על איזה ספר מסעות אתם ממליצים

sagiberg

New member
על איזה ספר מסעות אתם ממליצים../images/Emo160.gif

כשאני רוצה לעודד את ילדי לפקוח עיניים אל העולם אני משדכת להם ספר מסע כגון - מסביב לעולם בשמונים יום או רובינזון קרוזו. מה איתכם ? יש לכם ספר מסעות טוב לקטנים וקטנטנים ? (מלבד פליקס המפורסם ?)

Athaclena

New member
תלוי למה הכוונה

העולם האמיתי? לא יודעת. חוץ מזה, הייתי הולכת על ה-35 במאי או אהובי THE PHANTOM TOLLBOOTH של NORTON JUSTER (מישהו מכיר חוץ ממני?) שתורגם לעברית. או עליזה בארץ הפלאות והמשכו. גם אלה ספרי מסעות, לא? ובחלק מספרי נארניה הם נוסעים ברחביה... לצעירים יותר אני לא מכירה

sagiberg

New member
בינתיים חשבתי על נילס ואווזי הפרא

ועל גוליבר ופתאום גם בדוקטור דוליטל.....

תלוי מה ההגדרה שלך לספרי מסעות

מבחינתי, ספרי מסעות לקטנטנים הם הספרים שלוקחים את הפעוט למסע בסביבה הקרובה אך לא בהכרח מוכרת לו - איה פלוטו, סיפור על במה ומעשה במסמרים של מיריק שניר חוצמזה - יש את הספרים המופלאים של "נוריק סאן הילדה מיפן" ושאר חלקי הסדרה.

sagiberg

New member
חשבתי דווקא על היציאה לעולם

יציאה מהמסגרת המוכרת. אפילו כשזה דמיוני כמו בקוסם מארץ עוץ

יש ספר לילדים..../images/Emo29.gif

של מיקי מאוס ומכונת מזג האוויר משו כזה.. אבל בעצם אולי זה לא מתאים...זה מכונה שלוקחת אותם דרך 4 העונות לכל מיני מקומות.. זה נחמד אבל בעצם לא נראה לי שזה מתאים

שלוגית

New member
ילדיו של רב החובל

ילדיו של רב החובל גראנט הוא ספר המסעות שהיה אהוב עלי ביותר בילדותי- מתאים לילדים יותר גדולים- אולי ז' ח'. באופן כללי היה לי קשה לקרוא את ז'וך ורן אבל זה ספר שהוקסמתי ממנו וחזרתי אליוו שוב ושוב, גם היום. פשוט מרתק וכלל לא "מדע בדיוני". אני ממליצה לכולם. לילדים אולי זה ארוך אבל לנוער זה מקסים. לקטנים יותר- 35 במאי מומלץ ביותר. ו... אני קוראת כאן כבר די הרבה זמן, וכל כך נהנית! כך שהחלטתי להצטרף. נזכרת בילדותי אז לא מש ספר מידי. וגם היום אני אוהבת לקרוא ספרי ילדים. לילה נעים לכולם, אפרת

sagiberg

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

35 במאי הוא באמת אחד מספרי המסעות המשעשעים ויפים

sagiberg

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

35 במאי הוא באמת אחד מספרי המסעות המשעשעים ויפים

למעלה