עלייתו ונפילתו של סאבלימינל.

TakTik

New member
עלייתו ונפילתו של סאבלימינל.

עם יציאת אלבום האוסף של סאב, היצירה שלי, כתבתי בNRG קצת על הקשר האישי שלי איתו. מי שיקרא יבין שלפורום הזה יש יד ענקית בתהליך הזה, ואולי שרדו כמה אנשים מאותה התקופה כאן, או סתם חבר'ה שמתעניינים באותה התקופה, כדי לקרוא על מה עבר עלינו ומה עבר על סאבלימינל מאז יותר מחבר.

kacha

New member
אתה כותב טוב ויפה

נהניתי.
סאבלימינל זה פשוט נושא כאוב. הבנאדם עשה את זה טוב פעם, ומה שהוא עושה היום אי אפשר לתאר אחרת ממביך.
אני אשכרה נבוך לשמוע את הזבל שהוא מוציא בטונות.
שלא לדבר על העטיפה המזוויעה של האוסף המעפן החדש שלו.

אני רוצה להאמין שהוא באמת יוציא בעתיד חומרים בועטים.
משו בסגנון הזה אולי :

http://www.youtube.com/watch?v=BjohNBnM-9Q

ללא נושא

אוי כמה דברים יש לי לכתוב.. הלוואי והיה לי זמן לעשות את זה כרגע. אבל אני רק אגיד שאני מסכים איתךף ההיפ הופ כבר לא נחלתו של קובי שמעוני. הרבה מאוד זמן. וחבל. הראפר הכי טוב שהיה פה.

בכל אופן לא זוכר באופן מפורש "האור מציון", דילגת על זה משום מה. לדעתי האור מציון הוא אלבום מאוד אנדרייטד, והוא עיצב את תקופת הנעורים של ההיפ הופ בארץ. סאבלימינל אשכרה עשה שם בצפר. (בצפר הישן, חי מיום ליום ((פאקינג וואוו)), רזומה, הקזבלן של שנות ה90, האדריכלים... בעצם כל האלבום הזה קלאסיקת עולם!).

U G I

New member
"מנה חמה" - אבל קרה .

מדויק.

סאבלימינל התראיין לא מזמן לאיזה עיתון ( היה כאן קישור )
וטען שאנשים כמו כהן את מושון או לוקץ' זה סבבה והכל,
אבל באותו יום שהוא מופיע בפארק מול כל העיר, החבר'ה לא ממלאים את הסאבליים.
ואני שואל,
מתי לאחרונה אנשים שילמו כדי להיכנס להופעה של סאבלימינל? וכמה היו בהופעה כזאת?

ואני מסכים- סאבלימינל של היום ( וגם של שש שנים אחורה) עושה לצערי נזק להיפ הופ הישראלי.
חוזר לשמוע את שיר מספר שתיים באלבומם של הפרברים רפיוג'יז.

"תודה לאל שבמשך הזמן זה הפך לעניין די שולי"
שש-שבע שנים אחורה, הפורום הזה היה ממלא דף שלם רק בתגובות על משהו שקשור לסאב.
לרוב לדברים רעים.
היום יש הרגשה שאפילו הילדים כבר לא מתרגשים ממנו.( וגם כאן אפשר לצטט את אלפרבר)

וכמובן

שאל לנו לשכוח את המחווה האדירה שעשה סאבלימינל לארכיון עם השיר "שומו שמים" בהאור והצל. זאת במה ענקית להרכב כמו הארכיון, לדעתי הם זוג גאונים אבל ההזדמנות הזו לא הניבה תוצאות, בדיוק באותה סיבה שסאבלימינל בחר ללכת בדרך שבה הוא בחר.
בכל אופן סאבלימינל גם קידם הרבה מאוד אומנים במעבדה (שמעולם לא שמעתי אזשהי התחנחנות מהפורום לפינת הכחול לבן במעבדה לעומת מה שהלך בתקופתו פה לגבי פינת הפריסטייל בעסק שחור) השמיע חומרים אקסלוסיביים של ראפרים מכל הגוונים (החל מטאבו פלוס והארכיון ועד לצ'ינו פרודקשן) ועשה גם בעצמו הרבה הרבה מאוד לטובת ההיפ הופ. אל לנו לשכוח את זה כמובן.
לגבי השאלה אם הוא תרם להיפ הופ יותר מהרס אותו, לדעתי כן. אבל זה כבר עניין של טעם וריח.

Poetic Death

New member

ראסמי? סאב כבר פשוט לא רלוונטי...

גם אם הוא הוציא אוסף או כל דבר אחר,
לדעתי הוא כבר לא רלוונטי נקודה.

pLaz

New member
וואו איזה תגובות הזויות יש בטוקבקים שם.

למעלה