עלי גפן ממולאים .

תמר שרוני

Active member
יש לי בגינה שני שיחים של גפן , שכעת מלבלבים עלים צעירים וירקרקים . אני רוצה להכין עלי גפן ממולאים בבשר , אבל אינני יודעת איך מכנים את העלים למילוי . אני זוכרת שיש פרוצדורה מסוימת של שטיפה/חליטה/ חומץ , לא יודעת אך זה עובד מה עושים ואיך . אם יש מישהו שיודע אשמח לאינפורמציה .

משתפרת1

Well-known member
יש לי בגינה שני שיחים של גפן , שכעת מלבלבים עלים צעירים וירקרקים . אני רוצה להכין עלי גפן ממולאים בבשר , אבל אינני יודעת איך מכנים את העלים למילוי . אני זוכרת שיש פרוצדורה מסוימת של שטיפה/חליטה/ חומץ , לא יודעת אך זה עובד מה עושים ואיך . אם יש מישהו שיודע אשמח לאינפורמציה .
עלי גפן משומרים (אפשר לראות בדוכני החמוצים) צריך להעביר פרוצדורה כדי להפטר מהמלח. עלי גפן טריים וצעירים (כמו שיש עכשיו) הם מאד ארומטיים, יש להם ניחוח של תירוש וחבל לקלקל.
שוטפים היטב. חולטים לדקות ספורות ביותר במים חמים, שיתרככו ואפשר יהיה לקפל ולגלגל. אפשרות אחרת שאני מעדיפה: להניח כמה עלים רטובים מאד בכלי עמיד למיקרוגל למשך זמן קצר (זה משתנה לפי מספר העלים ולפי סוג המיקרוגל), עד שיתרככו. להכניס כמה עלים בכל פעם, לא ערימה גדולה, שהריכוך יהיה אחיד.
אני אוהבת את העלים של תחילת העונה (בהמשך הם יותר גסים ונוקשים), לכן אם מתאפשר לי אני חולטת יותר ממה שנחוץ ומכניסה את העודפים לפריזר בשקית נילון אטומה.

TCH_ma

Active member
אפשר להכין ללא בישול מוקדם או לחלוט במים רתוחים
מומלחים מעט 3-4 בכל פעם לחצי דקה או עד שהצבע
מתחלף לירקרק חום, מוציאים, מסננים ומייבשים.
את העלים מרוססים/אינם מרוססים יש לשטוף במים זורמים
לפני החליטה.
לשימור מגלגלים כמה עלים למעין סיגר, עוטפים בניילון
נצמד ושוב ברדיד אלומיניום ומעבירים למקפיא, מפשירים
לחלוטין לפני הפרישה.
ניתן גם לשמר את העלים המגולגלים במים מורתחים מומלחים
בצנצנת מעוקרת.

ויוי 25

Well-known member
לתמר ,את יכולה לצפות בכטל שלבי ההכנה של עלי -הגפן הממולאים ,שמדגים השף עומר מילר:
ראי כאן:

[URL unfurl="true"]https://www.tapuz.co.il/threads/%D7%A2%D7%9C%D7%99-%D7%92%D7%A4%D7%9F-%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9D.15517535/[/URL]

ויוי 25

Well-known member
אם הקישור לא יעבור ,אז תקלידי בגוגל עלי -גפן עומר מילר.

למעלה