על איזה ביצוע מוקלט של "התחיה" למהלר ממליצים

על איזה ביצוע מוקלט של "התחיה" למהלר ממליצים

פה? בצליל יש להשיג למשל את קלמפרר עם אליזבט שוורצקופף בכלום כסף. כדאי? או שיש מנצחים טובים יותר וזמרות מרגשות יותר?

GustavM

New member
עניין של טעם

אני אישית לא מתחבר להקלטות של קלמפרר לשניה של מאהלר. לעומת זאת ההקלטה ללא ספק המומלצת ביותר שלי היא של ברונו וואלטר, זאת שבאה בדיסק כפול של סוני במחיר ידידותי יחד עם "שירי שוליה נודד" והסימפוניה הראשונה.... וואלטר הוא אחד המבצעים הסמכותיים ביותר במוזיקה של מאהלר (היה אסיסטנט שלו), והגישה שלו למוזיקה הזאת באמת מוציאה מהמוזיקה משהו שאף אחד אחר לא מוציא. עוד ביצוע שהוא לדעתי יצירת מופת בפני עצמו זו ההקלטה של גיאורג שולטי עם הסימפונית של לונדון. שתי הסולניות (הת'ר הארפר והלן ווטס) מפילות מהרגליים והתזמורת משיגה טווח אספרסיבי ודינמי שלא שומעים כל יום. יש לקלאודיו אבאדו הקלטה מפסיטבל לוצרן שהוא הקליט אחרי שהוא החלים מסרטן שאיים להורגו, והוא הקליט את הסימפוניה כאקט סמלי למדי. אומרים שזו הקלטה יוצאת מן הכלל, אבל לצערי עוד לא יצא לי לשמוע אותה. עוד ביצוע די מדהים הוא של סיימון ראטל עם התזמורת הסימפונית של בירמינגהם. ראטל חסר מעצורים ולא מתבייש להקצין דברים שהיו מביכים בקיצוניותם מבצעים אחרים, וכנראה שגם את הקהל בשלבים מסויימים - אבל אין מה להגיד, זה בהחלט עובד. ארלן אאוגר עוצרת נשימה.... ג'אנט בייקר קצת זקנה בהקלטה הזאת, אבל היא עדיין ג'אנט בייקר. ואיך אפשר לשכוח - לברנשטיין יש הקלטה נהדרת עם הפילהרמונית של ניו יורק, כריסטה לודוויג וברברה הנדריקס. חובה בכל בית. האזנה נעימה :)

KaiserDino

New member
שאלה בעניין מאהלר

איזה יצירות שלו נחשבות למפורסמות ביותר . יש לי את סימפוניות 4 ו 5 שלו ... הן נחשבות להיות בטופ ?

xeno2

New member
מאהלר וביצועים שונים

טוב כשאפשר לשמוע הרבה ביצועים ואז להפריד וללטף את האוזן עם הביצוע המועדף רק בעיה קוץ ואליה בה שהביצועים המוסיקלים האוטנטים לפעמים נמצאים בהקלטות ישנות לדוגמה החמישית של מאהלר בניצוח ברונו ואלטר והפילהרמונית של ניו יורק ביצוע יחודי ומיוחד שהוקלט עוד ב1947 למטרת הטבעה בתקליטים של באקאליט שבירים נו אז איך אפשר להשוות הקלטות של פייר בולז והפילהרמוניקר של וינה בהקלטה חדשה ודיגיטאלית של "התחיה" פשוט מעתיק נשימה בגלל הניואנסים הקטנטנים שמפיקים רמקולים בכל המנעדים ובכל הרגיסטרים הכליים השונים ולכן קלמפרר עם התחיה עדיין בראש ההקשבות אבל קלאדיו אבאדו בדיוידי מדהים בשירתיות ובהקלטה נהדרת. מה עדיף? מה שיותר!!!!!!! נפלא!!!! במוצאי שבת אני בהיכל התרבות צופה ומקשיב לצערי מרחוק על הניצוח והביצוע של השניה. שהחיינו....

GustavM

New member
הביצוע של וואלטר

הביצוע של וואלטר שהמלצתי עליו זו הקלטת סטריאו באיכות לא רעה בכלל. אני מודע לקושי לעתים להתחבר עם הקלטות מונו ו/או באיכות גרועה, אבל לפעמים יש ביצועים שפורצים את מחסום ההקלטה וזה שווה את זה. למשל, "השיר על הארץ" עם ברונו וואלטר בהקלטה עם הפילהרמונית של ווינה, קאת'לין פרייר ויוליוס פאצאק. זו הקלטה משנות החמישים, במונו - אבל עדיין לא שמעתי ביצוע יותר טוב מזה ל"שיר על הארץ". על קת'לין פרייר אין צורך להרחיב את הדיבור, והטנור פאצאק מספק את הסחורה 10 רמות מעל כל מבצע אחר ששר את התפקיד הזה ששמעתי אי פעם. וברונו וואלטר, גם עליו לא צריך להרחיב. וגם לא על ה-WP.

nemo9439

New member
אני הכי אוהב את החמישית והשלישית אני מקווה

שהן גם הכי מפורסמות. החמישית היא הסימפוניה הכי יפה שיש לדעתי,ובשלישית יש סולו עוצר נשימה לטרומבון ומלבד זאת היא גאונית. את ה4 בכלל לא שמעתי.

yonti261

New member
אני אוהב מאוד את הראשונה,"טיטאן"

יש לי ביצוע מדהים של לורין מאזל והפילהרמונית של ווינה.לורין מאזל מנצח על ביצוע מלא חיים והפילהרמונית של וינה היא אחת התזמורות האהובות עליי.בדומה לסימפוניה השישית של בטהובן גם הראשונה של מהלר עוסקת בטבע,אבל לדעתי היא עולה בהרבה על היצירה של בטהובן,וזה כמובן עניין של טעם.הפרק האיטי שבו נשמע השיר המפורסם "אחינו יעקב" במינור משעשע אותי,ויש גם פרק,לא זוכר איזה,שיש בו נושא ריקודי וחינני שאני אוהב לזמזם.ההתחלה מתארת בצורה משכנעת מאוד את הטבע שמתעורר לחיים.מומלץ מאוד.

מיהו שיתחרה עם הפסטורלית של בטהובן? לדעתי

הפסטורלית היא מוסיקת טבע מושלמת, ומסתבר שגם ציירי דיסני חשבו כך. (פנטסיה). בכלל, בטהובן לדעתי מושלם. כל מה שהוא יצר נוגע בַּשלמות.האיש לא רק הרגיש, הוא חשב. והדבר ניכר ביצירותיו. הבעיה כיום היא שיש יצירות שלו שמושמעות תדיר מדי, והאוזן והלב, לפחות אצלי, קצת נשחקו.

נכון, וזה לא גורע מיופיה של הפסטורלית. בטהובן

תמיד קולע, כי הוא כפי שטענתי קודם לא רק מרגיש וחש צלילים אלא גם חושב!

GustavM

New member
השמינית

לדעתי הסימפוניה השמינית של מאהלר היא אולי מהיצירות הגדולות ביותר שנכתבו אי פעם. יש שם קטעים שרק מעיון בפרטיטורה מעלים לי דמעות בעיניים. לרוב אחרי שאני שומע את הסימפוניה הזאת כמו שצריך מההתחלה ועד הסוף בביצוע טוב, לרוב זה משאיר אותי שיכור יום שלם, כשאני פשוט משותק מהלם וכל התפקוד שלי מסתכם בלבכות מדי פעם "וואו זה כל כך יפה". יצירות נדירות השפיעו עליי עד כדי כך חזק.

Lottycia

New member
זה נורא אינדיבידואלי

אני אישית מעדיפה את 1 4 ו9 מבין כולן.

@David

New member
אני הכי אוהב את:

1+2 בדיסק של ברונו ולטר שהומלץ גם לפני בשרשור - סוף הדרך.... 3 - סימפוניה מדהימה בכל ביצוע שתבחר. 6 - אני מאוד מאוד אוהב אותה בביצוע של ל. ברנשטיין. כ"סט" שלם הייתי לוקח את ההקלטות החדשות של ק. אבאדו עם הפילהרמונית של ברלין, גם ביצועים מאוד טובים, מדוייקים ומרגשים וגם הקלטות מעולות (רק שהדיסקים קצת יקרים אם אני זוכר נכון).

למעלה