על אוקראינה - הערב במועדון.

מיכי 10

Member
על אוקראינה - הערב במועדון.

הערב היינו 13 חברים במועדון.
מיכָּאֵלו נתן לנו הרצאה בליווי מצגת, בנושא unika Ukrainio - "אוקראינה הייחודית".
לי היה קשה להבין, כי מיכאלו דיבר אספרנטו שוטפת במהירות רבה. רציתי מאד לשאול אותו: Ĉu vi pretas paroli iomete malrapide? אבל ישבתי הכי רחוק ממנו, והתביישתי לשאול ולהפריע לו. היו גם הפרעות רבות של זִמזומי הסברים של חברים זה לזה, כך שהיה ממש קשה לקלוט. למעשה, מיכאלו קרא מתוך המצגת שלל נתונים על אוקראינה, כולל מידות ומרחקים בנושאים שונים.
כך שקראנו תוך כדי ההקשבה, והבנו שהוא מוסר לנו המוני נתונים על הייחוד של אוקראינה לעומת העולם כולו, לעומת אירופה, או לפחות לעומת חלק מהארצות השונות.

אז אביא רק כמה דוגמאות קטנות שכן הצלחתי להבין, והיו מעניינות בעיני:

הוא הראה לנו תמונה של גבר מחזיק כלי נשיפה, שהזכיר לי מאד קרן שוויצרית, אבל את הקרן האוקראינית הוא החזיק בצורה אופקית (בלי להשעינה על הדשא, ואין לה התרחבות בקצה. האמת שהקרן השוויצרית, או קרן האלפים, נראית לי לא יותר קצרה). הכלי עשוי עץ ליבנֶה, והוא כבד. המיוחד בו, שלדבריו הוא כלי הנגינה הארוך ביותר שקיים = 4 מ'!

אוקראינה מיוחדת בשתייה המרובה של אלכוהול (אולי הכוונה במיוחד לוודקה), במקום החמישי בעולם, אחרי מולדבה, רוסיה, הונגריה וצ'כיה.
והיא במקום הראשון בספר גינס בשתיית שמפניה...

מיכאלו השמיע לנו קטעים של שני שירים. השני יותר מודרני, שירת מקהלה יפהפייה, ללא כלי נגינה = א-קפלה. זה הזכיר לי את ה-Swingle Singers

ב-1991, כשאוקראינה נעשתה מדינה עצמאית, היו בה 19.4 מיליום חזירים...

בעיר הגדולה ברדיצ'ב, חי אונורה דה בלזק.
(באותה נשימה הוא הזכיר גם את פרדריק שופן, אבל למרות העניין הרב שלי בשופן, לא הבנתי מה סיפר בקשר אליו).

תודה רבה למיכאלו
ולאסף, שעזר לו עם ההכנות למצגת.

אחרי זה ענה מיכאלו על שאלות אחדות, וגם יהושע הסביר כמה עניינים.

ואחרי הפסקה נחמדה וחברית, התחילה ישיבת ההנהלה, שלא יכולתי להישאר בה.

DoronModan

New member
תודה, מיכל

וכמו שאומר ידידנו אלדד: תודות לדיווח שלך אני מרגיש ממש כאילו נכחתי.

DoronModan

New member
ראוי להוסיף מילה שנשמטה

תודות לדיווח המושקע שלך... וגו'.

למעלה