עלי פילאס ממולאים...
אני מאוד אוהבת לעבוד עם עלי פילאס... לא פילו-שהוא גם בצק נהדר אבל הפילאס פחות שומני ומאוד נעים לעבודה וטעים ופריך. עובדים איתו כמו עלי פילו - למי שלא יודעת, זה נמצא בסופר בקפואים איפה שכל הבצקים. מפשירים במקררלילה את הבצק. בצק נוטה להתייבש לכן צריך לעבוד איתו כשהוא מכוסה בניילונים שבאריזה. פורסים את הבצק, חותכים חתיכות ומללאים אוו בכל מה שבא לכם - הנה כמה רעיונות: להכין תפ"א לפירה. במחבת נפרדת לטגן פטריות ובצל, לערבב יחד עם הפירה ולמלא, לא הרבה כדי שלא יצא. אני מניחה בתוך תבנית שקעים משומנת מעט, ואפשרי לסגור את הבצק מלמעלה בעלי עירית או רק לתת חצי סיבוב. להכניס לתנור, חום גבוה מאוד משהו כמו 20 דקות. לבדוק מידי פעם שלא ישרף. מנה ראשונה מאוד מאוד טעימה ואווירית. אפשר להוסיף ליד רוטב שמפניוון.
אני מאוד אוהבת לעבוד עם עלי פילאס... לא פילו-שהוא גם בצק נהדר אבל הפילאס פחות שומני ומאוד נעים לעבודה וטעים ופריך. עובדים איתו כמו עלי פילו - למי שלא יודעת, זה נמצא בסופר בקפואים איפה שכל הבצקים. מפשירים במקררלילה את הבצק. בצק נוטה להתייבש לכן צריך לעבוד איתו כשהוא מכוסה בניילונים שבאריזה. פורסים את הבצק, חותכים חתיכות ומללאים אוו בכל מה שבא לכם - הנה כמה רעיונות: להכין תפ"א לפירה. במחבת נפרדת לטגן פטריות ובצל, לערבב יחד עם הפירה ולמלא, לא הרבה כדי שלא יצא. אני מניחה בתוך תבנית שקעים משומנת מעט, ואפשרי לסגור את הבצק מלמעלה בעלי עירית או רק לתת חצי סיבוב. להכניס לתנור, חום גבוה מאוד משהו כמו 20 דקות. לבדוק מידי פעם שלא ישרף. מנה ראשונה מאוד מאוד טעימה ואווירית. אפשר להוסיף ליד רוטב שמפניוון.