עליית מחירי הנדל"ן

rubeniyon1

New member
עליית מחירי הנדל"ן

שלום חברים

טוב אני בטוח שאני הראשון שמעלה נושא זה בפורום :)

אבל ברצינות , תראו אני רואה מסביב המון דירות נוספות בפרוייקטי תמ"א 38 וכן מדיניות מממשלה שבעצם מכפילה ערים מבחינת היקף הבניה ( כגון קריית גת , אור יהודה וכו) , האם לא ניתן להניח שמחירי הדירות לא יעלו משמעותית ואולי אפילו ירדו קצת ? זה משוואה פשוטה של היצע מול ביקוש - ההיצע עולה משמעותית. האם השקעות נדל"ן ל"עם הפשוט" לא יהיו רלוונטיות לזמן הקרוב ?

באופן יותר ספציפי אני מדבר על שכונת עין הים בחדרה ,ראיתי שם דירה חדשה, קו שלישי לים, 4 חדרים , באזור ה1.5 מליון .מה דעתכם על דירות בשכונה זו להשקעה ?

שבוע טוב לכולם

שוב...התבכיינות של משקיע פוטנציאלי.

מי אלה "משקיעי העם הפשוט" שאליהם אתה מכוון...כי לעמדתי, העם הפשוט אינו משקיע בדירות אלא חי את חיי "היום יום" תוך דאגות פרנסה והשרדות ואינו עוסק בהלוואות ממונפות כדי לרכוש עוד נכס.

כבר דובר על כך רבות שהביקושים שנוצרים ע"י אנשים [משקיעים] שקונים דירות לצרכי השכרה יוצרים עודף ביקושים וכתוצאה ישירה מכך, בעלי הדירות מעלים את מחירם.

כל ניסיונות האוצר לייצר עוד ועוד דירות זולות ובכך להשפיע על שוק הדיור נכשל ויכשל גם בעתיד, כל עוד ימצאו משקיעים שקונים עוד ועוד דירות,יוצרים ביקושים ומשלמים כמעט כל מחיר.

אף משקיע אינו קונה דירה שבה לא גרים

לכן הטענה שהביקושים מתמלאים על ידי משקיעים אשר
קונים הכל אינה יכולה להיות הגיונית.
אם היו יותר דירות ממה שאנשים צריכים כדי לגור, לא היה
למשקיעים טעם לרכוש.
&nbsp

aeonf

New member
אתה מתמקד במה שאתה רואה

וזה מאד סובייקטיבי, תתמקד בנתונים של הלמ"ס שם תוכל לראות שנכון, בונים קצת יותר מבעבר אבל עדיין לא מספיק, בגלל חוסר בנייה מסיבי בעבר יש צורך בבניית יותר יח"ד דיור מאשר צורך השוק כרגע כדי לכפר על החוסרים מבעבר, תוסיף לזה את העובדה שאחד הגורמים העיקריים שמשפיעים על מחירי הדיור הוא הריבית במשק וזה לעת עתה עדיין ללא שינוי אם כי בארה"ב הוא כבר במגמת עלייה.

לגבי עלייה או ירידה של מחירים, אין פה נביאים (גם אם יש כמה שחושבים שהם כן) אבל דעתי האישית? סטגנציה.

I Gabe

New member
אנמם הריבית של בנק ישראל עדיין נמוכה

אבל המשכנתאות החדשות, שניתנו בשנה-שנה וחצי האחרונות, התייקרו מאד.

aeonf

New member
זה נכון, אבל:

לא כולם צריכים לקחת משכנתא וגם אלה שכן תמיד יוכלו לרכוש דירה זולה יותר, הבעיה היא שאין תשואות בהשקעות עם סיכון נמוך (פק"מ, מק"מ וכו') ככה שפתאום תשואה של 2.5%-3% בדירה נראה כמו דיל לא רע, כהריבית תעלה אז כבר לא כל כך.
בארה"ב הריביות כבר עלו ועל פק"מ לשנה ניתן לקבל כבר 1.5%.

I Gabe

New member
בבנק ירושלים למשל אפשר לקבל כיום 1.7% - 2.2% על פקדונות

פונקציה של התקופה שאתה סוגר. זה מתפרסם גם באתר שלהם וגם בכל הפרסומים במדיה. וזהאת ריבית על סכומים נמוכים. יש לי תחושה חזקה שאם תבוא אליהם עם מיליון שקל תקבל ריבית טובה יותר.

aeonf

New member
לא רע אבל עדיין נמוך

וזה גם נעול ל5 שנים, לא צמוד לא למדד ולא לפריים.
בארה"ב רק בחצי שנה הקרובה צפויות 2 העלאות ריבית, ו1 במקרה הכי גרוע, זה עניין של זמן (אישית מהמהר על שנה הבאה) שהעלאת הריבית תגיע גם לפה.

ציינת רק צד אחד של המשוואה - ההיצע

לא ציינת את הצד השני - הביקוש: בניגוד למדינות אירופה לצורך הדוגמה,
ישראל מדינה מבוקשת עם הגירה חיובית, גידול טבעי באוכלוסייה ובמקביל
אחוזי גירושין בעליה.
כל אלו תורממים לביקושים. אי אפשר לומר יש יותר היצע אז המחיר יירד
מבלי לבדוק אם ה"יותר היצע" עונה על הביקושים.
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתה יעילה - http://bit.ly/rimonbook
תובנות בחינם לייעול המשכנתה שלכם: http://bit.ly/EffTovanot
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffNadlan
טלפון: 03-549-6611
&nbsp

למעלה