על איזה ספרי תאוריה אתם ממליצים?

קארין1014

New member
על איזה ספרי תאוריה אתם ממליצים?

יצא לי לעיין בספרי התאוריה של האוניברסיטה הפתוחה,הם די טובים אבל אין שם תרגילים והחומר לא תמיד מאורגן כמו שצריך.אני צריכה ספר/ספרים שילמדו קודם כל תאוריה בסיסית(בשלב זה) ומשהו שאפשר להתכונן איתו למבחני הכניסה. עיינתי גם בספר של דליה כהן,לא אהבתי אותו,הכל מלא במלל,בלי דוגמאות.(של האוניברסיטה הפתוחה יותר נעים לקריאה). יש המלצות? אשמח גם לקבל המלצות ובות לאתרי אינטרנט(יצא לי להכנס לכמה,אבל ברובם אין שיטת לימוד והם סתם קופצים מנושא לנושא). יש דרך להתכונן למבחני כניסה בתאוריה עם מורה פרטי? למרות שיש לי ידע ממש מועט בתחום ונראה לי שקודם כל עדיף לי לשלוט במושגי היסוד בעצמי.... תודה

קארין הי

לא נראה לי שיש אתרי אינטרנט שמתיימרים ללמד תיאוריה. הקושי בזה הוא ההכרח לבדוק את תירגול התלמידים כדי לוודא שהבינו את החומר, ולכן קשה עד בלתי אפשרי ללמד תיאוריה און ליין. לגבי ספרים: אני מסכימה איתך לגבי הספרים הספציפיים שציינת - הם לא מספיק פשוטים ומאורגנים. תיאוריה היא דבר פשוט למדי, ובספרים רבים היא נראית מסובכת מאוד, ובעיניי זה חבל. יש ספר קטן וחביב שאני ממליצה עליו אבל אני לא בטוחה שהוא עדיין יוצא לאור: "אמנות המוסיקה" מאת הרצל שמואלי. הוא כתוב בשפה קצת ארכאית, אך בסה"כ מובן וברור. יש בו גם הרבה תירגול (אבל אין בספר תשובות לתרגילים). הוא נוגע בנושאים העיקריים של מה שנקרא "תיאוריה אלמנטרית". שווה לנסות ולבדוק האם ניתן להשיג אותו. בקשר לשיעורים פרטיים: כמובן שניתן ללמוד עם מורה פרטי/ת לתיאוריה. זו הדרך הטובה ביותר ללימוד - בעיקר בהתחלה. אני חושבת שהענין הוא הפוך מכפי שתיארת אותו: דווקא בהתחלה כדאי שתקבלי את מושגי היסוד ממורה פרטי/ת, וככל שיהיה לך יותר ידע - כך תוכלי ללמוד לבדך טוב יותר. רק שימי לב שהמורה שאת לומדת אצלו/ה מכיר את חומרי הבחינות ומנוסה בהכנה לבחינות, כי מעבר ללימוד עצמו יש כמה דברים שכדאי לשלוט בהם כשמגישים לבחינות כניסה. אם תרצי ייעוץ מעבר לכך - את מוזמנת להתקשר אליי (תמצאי את מס' הטל' שלי בבלוג שלי - ראי את כתובת הבלוג כאן, בחתימה שלי) - אני מוכנה לתת לך ייעוץ כללי ללא תשלום כי את נשמעת לי בחורה לענין, ונראה לי שיש כמה דברים ספציפיים שכדאי לדון בהם בע"פ ובאופן אישי. מרב

שומאן

New member
יש גם

את מכינת הקיץ של האקדמיה למוסיקה בירושלים, הם מכניסים שם בחודש אחד את כל התאוריה הבסיסית שצריך בכל הקשור למוסיקה קלאסית. אני אישית עשיתי את המכינה והידע שרכשתי בחודש הזה היה עצום. יכול להיות שאפילו עוד יש מקומות למכינה שמתחילה החודש - תבדקי באתר של האקדמיה

תוכל בבקשה לפרט?

אני כרגע לומד תאוריה לבד בעזרת כל מיני ספרים (תאוריה אלמנטרית עם ספרים ארכאיים- לדוגמא זה של וולטר פיסטון) ותאוריית ג'אז. אני תמיד תוהה לעצמי כמה זה "מספיק" בהנחה שאני מתעניין במוזיקה שנמצאת על הגבול בין פופולרית למשהו אוונט-גרדי שכזה. במילים אחרות- מה הסילבוס הכללי של המכינה, והאם עוד לומדים תאוריה אח"כ?

"מספיק" הוא

מה שאתה מרגיש שעונה על צרכיך. התחום של התיאוריה רחב וגדול מאוד ואין איש שיוכל להגיד לך מתי מיצית אותו (אף אחד לא יודע הכל בתיאוריה, כמו בכל תחום אחר). השאלה היא מה אתה צריך, ולשם מה אתה לומד - להרחבת האופקים שלך? מתוך סקרנות? (בשני המקרים הללו הגבול של ה"מספיק" הוא מתי מיצית את התעניינותך וסקרנותך), או מתוך צורך מעשי? (במקרה זה הגבול יהיה כשאתה מרגיש שקיבלת את הכלים הדרושים לך לעבודתך ועשייתך). תוכל לקרוא על זה עוד בבלוג שלי, בסרגל הניווט, בכרטיסיית "ללמוד תיאוריה". ובכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה

למעלה