עלמה במצוקה...

רק עלמה

New member
עלמה במצוקה...

הקדמה: רכשתי נגן אם.פי.3 פשוט נורא שהתקלקל אחרי יום. עכשיו האופציות הן כאלה: 1. להחליף אותו באחד תקין. 2. לשדרג מעט למשהו יותר איכותי. 3. לנסות להבין מה היתרונות והחסרונות של זה מול מיני דיסק. ולא, אין אופציה ל-איי פוד, אין לי כסף. כולם אומרים לי שמיני דיסק זה ביג נו נו. אבל לאף אחד אין הסבר רציני. מה החסרונות של זה? מיני דיסק הרי גם קורא אם.פי.3 לא? ואני יכולה לבנות לי ספרייה שלמה של דיסקים, במקום לצרוב על מנת לשמור ולפנות מקום. כמה זכרון יש לדיסק אחד של מיני דיסק? זה נטען? בבקשה....שמישהו יסביר לי באריכות וסבלנות אין קץ.... תודה :)

JustThomas

New member
לחבר שלי יש מיני דיסק,

היתרונות שלו פחות או יותר הם: 0מיני דיסק הוא מקליט דיגטלי. משהו כמו 320 דקות על דיסק. (שכבות כפולות). בדגמים הישנים הייתה אפשרות רק להקליט, ככה שכל שיר שהיית רוצה היית צריכה להקליט דיגטלית (לא של מיקרופון או משהו, עם כבל) וזה היה לוקח הרבה זמן. היום ברוב הדגמים אפשר להעביר MP3 ישירות בלי לחכות שעות להקלטה. בעיקרון הוא נורא קטן, וזה נוח, צריך רק בטריית אצבע אחת, והדגמים של היום לא רעים בכלל. זה עניין של הרגל למכשיר כזה. חסרונות: יש לו נטייה (או לפחות ל2 מינידסיקים הארחונים של חבר שלי) להתקלקל. הוא בכל זאת מכשיר עדין, גם הדיסקים שלו. יש פה ושם עוד חסרונות, אבל לא יצא לי ממש שיהיה מינדיסק בבעולתי... ככה שאני לא יודע עד לפרט הקטן. מקווה שעזרתי. בעניין של הנגן MP3, תנסי לשדרג למשהו יותר טוב. אם יש לך אופציה למיני דיסק, עדיף.

NightWish2

New member
ואם כבר השוואה בין מיני לאיפוד...

יש לי מיני דיסק ואני מאוד מרוצה מאיכות הסאונד שלו- אני לא הבעלים היחידים שלו <אחים..> ולכן- ביקשתי ממכר שיביא לי איפוד כשהוא חוזר מארה"ב ואכן כך יהיה. ולשאלתי, האם איכות הסאונד של האיפוד <40 ג'יגה דור 4 אם זה נחוץ..> פחותה משל המיני דיסק? <mzr-909 של סוני>.

JustThomas

New member
בעיקרון

אם אתה מקליט מדיסק מקורי נגיד, אז האיכות תיהיה גבוהה מאוד. אבל הרוב מקליטים מMP3, ככה שהאיכות תיהיה פחות או יותר דבר. יש עוד פרמטרים, כמו האוזניות ועוד, אבל צריך לשאול מישהו שהתנסה עם 2 המכשירים.

JustThomas

New member
אפשר להעביר אותם למחשב

ולהעביר לאייפוד. אני לא חושב שיש אופציה של הקלטה דיגיטלית...

האיטונז מאפשר ייבוא מדיסקים מקוריים

וברגע שמחברים את האיפוד למחשב האיטונז מעביר את כל השירים שהעברת מהדיסקים אליו מאוד קל לשימוש

NightWish2

New member
תודה...! ו....

האיכות של שירי הmp3 שכרגע במחשב שלי גרועה? או סבירה?

JustThomas

New member
כביכול מעל 128 KPBS

(אבל רק כביכול, לפעמים זה עוד אלף סיבות) זה טוב. מעל 196 KPBS קשה לשמוע הבדל בכרטיס קול פשוט...

weird dust

New member
לא ההיתי ממליץ על מיני דיסק

את רוצה את החסרונות לא קשה למצוא אותם אבל נתחיל ביתרונות (זה קצר יותר): הוא קטן, הוא לא כבד מידי, יש לו אפשרות לחיבור מיקרופון והקלטה, המקום לא יגמר עם יש דיסקים קטנים, הוא משמיע לא רע מוזיקה שזה באמת בערך 4 דיסקים מה שזה אומר שהשיא זה 70 שירים באורך בינוני. החסרונות: בטריות הלכו לי בפחות משנה, מעצב להיסחב עם דיסקים קטנים בשביל הרבה מוזיקה, בשביל להקליט 70 שירים מורידים מאוד מאיכות השיר, הרבה מאוד זמן הקלטה (חצי דקה-דקה דקות לשיר במקרה שלי שב70 שירים זה שעה) חוט אוזניות קצר בגלל השלט שהו נחמד אבל אצלי אין תאורה לא שווה. ויש עוד הרבה בעיות ופאקים וחלקם שחברים ניתקלו זה שהמיני דיסק הפסיק להקליט ואז אין מה לעשות איתו אלא לקנות חדש, המיני שלי עלה כמעט כמו אי פוד ובמחשבה שניה היה עדיף אי פוד. ההמלצה שלי היא לקנות דיסקמן אם פי 3 שהוא מכניס כמעט 170 שירים במצב טוב והוא עובד על בטריות רגילות שגם הנטענות לא יקרות ומדיה לצריבה עולה היום פחות משקל.

AboveBeyond

New member
יש לי את 2 המכשירים

מיני דיסק של סוני 505 ואי פוד דור שלישי 20 גיגה המיני דיסק שכבר מקולקקל שנה הוא היה אחלה בהתחלה שלא ידעתי מה זה אי פוד האיכות לא משו האיכות בכלל של האי פוד גבוהה מאד !! ומבחינת נוחות המיני דיסק אחלה .. כמו דיסקמן אין הרבה שירים חח אבל הייתי ממליץ בהרבה יותר על האי פוד חולה עליו :))

גם לי יש את שניהם

מיני דיסק mz-r70 ואיפוד 20 דור 3 לדעתי המיני דיסק שווה לתחת עלה כמו איפוד מגושם מבחינת לסחוב את הדיסקים היקרים שלו הוא בכללי בסדר אם לא בוכים על כמות הדיסקים שצריך ללכת איתם הוא קטן וסוללה אחת AA רגילה לא מיוחדת (המיוחדת של סוני מזמן בפח) אבל הקלטה אליו כלכך מייאשת שכבר אין כוח להכין בשבילו שירים...

JustThomas

New member
לי יש דיסקמן MP3

הוא משרת אותי מצוין. כמובן מעצבן להיסחב עם דיסקים, למרות שאני מכניס משהו כמו 150 שירים בדיסק. (עדיף מנגן mp3 על זיכרון פלאש, למרות הגודל) הם אוכלים בטריות בכל זאת, גם בשביל המנוע של הדיסק (ב-mp3 הדיסק לא מסתובב קבוע כמו באודיו, אבל עדיין) בטריות רגילות (AA) נגמרות תוך משהו כמו 4-5 שעות בדגם שלי. אפשר לקנות סט של בטריות GP נטענות, לקחת 2 זוגות, וככה זה משהו כמו 9 שעות של מוזיקה. אם יש בטריה נטענת מובנת בתוך הדיסקמן, מה טוב. (תמיד כדאי לקחת זוג ספר) והדיסקמנים היום בכלל לא יקרים. אפשר להשיג דיסקמן MP3 אחלה ב500-600 שקל.

גם לי יש כזה

הוא הכי מגושם שהיה לי עד עכשיו בנגנים לא רק הדיסקים לסחוב איתי גם המכשיר עצמו גדול , והאנטישוק שלו גרוע וגם לצרוב דיסקים בשבילו בסוף כבר השתמשתי בו עם דיסקים מקוריים למי יש כוח לארגן דיסקים של mp3 מוכנים?

JustThomas

New member
האנטי שוק בסדר..

משהו כמו 480 שניות. זה מספיק בהחלט. וכמובן שיש לו הרבה חסרונות... בגלל זה אני מעוניין לקנות נגן עם הרבה יותר נפח, ומתקדם... ודיסקים של MP3 מוכנים זה לא כזאת בעיה. 10 דקות של צריבה... רק צריך מדיות לצריבה : \ עבר זמנם של הדיסקמניםץ

weird dust

New member
מארגנים באי טונז וצורבים

לפחות ככה עשה חבר שלי שקנה ב300 שקל דיסקמן ובעיקרון הוא טוב יותר ממיני דיסק כי מיני דיסק עולה פי כמה וכמה יותר.

Dood1000

New member
אין מה להשוות את האייפוד לדיסקמן

קורא MP3 מהמון סיבות (יש לי את שניהם). גודל, סרבול, כמות שירים, סוללות, אנטישוק, נוחות (200 שירי MP3 בדיסק אומר שתצטרכו ללחוץ 199 על על מקש הפורוורד כדי להגיע לשיר 200) ובכלליות חוץ מהמחיר שלהם שצנח לרצפה- אין בהם שום דבר טוב.

weird dust

New member
אמרו שאין כסף לאי פוד

ולכן אני לא ימליץ על אי פוד זה לא שווה לדבר כמה טוב אי פוד לעומת זה כשאין לך משהו אחר ("בעין ציפור שיר, גם הדיסקמן זמיר") ואני עובד עם אם פי 3 במכונית וזה לא מחייב ללחות 199 פעם על המקש כדי להגיע לאמצע ואני לרוב בוחר ברנדומייז של המכשיר שנותן לי גיוון

JustThomas

New member
יש כפתור Directory

רק דיסקמנים ממש דפוקים פורסים את השירים לפלייליסט אחד ארוך.

למעלה