עלם ועלמא

מה לא חלק מהמסורת

ובעיקר מגיע לכם על מכירת הנשמה לשטן ,
זה שלב לפני שנשרפים פיזית .
רוצים שתיזכרו קודם .
ועכשיו ברצינות מה זה התגובה הזו ,
דוד

עלם ועלמא

שנו חכמינו ,
עלמא - עולם המילים ההפוכות או מילים שאינם קודש מילים של חול , החוזרים לאורם ב-א זעירה .
דהיינו כמה זמן שמשהיא עלמא , מוסיף כוח המחזיר מילים של חול לחיותם הראשונית
לפי המסלול של אותה אשה .
וחכמינו תנו שעלמא היא בין נערה לאישה כל עוד היא בבתוליה ,
והיא צריכה להגיע ל-חי שנים יעני לגיל 18 שעלמא .
שיהיה כוח חי במה שמתקן את המילים חזרה למקורם לפי המסלול החי של העלמא וקורותיה , ואזי כשהיא הופכת לאם , זה הכוח שסוחב את משקל טעויותיהם של ילדיה
ומכפר על משגי מילים של חול כשמדברים לילדים ומחזיר אותם ללא פגע למקורם המחיה , ואזי סוחב משקלים (שק מילים וכוחם) ומחזיר אותו למקורו , דבר המוריד משקלי טעויות מהילדים ומכניס בהם כוח נקי כוח המלווה את הבן כל עוד אימו קיימת ,
ולכן גם אל תבוז כי זקנה אימך .
סוחב לך משקלים של מילים שטעית בהם או מילים של חול למקורם המחיה .
ובקשר זוגי הכוח השומר על שלמות הזוגיות ויוצר בית , ועד כמה האישה יכולה להתמודד אם הבית הבעל הילדים העבודות וכו' .
מנגנון שאין אצל העלם החזרה ל-א הקטנה בסוף .
וזה הוא מתקן ע"י עשיית מצוות ,
כאשר ערך העלם והעלמא , זה בבתולי הנקבה ושפיכת זרע אצל הזכר .
שפכת בגיל צעיר הכוח החי הטבעי שלך נמוך , איך אתה מתחדש אנרגטית וכמה כוח יש לך להתמודד עם בעיות בהצלחה , וכמה אתה מביא את עצמך בקשר זוגי בעצם.
קילקלת תתקן , לחיי משפחה עשירים ומאושרים בעלי פריה ורביה זוגית .
וזה במרחב הזכר , ובערך הנקוב אצל הנקבה .
עד כמה העלם ועלמא חי אצלכם .
ומה כדאי שיהיה בקשר בריא ומפרה ומאושר , ועל מה צריך לעבוד בהתאם .
וזה מקצת העניינים בעלם ועלמא .
דוד

סתם רעיון

של מסורת , מה בהמשך למרווחים , ההבעה הפנימית החוצה משפיעה לפריה וברביה
מוצלחים ,
דהיינו בכל אחד יש כוח של עלם ועלמא (השאלה עד איזה גיל.) ,
וזה חלק ממה שמהווה פוטנציאל לבנייה זוגית מוצלחת , שמכילה פרייה ורביה ,
ולא רק השרצה , יעני סקס ללא חיבור עמוק יותר ,
וזה חלק ממה שצריך לשאוף אליו בדורינו .
זה בהמשך לתשובה לשאלה על פרייה ורביה שאפשר לעשות גם בקשר זוגי ,
וגם בכל תחום בו אתה מביא את כוחותיך הפנימיים האינטראקטיבים .
הרי אף אחד כבר לא יודע מה זה בחור ובחוורה .
רק כשם נרדף, או מישהוא צעיר .
כאשר מקור המילה בחור ובחורה , הוא כניסת התודעה והמילים שלהם לשדה של ביטויים תפישה ומנטאליות של רוח הפוכה , דהיינו החשוך .
אז בעבר היו קוראים למישהוא בחור כשהוא היה כפרחח .
דהיינו דרכו היא לא של אור וטוב אלה חשוך ושלילי .
או כמו הבדיחה מה ההבדל בין בחור ובחורה ?
זה אותו דבר רק יותר רע ....!!!
הקיצר מענה המשכי לשאלה אם אפשר פרייה ורבייה גם בזמן שאין ילדים .
אז אילו כוחות נכנסים לפריה ורביה .
תם עלם נער איש גבר בחור , ומה מזה אצל כל אחד מבני הזוג בא כדינאמיקה בזוגיות , כקשר פורה ומפרה .
או אילו כוחות נכנסים ומשתלשבים כפריה ורבייה כשמדובר בהשקעה במשהוא אחר כגון עסק או יצירה וכו' .ומתי זה נחשב פריה ורבייה .

דוד

pynokyo

New member
כרגיל, את הרוב לא ממש הבנתי - מתייחסת למילה חשוך

לאחרונה הבנתי שהחוויה שלנו בעולם הזה לגבי מבנה וצורות של דברים נובע מניגודיות
ללא ניגודיות לא היינו יכולים לחוות כלים, לפחות לא דרך החושים שיש לנו.
הניגודיות היא בכל תחום בחיים - מתחילה באור וצל או אור וחושך וממשיכה לכל שאר תחומי החיים - חיים ומוות, טוב ורע, נעים ומעצבן, שמחה ועצב - ועוד כל הניגודים הללו הם חלק מהחיים ואין חיים בלעדיהם.

אז ככה

יש פנים וחוץ בדרך האור .
דיפרנציאל ניגודי יש בחשוך .
אז הבנת את החושך .
ומה עם האור ?
דוד

pynokyo

New member
ניגודיות אור וצל - גם תדרים שונים של אור בעולם הזה

בעולמות עליונים זה כנראה שונה, אבל אני לא יכולה לדבר עליהם כי אני לא יודעת, ואם הייתי שם אי פעם אני לא זוכרת.

יש

אור המרכיב את הגוף והמציאות , ויש אור של תאורה ,
אני מתכוון לאור המאיר ומקיים את המציאות ,
ההנגדה קיימת בראיית החשוך ,
השילוב והאחדות בראיית האור .
אור תאורה נחשב אור חשוך או של מאורי אש , ולא אור נטו .
תעצמי עיינים בחדר לגמרי חשוך , ותראי שאת לא מתרגלת לחשיכה את בעצם מאירה .
דוד

pynokyo

New member
אתה מדבר על הילה - הילה של החומר

גם בשביל לראות הילה צריך ניגודיות - כלומר, רק בחושך אפשר להבחין בהילה
אור יום חזק מדי וגופים שאורם בתדרים נמוכים הופך בלתי נראה.
זה קשור לפיסיקה.

מי שאת ללא הזולת

הנטו מכיר את עצמו , רק החושך רוצה להיות בניגודיות ושגם את תהי,
בשם אהבת כל האדם והשיוויון ...
אבל את לא כזו רק משה הענו מכל אדם
דוד

kikona126

New member
זה עניין של אמונה ובטחון בעצמך

מאחר ודוד הזכיר לי פה את ימימה בכתיבה שלו, אני אתן דוגמה ממשהו שימימה אמרה, שאולי קצת יחזק את התשובה של דוד לשאלה זו שלך
&nbsp
ימימה היתה מעבירה את השיעורים שלה בחדר סגור, התלמידים שלה לא ראו אותה, רק שמעו אותה מדברת.
&nbsp
״אילו רציתי שתתיחסו אלי הייתי מולכם. אני לא יכולה גם להתקרב להיות חברה, זאת אומרת אני יכולה להיות ידידית אבל לא ליצור תלות כי זו נתינה לטובתו של השני, לקיומו. פרט לזאת אינני מתערבת. אם הייתם מתיחסים אלי לא הייתם מקשיבים, לא הייתם רושמים, לא הייתם מיישמים. ״ (ציטטתי פעם את המדריכה, היה לה את זה כתוב...)
&nbsp
ברגע שהתלמידים שלה יראו אותה הם בעצם ירגישו שהם ב״חושך״ כי הם יתעסקו בלעשות השוואה שלהם מולה, במקום להתעסק ברוחניות שלהם.
&nbsp
כאחת שלמדה קצת את תורת ימימה (לצערי לא מפיה) ושגם ראתה את המסחרה שנעשתה מזה, אני חושבת שלמרות שהיא היתה בחדר בקומה נפרדת, התלמידים שלה עדיין התיחסו אליה ולא ללמידה. אלו שמעבירים שיעורי ימימה הם כאלו שבדרך כלל למדו אצלה, ומה שהכי קשה לי עם מה שהם אומרים זה שאף אחד לא יכול להיות כמוה, כי זה בדיוק הניגוד הזה שדוד מדבר עליו למטה. אל תנסי להגיע או לראות את האור של האחר. גם בך יש אור ואת יכולה להעצים אותו להחליש אותו ולשמור אותו במצב סטטי. נתינה לזולת לא תגדיל את האור שלך או של האחר, היא תגדיל את האור בו ברגע, יכולה לתת תקווה, ואז כל אחד יחזור לדרכו (לעבודתו) שלו... (זאת דרך אגב התשובה לשאלה שפעם פרסמתי פה על ׳אור הנר׳)

pynokyo

New member
יפה, כנראה אני עדיין לא במקום הזה - אין לי מושג מי זאת ימימה

לבת דודה של אבא קוראים ימימה - אבל בטוח לא התכוונת אליה

מבחינה חווייתית לא חוויתי את העולם הרוחני - רק במחשבות אני מרחפת שם, נעה בין ספקנות לרצון.
כפי שכבר אמרנו, כל אחד והיכולת שלו להכיל.

kikona126

New member
זה לא העולם הרוחני

זה העולם המיסטי.
העולם הרוחני הוא בעצם איך שאת פה, ממה את מושפעת, אחזה עומסים יש לך, איך את מגיבה לאנרגיה שמגיעה מהאחר...

pynokyo

New member
מבחינתי אין הבדל בין מיסטיקה לרוחניות - זה שתי מילים שונות

שמתארות את אותו דבר.
דרך הרוחניות אפשר להגיע לתובנות מעולם הנסתר.

kikona126

New member
אני אחפש לך קישור מפורום אחר

שמדבר על ההבדלים...
גם אני, כמוך, לא ממש הבנתי את ההבדל עד שהסבירו לי אותו יפה

pynokyo

New member
תודה קיקונה - מיסטיקה זה עולם הנסתר

מה זה נסתר? רובו לא ידוע - רק דרך הרוחניות - העולם הפנימי/הנפשי אפשר להרגיש או לחוות חוויות מופשטות שאינן גשמיות/חומריות אשר שייכות לעולם הנפש והנשמה.
בעולם הרוח יש רבדים שונים והתעניינויות שונות, עולם המיסטיקה הוא רק אחד מהרבדים של עולם הרוח.
&nbsp

kikona126

New member
לא! זה בדיוק מה שהוא מנסה להראות לך

את לא צריכה חושך כדי לראות אור!
דוגמא מאוד יפה יש במדיטצית אותיות בה מנסים להגיע למצב שרואים את אותיות שם הויה לבן על גבי לבן. וזה מדהים! את בעצם רואה אור ללא חושך ואור אחד הוא יותר חזק או בולט מהשני.
&nbsp
דוד תודה שהזכרת לי!

pynokyo

New member
יפה, הבנתי שאור זה אור - למרות שבאופן אישי מעולם לא הצלחתי

לעשות מדיטציה - פעמיים הייתי אצל מישהי שהכניסה אותי להרפייה עמוקה וחוויתי חוויות לא שגרתיות מהממות - אבל מעבר לזה והמחשבות שלי - לא הגעתי למקומות האלה שאת מדברת עליהם.

kikona126

New member
תחשבי על אור כעל משהו אחר

אור יכול להיות משהו בחיים - מתקבלים לעבודה חדשה (אור אחד) אחרי מספר חודשים מתקדמים בעבודה (אור על אור) או כל דוגמא אחרת...
&nbsp
אפשר גם כדוגמא לחשוב על תינוק שמשחק עם אמא שלו, הוא עדיין לא יודע לדבר ומנסה לחכות אותה, הוא בעננים, הוא שמח ואז אחרי שהוא מחכה את השפתיים שלה יוצא לו קול בפעם הראשונה והוא מנסה שוב ושוב... (עכשיו את רואה את האור?)

למעלה