עלי גפן ממולאים אורז ובשר ברוטב חמוץ מתוק

taloosh123

New member
עלי גפן ממולאים אורז ובשר ברוטב חמוץ מתוק

אנחנו ממש אוהבים עלי גפן ממולאים. הבעיה היחידה שתהליך ההכנה שלהם - גלגול המילוי בעלים- לוקח זמן וסבלנות רבה. די הרבה זמן שכבו להם עלי הגפן בואקום שקנינו עד שהייתי מוכנה לערב בישולים. אחרי יום מעייף בעבודה החלטתי שאני צריכה תרפיה בבישול... מחממים במחבת רחבה כף שמן זית , 1 בצל גדול קצוץ דק ו2 שיני שום קצוצות עד שהם שקופים. מוספים פנימה 500 גרם בשר בקר טחון מעט מלח ו2 כפיות שטוחות תערובת "ראס אל חנות". מערבבים עד שהבשר מתפרק לחלקים קטנים. כשהתערובת מוכנה מקררים אותה מעט ובמקביל: משרים 1.5 כוסות אורז נקי כ 10 דקות במים. מסננים את המים ומוסיפים לאורז את הבשר וחופן עלי נענע קצוצים. שוטפים את עלי הגפן (אפשר גם עלים טריים שמשרים במים חמים) ומודאים שאין חלקים קשים. פורסים את עלי הגפן על משטח העבודה - עלים לא שלמים מונחים ע"ג תחתית הסיר. מגלגלים בכל עלה כף מהתערובת של האורז (לקפל משני הצדדים ולגלגל) ומניחים בצורה צפופה בתוך הסיר. כשמסיימים לסדר יוצקים מעל לכל מים עד גובה העלים ועוד 1 ס"מ מעל. מוסיפים מיץ מלימון אחד טרי. מעט מלח. כף סוכר. מעט נענע קצוצה וחופן גדוש של צימוקים בהירים. מעל הכל שמים צלחת שתשמור את הממולאים בתחתית הסיר מביאים לרתיחה ואז מכסים ושמים על אש קטנה עד שמתבשל. זמן הבישול כ45 דקות. עדיף להציץ 20 דקות לפני הסוף לברר שלא חסרים נוזלים. נהדר להגיש עם יוגורט קר ליד
 
למעלה