מנסיון אישי של הרבה מאוד שנים מכינה עלי גפן - בדרך זו: מגלגלת עלי גפן גם עם בשר ואורז וגם עלי גפן עם אורז בלבד , וכן מקפיאה אותם במנות מסודרות בקופסא ( בערך 20-30 יחי' לקופסא ) לא מבושלים בהחלט שורד מצויין הקפאה. וכשצריך מוציאה מהקפאה לפי הכמות הנדרשת ומבשלת. ( כמובן מפרידה בין עלי הגפן השונים בזמן החלוקה להקפאה ) .
 
אל חשש מהקפאה יוצא נהדר . בהצלחה
מסיבות של אילוצים עושה זאת מדי פעם אבל האורז המבושל אחרי הקפאה, לא דומה לאורז מבושל שלא עבר הקפאה.
את השיטה של למלא ולהקפיא לפני הבישול לא ניסיתי. שווה נסיון יתכן וכך זה עובד, אבל אני מניחה שהבשר עובר טיגון לפני.
אם עלי הגפן כבר עברו תהליך בישול אז לא להקפיא
 
כפי שציינתי לעיל מקפיאה לא מבושל , גם אם בשר וגם אם אורז ולגבי הבשר לא מעבירה אותו טיגון, בשר מעורב טרי עם אורז ותיבול כמובן כל אחד וטעמו האישי
 
בהצלחה