על אהבה וסוסים אחרים
דיון!

Ontario R Z Y H

New member
על אהבה וסוסים אחרים../images/Emo47.gif../images/Emo23.gif דיון!

הייתי אצל אחת החברות שלי לפני כמה זמן... ודיברנו על הכל... חחח ואז היא שאלה אותי:"היית יכולה להיות חברה של מישהו שלא אוהב סוסים/לא מתעסק איתם?" "בטח! למה לא?" עניתי לה... ובזמן האחרון (אהםאהם) באמת מטרידה אותי השאלה הזאת.... האם אתם יכולים להיות עם מישהו/י שלא מתעסק(/ת)/לא אוהב(/ת) סוסים.? איך היחסים נראים? כי לרובנו הסוסים זה יותר מחצי מהחיים.... איך והאם זה הולך ביחד?? וכמה שאני שונאת שכותבים לי במבחנים... בבקשה נמקו

gili600

New member
אני

אני יכולה להיות עם מישהו שלא מתעסק עם סוסים או לא חושב עליהם אבל אם הוא ממש ממש ממש שונא סוסים ולא מוכן שאני אדבר עליהם זה כבר יהיה מסובך הרבה יותר..

Ontario R Z Y H

New member
למה?

כן - זה הרבה מהחיים שלנו, אבל האם היחסים שלנו עם בן/בת הזוג חייבים להיות בנושא הזה? את לא מפרידה בין אהבה לבן אדם לבין אהבה לסוסים?

gili600

New member
אני מפרידה

אני מתכוונת למקרה קיצוני.... אם הבן אדם לא יוכל לראות שומדבר שקשור לסוסים לשמוע שומדבר שקשור לחשוב על שומדבר שקשור אם המחשבה שאני עם סוסים כל שבוע מכעיסה אותו .... אני מדברת על מקרה קיצוני

אממ..

אני חושבת שזה די תלוי כמה מי שאני אהיה איתו לא יאהב סוסים. אם בחרת להיות עם מישהו שלא בדיוק מת על סוסים, זה כנראה בגלל שיש לכם נושאים משותפים לדבר עליהם וכיף לכם ביחד. אז מה אם הוא לא אוהב? אני בעד לנסות אם מרגישים שכיף ושזה הולך לכיוון טוב. עם מישהו שאוהב סוסים - יהיה לנו נושא משותף לדבר עליו, וזה אחד היתרונות. אחד החסרונות הוא שבשלב מסויים זה יכול פשוט להימאס, כי כל הזמן לדבר על אותו דבר ולהתעסק באותו דבר הופך להיות די משעמם. חפרתי!

ToryMaster

New member
סביר להניח שכן

הפרמטר היחיד שחשוב בנושא הזה הוא שיתמוך בעיסוק שלי, הוא לא חייב להתעניין או להתעסק בזה בעצמו, הוא רק צריך לתמוך. עם מישהו ששונא משהו שאני אוהבת, לא אוכל לצאת.

אממ.. תלוי../images/Emo107.gif

יש הבדל בין לא אוהב ללא מתעסק עם. אני לא חושבת שהוא חייב ממש לאהוב סוסים ולהתעסק איתם, אבל אם הוא ממש ישנא אז הקשר בינינו לא יהיה טוב... כי הוא צריך להבין שזה חלק מהחיים שלי. אז לא, הוא לא חייב לאהוב, אבל שיקבל את זה שאני אוהבת. שלא יתלונן על זה שאני כל הזמן אזיין לו את המוח על סוסים ואציף את הבית בדברים עם סוסים. ומה שכן, זה בהחלט יכול לעזור לקשר אם יש לנו תחומי עניין משותפים.

stary1

New member
כן..

לפני שנתיים בערך אם היית דואלת אותי את זה סביר להניח שהייתי עונה ש"מה פתאום!". אבל לא, הבנתי שאני יכולה להסתדר עם זה, עם כמה שזה יהיה הרבה יותר כייפי ונחמד אם הבן זוג גם יאהב סוסים וירכב.. מה שיותר מפריע מאשר בן זוג שלא אוהב חיות, זה מישהו שנגעל מהן וכדומה, כי פה מתחילה בעיה. לי אין בעיה שהוא לא ירצה להמרח עליהן כמוני ולבלות איתן כל רגע מחיו, אבל יש לי בעיה אם הוא יגעל מהן, כי זו כבר תהיה הגעלות מסוימת ממני. בתור מישהי שחיה כל רגע עם בעה"ח שלה. כבר הייתי בקשר עם כאלו שלא היו מטורפים על חיות, וגם לא רכבו או התעסקו בכלל עם סוסים וזה היה בסדר גמור. כשיש אהבה היא יכולה להתגבר על זה
ד"א, הרבה פעמים כשמתאהבים במישהו והוא לא מתעסק עם סוסים, הוא הרבה פעמים רוצה להתחיל לרכב או לפחות לנסות אח"כ

LordHorse

New member
אהמ. ^__^

זה בהחלט תלוי,כי אני אוהבת לדבר על סוסים ממש,וזה גם בא לי בטבעיות,לכן אני לא אהיה עם מישהו ששונא סוסים,או לדבר עליהם,או שונא שאני מדברת כ"כ הרבה O_0. אבל אני כן אהיה עם מישהו שלא עוסק בסוסים,כל עוד לא יפריעו לו כל הדיבורים שלי,ורק אם הוא יאהב חיות,אבל גם כמו שאמרו רק בקטע של לא להיגעל מהן.

fliperit

New member
אני יכולה להיות חברה של מי שלא רוכב

אבל זה הרבה יותר קשה.מי שיגיד לי שהוא שונא סוסים (או בעלי חיים בכלל) אז באמת שאין לו מה לחפש בקרבתי. מי שיגיד שהוא לא במיוחד אוהב סוסים..זאת לא בעיה מבחנתי. אני מנסה מאוד להגדיל את תחומי העניין שלי בשביל שיהיה לי על מה לדבר עם אנשים שלא רוכבים

horse 1212

New member
ברור שכן,

אבל כמו שאמרו פה,אם הוא ממש ממש שונא בע"ח אז ממש לא, אבל אם אין לו בעיה איתם אז זה סבבה.אבל גם שלא ישנא סוסים כי אז זה יהפוך לבעייתי.

H a d a S D

New member
ברור שכן

הוא לא חייב לאהוב את כל מה שאת עושה... אבל מה שכן הוא חייב, זה לתמוך! לי היה חבר (4 שנים) ולא היה לו שום קשר לסוסים, ובהתחלה הוא גם לא התעניין, ואחרי כמה זמן שהיינו ביחד אמרתי לו שמע הסוסים הם חלק מהחיים שלי ואם אנחנו ממשיכים להיות ביחד אתה חייב להתעניין יותר
, אז הוא באמת התחיל לשאול יותר איך היה באורווה היה בא לתחרויות ומנסה להבין מי נגד מי
ובא לאורווה. והיום הוא כבר יודע (בזכותי) לרכב... הינו יוצאים למלא טיוליים, לעשות לונג'ים, ולהרים את המכשולים במנז'!

shirli0811

New member
וואו.. מוזר לחשוב על זה :||

ממ.. זה מסובך.. זה הכי כייף שיש לך חברר שיעזור לך בתא ויבריש לך תסוס, אבל את לא תצליחי לרכב איתו בקבוצה, או לדעת שהוא מסתכל עליייך כשאת רוכבת ולא להיות מרוכזת ברכיבה עצמה.. אצל מי שבפורום [נראה לי] לא שואלים בכלל ישר יודעים וואלה סוסים זה בדם.. ואם את מתאהבת במישהו את לא תתייחסי לזה שהוא אוהב סוסים את פשוט תתאהבי במי שהוא, אבל הסיכויים הם נראה לי קצת יותר גבוהים שתתאהבי במישהו שמאוהב בחיה הזאת, בסוסיםם ממ...... אני אוהבת לכתוב.. כתבתי משהו תקראי אותו: "החיים הם כמו מסלול קפיצות.. ניצבים לפנינו מאות מכשולים.. לפעמים גבוהים ולפעמים נמוכים.. בימים הטובים קל לעבור את המסלול נקי בימים הקשים אתה מסרב לקפוץ את המכשול.. אל ת=ס=ר=ב..תקפוץ גם אם תפיל זה לא נורא כ"כ.. גם מחר יהיה לפנייך מכשול חדש.. עדיף לעבור את החיים בקפיצה ודילוג מעל המכשולים מאשר לסרב להילחם מול האמת שלך.." וואלה גם בקשר, אהבה זה מסלול עד שאת תשיגי את מי שאת רוצה את תקפצי מעל מכשולים כי תמיד תיהיה זונה שגם תרצה אותו אחרי שתשיגי תמיד יהיו את הריבים הקטנים.. זה מכשוליים שתמיד ניצבים לפנינו.. זה מסובך.. את בעצם שואלת אם הבנאדם לא אוהב סוסים זה מכשול בשבילך לא להיות איתו.. לי נראה שכן זה מכשול :||..... :|||||||||||||||||||||||||||||

ToryMaster

New member
שניה

רק כי עוד מישהי רוצה את הבחור שאת רוצה או שאת יוצאת איתו, היא זונה? התבלבלתי לגמרי.

shirli0811

New member
חח.. לאא

אני אמרתי סתם דוגמא.. כיי תמיד יש משהו שמפריע לקשר.. עד שקשרר ניהיה מושלם לוקח מלא זממן.... ואם את ממש אוהבת סוסים ובע"ח.. זה נושא שאת אוהבת לדבר עליו והכול אז זה יהיה מכשוול אם הבן זוג שלך לא יואהב סוסים, הוא פחות יתעניין במה שאת אומרת.. ואז יתחילו הריבים הקטנים.. שלאט לאט גדלים ואז דמעות וכו'.. ואם מישהי רוצה את החור שאני רוצה היא לא זונה.. אלא אם כן היא יודעת שאני רוצה אותו/ או איתו ובכל זאאת מתחילה איתו ומסכסככת

Vintage Queen

New member
נחמד...

טוב שרב האנשים שיצאתי איתם היה להם קשר חזק לסוסים... והחבר הנוכחי בכלל...
ואין ספק שזה כיף והכל, נגיד להסתובב בתחרויות ולצאת לרכב יחד בחוץץ וזה גם נושא שיחה אבל אני בטוחה שהיינו מסתדרים גם אם לא היינו מאותו תחום... הוא באמת צריך לתמוך כמו שאמרו פה לפני, אבל הוא לא חייב לרכב ולדעת בידיוק מי כל המאמנים והמתחרים ומזה קוולט ובנדג' וכו... מצד שני מי שלא מהסוסים יכול מאוד לא להבין את האובססים, כבייכול, של ללכת לחווה כל יום ואת המחוייבות שלנו אל הסוסים, שצריך להוציא כל יום ולטפל ושהדברים האלו חשבוים (כי בדוגרי הם כמו ילדים קטנים מבחינת דאגות חח) והוא יכול לראות את זה בצורה קצת מזלזלת וזה יכול להרוס... אבל כבר יצאתי עם בנים שאיכשהו הוציאו ממני מתי האימון שלי והופיעו בחווה (ואפילו עזרו להאכיל בסוף היום =] ), והקשיבו בשיחות שלנו ולמדו מושגים והתחילו להתעניין... אז בעצם זה תלוי בבנאדם, ואם זה מה שמשנה את הקשר, אז כנראה שזה ווזנט מנט טו בי!

שירלי317

New member
בהחלט

בזוגיות עניינים משותפים תמיד מוסיפים, אבל אני חושבת שאין הכרח שהעניין יהיה באותה מידה של אובססיה (במקרה של רובינו עם סוסים) אבל בהחלט חשובה התמיכה.

../images/Emo23.gif../images/Emo25.gifנושא יפה.

אין כמו הדבר המושלם הבא: חבר שיש לו אובססיה לסוסים בדיוק כמוני, הוא רוכב וגם אני, ומתישהו יוצאים לטיול רכיבה ביחד. אבל מה לעשות והחיים לא תמיד כל כך יפים ומושלמים. אני מוכנה שלא תהיה לחבר שלי אובססיה לסוסים. אבל אני בשום פנים ואופן לא אוהב מישהו ששונא בעלי חיים, ושלא מוכן לקבל את הקשר שלי עם סוסים ואת האהבה שלי לבעלי חיים אחרים. לעומת זאת, חבר, שאוהב בעלי חיים (גם אם לא הכי הרבה סוסים) ומוכן להתקרב אל הסוסים ולהכיר את עולם הסוסים קצת יותר טוב כדי שהוא יוכל להבין אותי כ/שאני אספר לו חוויות מהעולם הזה, איתו אני יכולה להתחבר. חשוב לי מאוד שאותו חבר יביןש אני אוהבת סוסים, שהחיים שלי זה סוסים. שיסכים לבוא לחווה ולראות את הסוסים. שלא ייגעל מלבוא לשם. מאם הוא לא יסכים להבין את זה, לא נראה לי שאני אתחבר איתו כי זה יכול להיות כישלון מההתחלה. חשוב לי בקשר חברות שאני אוכל לבוא לחבר שלי ולחלוק איתו את מה שעבר עליי, לשתף איתו חוויות שחוויתי, גם אם הן מעולם הסוסים שאולי הוא פחות מכיר. השורה התחתונה היא שחשוב לי מאוד שהחבר שלי יאהב בעלי חיים- לא ישנא ולא יתעלל ולא דברים מהסוג הזה. שהוא יסכים להכיר את עולם הסוסים. זה בערך מה שקשור לסוסים ולחבר. אבל ברור שאני אהיה הרבה יותר שמחה אם אני אצליח לשכנע אותו להתחיל לרכב. אז בכלל, מבחינת סוסים ורכיבה, בטח נהיה זוג מושלם

למעלה