עלים חומים בעץ מקדמיה

chat123

New member
עלים חומים בעץ מקדמיה

שלום לכולם
לפני כחודש וחצי רכשנו עץ מקדמיה בערך בגיל 5-6. חפרנו באדמה שמנו קומפוסט ושתלנו את העץ
מאז אני משקה את העץ כפעם ביום בערך ב-15-20 ליטר (עשינו סביבו גומה שימשמור על המיים).
לאחרונה העץ מתחיל להפוך חום, לא יודעת אם מתייבש או חולה או מת.... חדשה בזה....
אני מאוד רוצה שהעץ יצליח זה מאין חלום ילדות עץ כזה.

צירפתי תמונות מקווה שעדיין ניתן להציל אותו.

bel011

New member
נסה לרווח את ההשקייה ולא כל יום

יכול להיות שזה קרה בגלל רטיבות יתר. כאשר שמים קומפוסט בבור שתילה, חשוב לשפוך גם מים פנימה כדי שהגוש של הצמח לא יגע בקומפוסט יבש. זה עלול לצרוב אותו

chat123

New member
שמנו אדמה על הקומפוסט ורק אז את העץ

האם העץ בסדר ורק מים זה הבעיה?
הוא לא מת?
מוכנה לעשות הכל כדי שישרוד :)

טלי1121

New member
המצב באמת נראה קשה ובמיוחד שהגשמים

בפתח.
כל זמן שיש ענפים ירוקים יש סיכוי להציל את העץ. הגדילו את ההמתנה בין השקיה להשקיה עד שהאדמה תתיבש סביבו כדי שיכנס אויר וחמצן לבית השורשים כי בגלל ההשקיות התכופות הוא לא יכול לנשום ולגדל שורשונים קולטי מים. הוא בעצם "צמא".
השקיה יומיומית נותנים באדמה מאד קלה כמו חמרה חולית או חול או תערובת שתילה וגם זה בקיץ.
גיזמי חלק מהנוף עם העלים החומים וכולנו נחזיק אצבעות ונתפלל לשיקומו המוצלח.

bel011

New member
גרדו בעדינות עם הציפורן את הגזע

אם הוא ירוק, העץ לא מת.

jeshu

New member
איזה קרקע יש לכם? לפחות מקריאה, קראתי שמקדמיה רגישה לקרקעות כבדות - קרקעות עם תכולת חרסית גבוהה. בדומה למי שכתב לפני, גם לי זה נראה כמו עניין של ניקוז גרוע. אולי כדאי לחפור תעלה סביב העץ במרחק כזה שהשורשים שלו לא יפגעו ולא יחשפו על מנת לשפר את אוורור הקרקע. מה שחשוב לזכור זה שהתעלה צריכה בעצמה להשפך לאיזה מקום אחרת עשיתם את ההיפך מלאוורר את הקרקע.

chat123

New member
מעדר 3 שינים או קילשון

כדי לנסות איתם לערבב קצת את האדמה סביב השורשים (שיכנס איוורור?) או שזה רק יעשה נזק?

jeshu

New member
אם יורד גשם זה לא יהיה יעיל מה שאני הצעתי היה במטרה להוריד את מפלס המים באזור השורשים של העץ. רק לדקור את הקרקע ייצור נקבים שיתמלאו מים.

אגב, מה שרשמתי היה בהנחה שהקרקע אצלכם בעייתית - כבדה ועוד לא שמעתי איזה קרקע יש לכם. היכן אתם גרים?

chat123

New member
הגשן יפסק תוך יום האם אחר כך לדאוג לאוורר

את הקרקע?

אנחנו גרים במושב ליד הוד השרון

בניראה אני לא מבינה כלום בעצים :).
לא אמורים לעשות גומה סביב העץ כדי שמים יעמדו שם עד שיחלחלו? (שזהמה שעשיתי, וכשאני משקה לוקח למיים משהו כמו 15 דקות או יותר לחלחל)
כדי אולי למלא את המומה שעשינו שמיים יזרמו? כרגע היא אוספת מיים.
הקרקע אצלנו היא בעיקרון חומה כניראה חמרה או משהו כזה מנסה להבין מחיפושים באינטרנט.

באמת לא רוצה לאבד את העץ :(

אם זה עוזזר הצמחים שבדרך כלל גלים בגינה ברגע שיורד גשם זה חובזה... אולי זה יגיד משהו על סוג הקרקע

jeshu

New member
חובזה גדלה בכל מקום בערך "חום" זה רק צבע, וגם אז, בעל גוונים רבים.

האם הקרקע שלכם דומה לחול ים מבחינת ההרגשה? נסי לקחת קצת קרקע ולעשות ממנה נקניק בגלגול בין הידיים. האם הנקניק יציב? האם הקרקע שלכם יוצרת בוץ בהרטבה?

אם היית עונה על השאלה איפה את גרה היה אולי ניתן להבין בלי הנסיונות להגדיר את הקרקע.

chat123

New member
אפשר להגיד שבהוד השרון

אני יכולה להגיד שכאשר אני דורכת על הקרקע והיא רטובה הרגל ממש שוקעת ואחר כך נשרארת תביעת רגל גם.

jeshu

New member
נשמע כמו קרקע די כבדה וזה חסרון ביחס למקדמיה. היה עדיף לשתול את העץ על תלולית מוגבהת מעל השטח ולהשקרות בטפטוף - כך לדאוג לאוורור הקרקע. מצד שני, אני רק מנחש שזו הבעיה כאן - אולי זה ענין אחר.

העלים נעשו חומים ביום ששתלתם? לפני? איך העץ הובל לגינה?

chat123

New member
לגבי העלים

ראשית תודה רבה על ההשקעה!!! מעריכה את זה מאוד
כשהבנו את העץ העלים היו ירוק קהה. לאט לאט כניראה שחלקם הפכו לירוק בהיר (לא מאמינה שגדלו חדשים בפרק זמן זה) ועכשיו בשבועיים האחרונים התחיל החום.
העלים החומים אינם יבשים לפחות רובם פשוט חומים?! אולי זה יקרה עוד מעט?
הבאנו אותו בשק שחור מהמשתלה הוצאנו אותו עם האדמה שהיתה לו והכנסנו לאדמה.

האם אני צריכה לסתום את הגומה? או להרחיק אותה ממש מהעץ?
האם סביב האם צריך אדמה גבוהה והגונה צריכה להתחיל נגיד חצי מטר ממנו?

jeshu

New member
אני חושב, בהנחה שהקרקע כבדה שהיה רצוי לשתול את העץ בתלולית מוגבהת. לא לערום עליו קרקע כרגע - זה רק יגרום לו להרקב.

השאלה באיך הבאתם אותו הייתה יותר בכיוון - של ברכב פתוח חשוף לשמש ולרוח? האם לפני השתילה הוא היה מונח במשתלה תחת רשת צל או בתוך חממה או בשדה הפתוח חשוף לשמש?

jeshu

New member
אז יש סיכוי שהעלים סובלים מהקרינה בבת אחת העץ נחשף לקרינה ישירה והימים היו ימים בהירים, לא כמו היום.

chat123

New member
מה לעשות לשים לו רשת צל?

מה העץ צריך להיות מתחת לרשת צל כל הזמן?

jeshu

New member
לא, אבל רצוי שיתאקלם לפני השתילה כלומר, עדיפה חשיפה הדרגתית. במזג האוויר הזה והחורפי יותר אין טעם ברשת צל. בכל אופן הנזק כבר נעשה ונקווה שהוא יחזיק מעמד. בכל אופן, אני רק מנחש מה גרם לעלים להתייבש ואין פה ודאות.

למעלה