עלתה לי איזה תאוריה לראש....

רז89

New member
עלתה לי איזה תאוריה לראש....

פעם קראתי איזה מאמר בבית ספר (לפני הרבה שנים)
על זה שהאדם משתנה לאורך השנים פעם היינו הרבה יותר נמוכים למשל ועם השנים והדורות אנחנו נהיים יותר ויותר גבוהים לפי התחזיות בעתיד אנחנו נהיה גבוהים יותר, עם עיניים גדולות יותר ועוד כמה דברים שלצערי אני לא זוכרת ופתאום חשבתי על זה... נכון מה שאנחנו חושבים זה מה שאנחנו יוצרים? מה שאנחנו רוצים זה מה שקורה? ונכון שאם הרבה מאוד אנשים יחשבו אותו דבר וירצו אותו דבר הכוח שלהם הרבה יותר גדול? אז אולי זה בעצם מה שקורה לצורה שלנו? לאיך שאנחנו נראים? הרי אנחנו כל הזמן אומרים שגבוה זה יפה, כולם חולמים להיות גבוהים יותר, כל אמא רוצה שהבן שלה יהיה גבוה... נשים מתאפרות וצובעות את העיניים כדי להבליט אותם, שייראו גדולות יותר ובולטות יותר. אני חושבת שאנחנו פשוט בוראים את הצורה שבה ניראה, מה שאנחנו מבקשים זה מה שקורה. ואנחנו במו ידינו או יותר נכון מחשבתינו ומילותינו קובעים את צורת המין האנושי בדורות הבאים. מדהים לא?

רז89

New member
כרגיל... מתעלמים ממני

מצטערת מראש אם ההודעה הולכת להיות קצת תוקפנית אבל אני ממש חייבת להוציא את זה.... כולכם פה מדברים על "שיחות עם אלוהים" ובלה בלה בלה אבל מה אתם עושים בעניין? מישהו מכם מנסה ליישם את הדברים שאתם קוראים ו"מאמינים" בהם? אם כן למה ההתעלמות מההודעה הקודמת שלי שבה הצעתי לעשות תחרות בריאה שבה כולנו ניישם את המסרים בחיינו. גם הפעם התעלמתם מההודעה שלי. יש כמה אפשרויות: 1. אני לא רצויה בפורום - אם זה כך, תגידו ואני הולכת מפה. 2. אין לכם מושג על מה אתם מדברים ולא קראתם את הספרים 3. אחד בלב אחד בפה. מדברים מדברים - אבל כשזה מגיע למעשים.... חבל"ז מצטערתם... כולכם אכזבתם אותי....

רשף כשף

New member
היי רז

כמה דברים: א. הרעיון שלך נשמע סבבה, נכון, מה שאנחנו "מייצרים" זה מה שאנו משאירים מאחורינו. אם תשימי לב לשינוי באופנות הלבוש למשל עם השנים: שנות החמישים, השישים, השבעים, השמונים... כולם נבעו כתוצאה משאיפה לשינוי במקום זה או אחר שהתבטאה גם בשינוי ההתבטאות, שינוי דרך הלבוש, שינוי בצורה שאנשים מחצינים את עצמם... כיום יש נטיה לחזור אחורה למקורות- שנות השבעים, ילדי הפרחים, מכנסיים מתרחבים, וגם שנות השמונים (המכוערות ולא מחמיאות לטעמי) חזרו בגדול. אז כן, ההנחה שלך אחלה. ב. אני מבינה את ההקשר לסדרת הספרים "שיחות עם אלוהים" ובעצם להכללה של הטענה שלך שהדבר לא עובד רק על הגוף אלא גם על הנפש. כלומר, ייתכן והעשור הבא ילווה בפריצת דרך רוחנית כתוצאה מההתפתחות הרוחנית בעם בעשור זה. ג. אני לא מבינה מה את באופן אישי, בקטן היית רוצה להשיג עבורך, איזה מציאות את, רז, היית רוצה ליצור. אשמח לעזור לך כמובן אבל אני לא בטוחה שאת יודעת בדיוק מה את היית רוצה. אם זה קשור לכך שנהיה אנשים טובים יותר, פתוחים יותר, נאורים יותר, או כל מיני דברים כאלה טובים ויפים אך כוללנים, אין לי בעיה עם זה, זה פשוט נשמע לי כמו לקפוץ מעל הפופיק. אני זוכרת את אחת ההודעות שלך לא מזמן שקראה לפתוח קהילה, ישוב של אנשים הרוצים לחיות לפי הספר. אני יכולה לומר רק על עצמי: לא תודה! יש ספר, יש סופר, ולא כל התכנים בו הם אלו שעליהם בנויים חיי, או שהייתי רוצה בכלל שיהיו בנויים עליהם. ד. בקיצר, את פונה לציבור של אנשים שחלק מהם קרא את הספר וחלק מהם אהב אותו, וחלק מאלה היה רוצה להשתית את חייו על התכנים של הספרים. לדעתי פשוט אין מספיק ביקוש לרעיון כזה. ועוד משהו- אי אפשר לקרוא את הספר אבל לכתוב בפורום "שיחות עם אלוהים" על דברים שונים מהספר? ה. וחוצמזה הכל בסדר:)

רז89

New member
אני אתייחס רק לנקודה האחרונה שכתבת

את חושבת שהכל מושלם? אנחנו מושלמים? מפותחים? התפתחנו? למדנו הכל? חווינו הכל? אם כן, מה אנחנו עושים פה? מה שאני הייתי רוצה לברוא וליצור זה מה שכל אחד מאיתנו צריך לרצות לברוא וליצור. לקפוץ מעל הפופיק? וואו... אחותי... נראה שלא קראת את הספרים אם זו הגישה שלך. "איזה מציאות את, רז, היית רוצה ליצור. אשמח לעזור לך כמובן אבל אני לא בטוחה שאת יודעת בדיוק מה את היית רוצה." אה באמת? את מוכנה לעזור לי? אוי כמה יפה מצידך... תודה. את ממש נפלאה. אני כולי צריכה עזרה! help! help! לא היית רוצה שהחיים שלך יהיו בנויים על תכנים כאלה? של אהבה, שלא אושר, של הבנה, של התפתחות, של צמיחה, של קבלה, של סליחה. טוב, אז אם כך, העולם הזה מושלם בשבילך. ואין לך מה לעשות בו ולשנותו. איך הגעת בכלל אם כך לסדרת ספרים האלו? לשם מה קראת אותם? מה הביא אותך אליהם? אין ביקוש לרעיונות האלה? גם לא בפורום שיחות עם אלוהים? אם כך מצבנו בכי רע. מיום ליום מתחזקת אצלי המחשבה שמדינת ישראל והעם בישראל... פשוט מקרה אבוד. השינוי יהיה חייב להתחיל ולהגיע ממקום אחר. מדינת ישראל היא בין המדינות החשוכות והפרימטיביות בעולם. והשינוי יתחיל בה אולי בעוד כמה מאות אלפי שנים... אם יישאר כדה"א עד אז. חוץ מזה לא אמרתי שלא תכתבי בפורום על דברים אחרים. איפה מצאת דבר כזה בדבריי? רק ציינתי שהתעלמו מההודעות שלי.

רשף כשף

New member
אוקיי

אנסה לענות על כל השאלות... לא, אני לא חושבת שהכל מושלם, יש כמובן עוד הרבה עבודה התפתחותית, עבודה קשה, המון דברים לחוות וללמוד. איך הסקת את זה מההודעה שלי? עם זאת, לדעתי העבודה על הספרים כפי שאני רואה אותה היא קודם כל אישית בין אדם לעצמו. "לקפוץ מעל הפופיק" זה ביטוי שהשתמשתי בו בנוגע להקמת קהילה, ישוב שתושביו חיים ביחד ובנפרד לפי הספרים. לחלוטין הוצאת אותו מהקשרו, מה שמראה לדעתי על חוסר התעמקות במה שרשמתי. אשמח אם תתיחסי לכל ההודעה ולא רק למקומות בהם את רואה את עצמך "מותקפת" או יוצאת לא טוב... שאלת איך הגעתי לספרים אז אספר לך שקודם הגעתי לפורום, הוא מצא חן בעיני ומתוך הפורום הגעתי לספרים. הם ספרים מאוד טובים, תורמים,... אבל לא התנכ שלי, לא משהו שהייתי רוצה לחיות על פיו מילה במילה. השינוי חייב להתחיל? ואולי כבר התחיל ולא שמת לב?

גריני

New member
מפלגת המקופחים בעם ../images/Emo8.gif

חמודה, קודם כל לא "כרגיל מתעלמים ממך"... ואני מברכת אותך על ה"תוקפנות" ועל זה שהוצאת את אשר על ליבך! אני באמת מתכוונת לזה! אני חושבת שזה אחד הדברים הטובים בפורומים: האפשרות שזה נותן לנו לפרוק כל מיני סוגים של רגשות ומחשבות... וזה לא רק עבור "איזה כיף שמצאנו את האור" וכו' - אלא גם לנחס של החיים. אז אם לענות ישירות לשאלותיך: אני, לפחות, בהחלט מנסה ליישם את מה שקראתי ב"שיחות" (ובעוד המון ספרים אחרים). זה לא תמיד קל, ולא תמיד מצליח... החיים היומיומיים מזמנים לנו, לעיתים, קשיים כאלה, שכל התיאוריות היפות שקוראים בספרים - לרגע נשארות כתאוריות יפות. מה שכן - ה"החלמה" מרגעי תסכול וכעס כאלה (ושוב - אני מדברת על הניסיון האישי שלי) - הרגיעה שלי מגיעה מהר יותר ממה שהיה בעבר. אם בעבר יכולתי להיות "ברוגז" עם מישהו, נניח שבוע אחרי ריב, היום זה יקח 2-3 לכל היותר. וזה שיפור עצום! כמובן, שישנם הרבה מקרים שבעבר היו מאוד מרגיזים אותי והיום חולפים על פני ללא תגובה בכלל (דוגמא? הנהג הישראלי....). ועוד משהו - את מאוד מאוד רצויה בפורום! העובדה שלא התייחסתי קודם להודעתך - משום שלא היה לי מה להגיב לתוכן... יצירת המציאות עבורי מתבטאת יותר בהרגשה הפנימית שלי, באיך אני מתייחסת לאנשים סביבי, לאירועים קשים שקורים וכו'. אני פחות עסוקה במראה החיצוני שלי. אני מצטערת על אכזבתך ומקווה לשוב ולדון איתך בנושאים רבים ומגוונים.

רז89

New member
מי מדבר על מראה חיצוני?!!?!?!?!?!?!

אלוהים ישמור!!!!! מי מדבר על זה???? יש 2 הודעות 1. ההודעה שבה הצעתי לעשות תחרות בריאה. לא רוצים לא צריך. כנראה לא הפורום המתאים. או לא המדינה/העם המתאימים. 2. הודעה שבה סיפרתי על תאוריה שעלתה לי לראש על העובדה שאנחנו קובעים במחשבתנו ורצוניתנו את התפתחות האדם ואת צורתו העתידית. אז אל תציגי אותי כאיזה אדם שטחי ש"עסוק במראה החיצוני שלו".

גריני

New member
../images/Emo185.gif - להרגעת הרוחות...

להיות עסוק במראה החיצוני לא מצביע בהכרח על אדם שטחי.... כל מה שאמרתי זה שאני לא עסוקה עם זה.... לא אמרתי שזה טוב/רע/... רק שאותי זה לא מעסיק... כל השאר - כבר מסקנות שלך... כולל העובדה שאת מגיעה ב- 19/10 עם טענות על הודעה שלך מה- 4/10 שלא זכתה לתגובות מספקות... אז אולי נרגע לרגע.... ואולי תחשבי לרגע - מה באמת מעצבן אותך...?

seeyou

New member
צורת המין האנושי ?../images/Emo153.gif

....זה נקבע עוד ברגע "המפץ הקטן" כאשר הזרע פוגש את הביצית! מתוך 30.000.000 זרעים (מנה יומית!) "נבחר" אחד ! למה? מי? בישביל מה? ....אנו קטנים להבין את זה! בקשר ל"כל אמא רוצה שהבן שלה יהיה גבוה" ייתכן שאת צודקת...אבל אני עם 1.9 תמיד היו לי בעיות!! החל בבית הספר שהיה לי קשה להעתיק במבחנים ועד העום עם הבגדים!

למעלה