עלילות קופיפה ממשיכות!

עלילות קופיפה ממשיכות!

אז אתמול בלילה לפני השינה לקחתי קלונקס רחד מהשלושה שידיד שלי תרם לי. ישנתי כמה שעות וכרגיל התעוררתי, בתחוה קצת שונה מהחרדות הרגילות. הגוף היה רפוי ולא מתוח כמו בכל התקף חרדה לילי, אבל מבפנים הייתי מלאת מתח ומועקה. ככה זה אמור להיות עם קלונקס?
בכל אופן, היה לי עדיין רע, בעצתו לקחתי בהמשך עוד כדור ולהייתי ערה משהו כמו שעתיים עד שהצלחתי להרדם שוב אבל אחרי זה כשקמתי, הייתי הרבה יותר נינוחה וגם מאוד עייפה, כנראה מהקלונקס.

הלכתי לרופא המשפחה בשל בעיה רפואית שצצה לי והוא כמובן קלט שאני לא לוקחת יותר כדורים וכמובן שאל למה ואמר שלא מפסיקים ככה.
בכל אופן, הוא חושב שאני צריכה עזרה ממישהו אחר ולא ממנו. אמרתי לו שכבר נחליט על זה אחרי זה, כשאחזור לביקורת על הבעיה שבגללה באתי כי הראש שלי היה מרוכז בה בעיקר.
הוא הפנה אותי בדחיפות לכירורג ואישר את האבחנה שנתתי לעצמי גם ככה. ראיתי שבהפניה כתוב מה התרופות הקבועות שלי וזה שיעשע אותי כי אני בכלל לא נוטלת אותן.
אה ולפני שנכנסתי לרופא, הוצאתי לאמא טופס 17 (התחייבות).

הלכתי לכירורג וחיכיתי לפחות שעה והמתח עלה על גדותיו, הייתי בטוחה שהוא שולח אותי למיון ועלי לעבור ניתוח.
בסוף זה נכון שעלי לעבור ניתוח אבל לא אחד דחוף. הרופא קבע לי תור לשבוע הבא למרפאה בה אעבור את הניתוח, אחרי התור ההוא יקבע לי מועד לניתוח.
ואז קפצתי להביא כמה דברים מהסופר הסמוך והלכתי הביתה.
חזרה לשגרה... עד הניתוח.

עכשיו מחכה לטלפון מאמא, אני צריכה להתלוות אליה למסע חיפושים אחר פלאפון חדש עבורה.
אני אמורה לקנות לה כי כרגע אין לה כסף ומתישהו היא תתחיל להחזיר לי.

Lady Stark

New member
אוי, קופיפינת

שמחה שלא מדובר בניתוח חירום. את רוצה לספר לנו במה מדובר? זה משהו יחסית שגרתי?
חוצמזה, אני לא זוכרת אם את בטיפול פסיכולוגי או לא.
רציתי להגיד לך משהו אישי לגבי השרשורים האחרונים שלך. מתוקה, אני יודעת שקשה לך, וזאת למרות שלפי מה שאת מספרת את מתפקדת יחסית טוב מחוץ לבית לאחרונה, עם כל הג׳ובים שיש לך.
אז אני מצטערת שככה קשה וממש הלוואי שיכולתי להקל איכשהו. אבל יש משהו קטן (אבל בעצם גדול) שאת יכולה לעשות. תנסי כשאת במצבים כאלו לא להגיד על עצמך מלים קשות כמו שאת נוטה להגיד. למלים האלה יש המון כח והן לא נכונות.
תבדילי בין הכרב הרגשי והנפשי לבין הערך שלך, שהוא לא קטן בכלל. וגם היכולות שלך לדעתי לא נמוכות בכלל.
אני יודעת כמה זה מפתה לכעוס על עצמנו על הדיכאון, אבל אין סיבה אמיתית לכעוס עליו כי לא בחרנו בו.

תודה ליידי על התגובה! (אולי טריגר)

לא רציתי לפרט על הניתוח כי אולי זה מגעיל מישהו אבל אם את לא נגעלת...
מדובר באבצס בישבן, באיזור עצם הזנב. שזו בעצם מוגלה מבפנים. לפני שבע שנים ניתחו אותי כי היה לי את זה. בגדול, מדובר בניתוח מאוד פשוט בהרדמה מלאה והייתי מאושפזת יום אחד בסה"כ. היתה לי המלצה ל10 ימי מנוחה אבל אז הייתי נערה בחופש הגדול כך שבמילא הייתי די במנוחה וגם אז, היה לי צו ראשון בלשכת גיוס ולא וויתרתי עליו.
בחודשים האחרונים היה לי חשד שזה חוזר שוב ואתמול היו לי כאבי תופת וכבר הודעתי לידיד שלי שזה בטח זה והיום ישלחו אותי לניתוח.
הלכתי לרופא משפחה שהסכים שזה זה והפנה אותי בדחיפות לכירורג.
הכירורג אמר שזה כתוצאה מהניתוח ההוא, מדובר בכל מיני הפרשות שקשורות וזה אכן מצריך ניתוח אבל לא אחד דחוף. הוא תיאם לי תור לשבוע הבא למרפאה בה אני אעבור את הניתוח. נראה לי שהפעם זה משהו פשוט יותר ואולי אפילו בהרדמה מקומית ולא מלאה כי זה אפילו לא יתקיים בבי"ח.

אני לא מודאגת מהניתוח עצמו.
גם אתמול הרצתי מיליון ואחת סרטים למקרה שהיום יהיה לי ניתוח וכל הסדאגות היו לא סביב הניתוח עצמו אלא כל המסביב כמו ימי מחלה והחלמה ושהייה במיטה שבטח תכניס אותי לדכאון וכו'.
עכשיו אני מודאגת שזה יפול על לימודים (במידה ואני חוזרת ללימודים) ואסור לי להחסיר וכו'.
זה מצחיק אותי שאני באמת מרגישה גיבורה ולא מפחדת מניתוח אבל כן מכל הבירוקרטיה והחשש מהדכאון שילווה את כל המסביב.

לגבי מה שכתבת, אני מודעת לזה שאני די מתפקדת אבל אני עדיין לא מצליחה להוציא ממני את המיטב.
למשל, כל עניין הלימודים, הזשנחתי לגמרי וזה משהו שהיה בראש סדר העדיפויות שלי.
לעומת זאת, הצלחתי לעבוד 20 משמרות החודש ולהופיע בהצגה שזה אומר ללמוד תפקיד ולהריץ חזרות וכו'.
אני כן מצליחה לראות את הטוב שיוצא או יצא ממני בתקופה האחרונה אבל לא מצליחה לא לכעוס על עצמי על כל מה שאני נכשלת בו.
אני מרגישה שאני דופקת לעצמי אט אט את החיים... :/

Lady Stark

New member
מבינה את התחושה

של ״דופקת לעצמי את החיים״. אבל זה עדיין לא נכון.
תנסי להסתכל על זה מנקודת מבט של: אני סובלת ממצב קשה וצריכה לעזור לעצמי כמה שניתן.
לפעמים חצי מהעול והקושי שאנחנו סוחבים הוא רק תחושת האשמה על זה שבכלל יש לנו בעיות רגשיות או נפשיות.
ולגבי הניתוח, אוף, ממש מבאס. אבל לפחות זה באמת משהו יחסית קל.
ותקשיבי, זה ממש מובן שאת לא מפחדת מהניתוח. מה שאת עוברת ביום יום הרבה יותר קשה מכל ניתוח. לפעמים כשיש בעיה פיזית שהעולם מסביב יכול להבין הרבה יותר קל לנו להתמודד איתה מאשר עם הסבל הנפשי הסמוי.

למעלה