על איזה כלי קשה יותר לנגן, גיטרה או פסנתר?

granotg

New member
על איזה כלי קשה יותר לנגן, גיטרה או פסנתר?

בעקבות ויכוח עם חבר - על איזה כלי קשה יותר לנגן, גיטרה או פסתנר? מה האחד דורש יותר מהשני?

granotg

New member
הבהרה

הכוונה היא לא על רמת המתחיל אלא על ביצועים ברמות הגבוהות ביותר. לדוגמא- פסנתר- http://www.youtube.com/watch?v=kpxpNsygkDg גיטרה- http://www.youtube.com/watch?v=98y0Q7nLGWk תודה.

Digdigelo

New member
אממ

ברמת הלימוד (ההתחלה) גיטרה הרבה יותר קשה אבל להתמקצע יותר קשה בפסנתר לדעתי

כעיקרון,

פסנתר נחשב ככלי מאוד פשוט ללמידה, בגלל שהתווים מאוד ברורים. גיטרה נחשב ככלי יותר קשה, מבחינת הפוזיציות של האקורדים והסולמות (למשל, ברוב המקרים בפסנתר, הפיכת אקורד ממז'ור למינור קלה מאוד, וכמעט בכל המקרים בגיטרה הפיכה ממז'ור למינור משנה את כל הפוזיציה) אבל, שמתקדמים, (ואת זה אני יכולה לראות גם בשיעורי אלתור במגמה) פסנתר הרבה יותר קשה, למשל בסולו, שצריכים גם ללוות ולעשות היפוכי אקורדים, ובעצם, ללוות את עצמך, ובגיטרה אין את זה (אני מדברת בעיקר על ג'אז) תלוי באיזה סגנון ומה, אבל בעיקרון אם מתחילים ללמוד אז פסנתר יותר קל, ובהמשך הדרך גיטרה יותר קלה. שאלה ללא מוצא><

nemoalive

New member
די שטות מה שאמרת

בגיטרה אפשר לעשות כמעט כל דבר שאפשר לעשות בפסנתר, וכמו שיש דברים שאי אפשר על גיטרה אז יש דברים שאי אפשר על פסנתר (טרמולו לדוגמא). לדעתי אין כזה דבר כלי שהוא יותר קשה אלא לאיזה רמה אפשר להגיע. על פסנתר אומנם יותר קל להתחיל אבל זה לא הופך את הפסנתר לכלי קל. גם על חלילית קל לנגן זה לא אומר שאחרי שבועיים אפשר לנגן באך. גם בגא'ז על גיטרה יש היפוכי אקורדים (לא נראה לי ששמעת מספיק גא'ז על גיטרה). ובעוד התוים על פסנתר הם ברורים מאוד, על גיטרה יש כל תו בכמה מקומות וצריך כל הזמן לשנות פוזיציה של הסולם ושל האקורד, וצריך לדאוג לבאס ולמנגינה בדיוק כמו בפסנתר. התשובה לשאלה הזו היא מאוד פשוטה. אין כזה דבר כלי קל, יש כישרון ידע ויכולת.

Digdigelo

New member
אממ

אני מנגן גם בגיטרה וגם בפסנתר ושניהם מעל 10 שנים מנסיוני פסנתר כלי שהרבה הרבה הרבה הרבה הרבה יותר קשה להתמחות בו סתם דוגמא, קח פוגה בסול מינור מהסוויטה לכינור, נגן את זה על גיטרה, יצירה פשוטה יחסית, פוגה ב2 קולות עכשיו קח את אותה יצירה, נגן אותה בפסנתר ופתאום תראה איך דברים לא מסתדרים למרות שהאיצבועים על הגיטרה יותר קשים, טכניקה זה דבר שעובר עם הגיל

nemoalive

New member
בדיוק

טכניקה זה דבר שעובר עם הגיל אז אי אפשר להגיד שכלי מסויים הוא יותר קשה.

Digdigelo

New member
אחי...

טכניקה זה לא הכל במוסיקה, זה תאמת כלום, אחר כך להתחיל לעבוד שכל אצבע תיתן בדיוק את הסאוגד שאתה רוצה עם פסנתר יש יותר אצבעות

שמעתי הרבה ג'אז על גיטרה.

וגם שמעתי הרבה ג'אז על פסנתר, בדרך כלל, וגם בגלל זה הדגשתי שתלוי באיזה סגנון ומי מנגן, בדרך כלל יותר קשה לנגן על פסנתר ברמה טכנית גבוהה. לא אמרתי שגיטרה זה לא קל וכאלה, אבל בקטע של לעשות סולו אי אפשר להגיד בכלל שגיטרה יותר קשה מפסנתר. למשל- ארט טיטום-YESTERDAYS, אחד מהנגני פסנתר הכי מעורכים בערך בתחום הפסנתר בג'אז, יש להזכיר שהוא היה גם עיוור. Wes Montgomery- Montage- שוב, אחד מהנגנים הכי מוכרים ומעורכים שיש בתחום הגיטרה בג'אז. עכשיו תגיד מה יותר מסובך. (לא שאני לא חולמת לנגן כמו וס, הא?) ואני כן מסכימה איתך שאין כזה דבר קל, במיוחד בתחומים מסוימים שאתה יכול לקחת את הכלי עד לכך שאין גבולות כמו שנגנים מודרנים עושים.

nemoalive

New member
אי אפשר להגיד

שהכלי יותר מסובך בגלל קטע שניים. תגידי לי מה יותר מסובך מאלה? http://www.youtube.com/watch?v=HEZrB_FDw4c http://www.youtube.com/watch?v=ITt_yblSNrs לדעתי אי אפשר להגיד מה מהם יותר מסובך כי בשני הקטעים רואים טכניקה מעולה וידע מטורף. זה בטוח ישמע מאוד פלצני אבל הכלי הוא בסך הכל מה שהאדם עושה ממנו. אני מנגן בכמה כלים (בקרוב גם פסנתר, לא בשביל להיות אלבניז כמובן אבל בשביל שאני אוכל לעבור להלחין על פסנתר). ואני יכול להגיד לך שקטע שיהיה לי קל בכלי אחד יהיה לי ממש ממש קשה על אחר ונהפוכו. אפשר למשל לקחת את האסטוריאס בשביל דוגמא. על פסנתר (שהקטע נכתב בשבילו) הקטע די קשה ומאוד טכני ולדעתי גם קצת משעמם. אבל על הגיטרה זה קטע קל מאוד, חם ואפשר להוציא ממנו את הפלמנקו כמו שצריך. ואני נשאר בדעה שלי שאין כזה דבר כלי יותר קשה או כלי יותר קל, זה לדעתי אבסורד ולא ייתכן. אפשר להגיד שיש על כלי יותר אופציות (הפסנתר זה כלי אולטימטיבי כי אפשר לעשות עליו הכל), אבל אי אפשר להגיד שהוא יותר קשה מכלי אחר. טכניקה זה דבר שנרכש, אבל באותה מידה גם צליל וידע ויכולת מחשבה מוסיקלית (כן המוח הוא שריר שמתפתח כשמשתמשים בו ואני בטוח שאתם יכולים להעיד על כך) ושמיעה מוסיקלית. אז לסיכום אין כזה דבר כלי יותר קשה.

SV Design

New member
כולכם

כנראה יודעים יותר ממני אבל בכל זאת דעתי שגיטרה יותר קשה למרות שאני מנגן רק על גיטרה... כי בתכלס כל בן אדם כמעט יכול בשניה ללמוד את יונתן הקטן על הפסנתר ותוך כמה דקות שהוא מנגן את זה הוא עושה את זה טוב... ובגיטרה אתה לא יכול על ההתחלה לנגן דברים..צריך להתרגל ללחוץ טוב ובמקומות הנכונים על הפרטים..ויקח יותר זמן ללמוד יונתן הקטן על גיטרה נגיד...וועוד דוגמא לזה היא צורה כזאת בגיטרה כדי להוציא צליל אתה צריך שתי ידיים מתואמות שמנגנות באותה מהירות אחת של השניה...בפסנתר אתה יכול גם עם יד אחת כדי להוציא צליל...עכשיו כשכבר יותר מתקדמים אני לא יודע זה קשה להחליט...

Yoko Nakajima

New member
נכון שבהתחלה

נדמה שפסנתר זה יותר קל....אבל זה רק בעניין של לדעת איפה כל תו, להפיק צלילים. לנגן יונתן הקטן יהיה קל יותר בפסנתר, אבל כדי להמשיך לדברים יותר רציניים ולדעת לנגן כמו שצריך דרושה כבר מיומנות.. צריך לעקוב אחרי התווים בשתי הידיים בו זמנית, לדעת לתאם ולווסת את עצמת הצלילים- וגם ללמוד איך להפיק צלילים יפים, לא סתם צלילים. ככל שמתקדמים, נראה לי שבפסנתר זה נהיה יותר קשה מאשר גיטרה....ועם זאת, לכל כלי דרושה מיומנות שונה אז זה לא באמת דבר שאפשר לגמרי להשוות =]

lolAlo1

New member
לדעתי גיטרה יותר קשה

לדעתי גיטרה יותר קשה מפסנתר פסנתר זה יותר בסיסי יותר פשוט בהרבה בהבנה ולמידה עליו גיטרה הכל צריך ליהיות כזה מתואם היד הפורטת היד המנגנת ולא להשמע מקוטע

aviramskate

New member
זה עניין של יכולת

יש אנשים מבוגרים שמתקשים לנגן את "סימפטיה"(גרוניך..) וגם יש לידים בני 14 (אני) שיודעים לנגן את זה אבל הם עדיין לא מוכניםן לרסיטל בפסנתר.... אני מנגן 6 שנים פסנתר ורמה כל שבוע עולה משיר לשיר. ואותו דבר יש מבוגרים שלא יודעים סוויפינג וטאפינג בגיטרה אבל חבר שלי עושה את זה שוטף.. וגם הוא 6 שנים בעסק.. זה רק הנגן יכול להחליט מה יותר קשה יחסית אליו!!

למעלה