עלייה לצובה - כביש 395

חוריפיש

New member
עלייה לצובה - כביש 395

חושב לנסות בשבת הקרובה. איך העלייה הזאת לרכיבה?
ראיתי שבחלקים לפחות מדובר בכביש צר ובחלקים אחרים נטול שוליים. האם יש שם נהגי מכוניות ואופנוענים מתפרעים בשבת בבוקר? סכנות אחרות?

tkatzir

New member
קבל Oldie but goldie

הסברים לצובה.

שים לב שהההתחלה משתנה בימים אלו לנגד עינינו.

יש מצב שהכותב כבר לא "לוקח ג'ל כמה דקות קודם." אולי כן.

טל.

Steven Gerrard8

New member
המגרש הביתי ....

העליה החביבה עלי שמביאה אותי תמיד בסוף .....הביתה .
משמשון לצובה 550 מ טיפוס .אם תמשיך לבר בהר תצבור עוד 460 מטר טיפוס דרך עמק שורק ובר גיורא .
שני הקילומטר הראשונים אכן תלולים ובשיאם הם 17% ובממוצע הם 10% בדיוק .אחכ טיפה ירידה ושוב 14%-17% לפרקים .מהכיכר ברמת רזיאל למושב עוד עליה משובחת של 14% ומשם עד צובה רולינג הילס משולב בירידות .
סהכ משמשון לצובה 12.8 קמ.מצובה לבר בהר 20.7 קמ .
שבת בבוקר אכן עמוסה באופנוענים ומכונית ''מרוץ'' שעושות הרבה רעש (אגזוזי לחץ) וכך שסביר מאד שתשמע אותם ותדע להתכונן .
אם תרכב שם בין 6.30 -7.00 סביר להניח שתראה אותנו יורדים לסיבוב שבת סטנדרטי ששיאו באספרסו כפול בבר בהר ....

חוריפיש

New member
נשמע מסוכן כל העניין הזה של מכוניות שמחוברות לאגזוזים

וברצינות, אני רוכב לבד. ממה שאני ראיתי יש שם קטעים שלא רק שאין בהם שוליים, הם גם צרים מכדי להכיל שני נתיבים. עדיף להמנע מלרכב שם בשבת?

אני לא אגיע לבר בהר. אני מתכנן סיבוב של 85 ק"מ: ירידה דרך צור הדסה, זנוח לבית שמש וחזרה לנחשון דרך צרעה.

לפי התיאור שלך נשמע שמדובר בעליה תלולה יותר מנס הרים.

quant1

New member
הקטע הצר ללא השוליים הוא לא ארוך

זה קטע קצר, ואם תגיע לרכב מספיק מוקדם בשבת בבוקר, יכול להיות שתעבור אותו בלי לראות אפילו מכונית אחת לאורך הקטע הזה.

ItsikH

Member
עליתי בו לאחרונה בקיץ הזה, הכביש די חודש והורחב. פרופיל:
[URL]https://www.doogal.co.uk/RouteElevation.php?url=GPX/f68cb536-5ed9-4c88-8245-3e749b0b282d.gpx[/URL]
ד"א בונוס חביב - מיד אחרי רמת רזיאל, לצרף את העליונת להר הטייסים, לאנדרטה שם - הנקודה הרכיבה הגבוהה ביותר שם. ואפשר גם כשחוזרים להכנס לאנדרטת "מגילת האש" שמאחורי כסלון.
לפי האתר הזה, העליה מדורגת קט2 [לא בונה על הדרוגים שלו]

Steven Gerrard8

New member
יותר מידי דיונים והכנות ...

באים מטפסים ,נהנים מהנוף ,מוסיפים אם רוצים טייסים ואיתנים ויאלה רבוטה ....
ג'לים סיפורים .....עליה קשה כמובן ,נכון אבל לא צריך הכנות מיוחדות ...
וכן גם מוקדם עם אור ראשון אתה תיראה ותשמע את המכוניות והאופנועים .תהיה זהיר תרכב ממש על השוליים ויהיה בסדר...

tulkin

New member
תן קריאה ואצטרף.

אולי לא לכל הסיבוב, אבל לפחות משמשון לרמת רזיאל אם לא תצא מוקדם מדי.

למעלה