממוצע והיו כ-8 ארוחות ביום, היו ימים שיותר. היא הייתה קמה פעמיים בלילה כדי לינוק. היא ינקה תמיד משני הצדדים והיום היא עוברת כמה פעמים מימין לשמאל. לא היו לנו בעיות של כאבים.לי לא נראה שהבעייה היא אחיזה כי כמו שאמרתי, ההנקה הלכה "חלק" וגם העליות במשקל היו בסדר בהתחלה. בשעות הערות- היא שיחקה ולא הראתה סימני רעב. היא לא שתתה מים עד אשר התחלתי עם המוצקים. היא כן מוצצת מוצץ ומאד אוהבת אותו. היא לא נרגעת בעזרת הציצי שלי. בטיפת חלב (סניף בלפור בת"א) האחות לא הזכירה עדיין בדיקת דם או בדיקות אחרות אלא קבעה לי מעקב בעוד חודש. אני עובדת במרפאת ילדים ברמת אביב ומנהל המרפאה, שהוא רופא ילדים, גם לא אמר שיש סיבה מיוחדת לדאגה אם רואים שהילד פעיל, עירני וכ´ו. הוא דווקא אמר שסוף סוף הוא שומע על אחות טיפת חלב נבונה שלא מיד מלחיצה. כמובן שאני אעקוב מה קורה בהמשך. ניסיתי היום לתת לה אבוקדו עם טחינה גולמית והיא ירקה הכל וממש הקיאה קצת. אולי אני אוסיף טחינה לירקות. מה עוד אפשר להוסיף? האמת היא שכפי שציינתי, טל אוכלת בארוחות כמויות מאד מכובדות. זה לא שהיא אוכלת שתי כפיות ומתמלאת. ארוחת הפירות וארוחת הירקות ניתנות בצלחת גדולה של מבוגרים (צלחת מלאה) וטל מסיימת לרוב את כל הכמות או משאירה ממש מעט. האם בגיל כזה חיתולים רטובים הם עדיין סימן להתפתחות תקינה? כי יש לפחות 6 חיתולים רטובים ביום והמון קקי יחסית. אין קשר גנטי למבנה גוף של הורים? תודה וסליחה על המלל הרב ועל כל השאלות.

If everything else is ok, and

the baby is developing well and nothing seems wrong, then don´t worry. Of course there is an element of genetics here. tall skinny parents don´t usually have fat babies. Don´t worry. I just had to check out every option. If you are working with a pediatrician, and he says everything is ok, then you don´t have to worry.​

mishtal

New member
תודה

על התשובות ועל הבדיקה היסודית. אני בכל זאת אהיה כמובן עם "היד על הדופק". אני מקווה שהשקדייה תוסיף קלוריות באופן משמעותי. התחלתי עם זה רק בשבוע שעבר אז אולי זה ייתן עוד את אותותיו. . . אני לא רוצה לעבור לתמ"ל במקום הנקה. חשוב לי להניק עד גיל שנה.

Artificial milk is not the solution

It is not a problem with your milk. Maybe she is not getting enough of your milk becuase of ineffective feeding, but the solution in that case would be to pump and give your milk in a cup ( she is too old for a bottle). Artificial milk is almost NEVER a solution for breastfeeding problems.​

למעלה