על אינטליגנציה ו-IQ: לינקים חשובים

על אינטליגנציה ו-IQ: לינקים חשובים

יש לי שני לינקים על IQ שאני מבקשת שתקראו עד הסוף, בבקשה, כי הם מוסרים מידע חשוב שמעולם לא דובר בו. שניהם מציגים אותו דבר רק שהשני מוסיף הרבה דברים שאין בראשון: מידע 1 מידע 2
 

E s t e b a n

New member
זה קשקוש מקושקש.

אולי לא דובר בזאת בפורום הנוכחי, אבל בהחלט דובר בכך בפורומים אחרים, כגון פורום 68 (פמיניזם ומעמד האישה). אלה טענות כל כך לעוסות שכבר נמאס להציג שוב ושוב למה הן שגויות.
 
לא דיברו על זה שם.

עיינתי בארכיון. ניסיתי לפתוח על זה דיון לפני חודש, אבל לא הסכימו לפרסם את ההודעה. והמחקר כלל 80 אלף סטודנטים, והחוקרים הם אנשים אמינים מאוד, ואחד מהם פמיניסט, שטען שהיה מעדיף אילו מסקנות המחקר היו אחרות. כך שאל תטען שזה שטויות, כי זה מן הסתם לא.
 

E s t e b a n

New member
שלילי לחלוטין.

1. שרשור בפורום פמיניזם. 2. מסקנות המחקר אינן נובעות מהתוצאות שלו. ובוודאי מה שכתוב בעיתון אינו נובע מהתוצאות. יש לי נוהג -תמיד- לקרוא את המחקר המלא ורק אח"כ את הכתבות העוסקות בו. אם כבר קראת את המחקר, אשמח לדון בו... אגב, מאוד קל לסתור אותו - החל מתקיפת ההנחות ההתחלתיות, דרך המתודולוגיה, וכלה במסקנות (שלמען האמת, לא מופיעות בפירושן המלא במחקר עצמו אלא בכתבות העיתונאיות סביבו). 3. אני לא נוהג להתעסק בשאלות אמינות של חוקרים כאלה ואחרים. אם את נורא רוצה, האנשים האלה (לפחות אחד מהם) ידועים לשמצה בדעותיהם. אני אשלח אותך לגוגל להתעניין במה עוד נכתב על ידיהם
 
נו באמת

האנגלית שלי לא משהו אז לא התעכבתי על מקרא הטקסטים שהובאו בלינק. הספיק לי לקרוא את כותרת הכתבה כדי להבין במה מדובר ואח"כ ריפרתי במהירות בטקסט השני והבחנתי בתהיות כמו: למה היו רק 2 נשים זוכות פרס נובל והיכן תרומת הנשים למדע/חברה במשך כל הזמן הזה.... הובכן בתור סטודנטית לסוציולוגיה אני חושבת שמוטב לאותם חוקרים ותוהים המבזבזים את זמנם בעריכת "מחקרי תוכחה" מסוג זה לחקור במקום את נושא דיכוי הנשים לאורך ההיסטוריה ולהסיק מסקנות קצת יותר מבוססות שמסבירות מדוע קיימים הפערים שקיימים בין הישגיהם של נשים וגברים כיום. פשוט ביזיון שלא יתואר, לדכא מגזר שלם במשך מאות שנים ואח"כ לערוך מחקרים הקובעים מי מבין המינים אינטיליגנטי יותר על סמך הישגיהם לאורך ההיסטוריה. לא יאומן כי יסופר. אין דבר כזה "מין אינטילגנטי יותר" . כל מושג האינטילגנציה הנו מוטה משום שהוא תלוי הגדרה מלחתחילה. על פי מה מודדים אינטליגנציה? את זה אנשים קובעים וזה מה שמכתיב את תוצאות המחקרים. בכל אופן, ישנם הבדלים ביולוגיים מסויימים במבנה המח הנקבי והזכרי אשר מעניקים לכל מין יתרון יחסי בביצוע משימות המצריכות כישורים ספציפיים. למשל מוכח כי נשים טובות יותר בשפה ואילו גברים טובים יותר בתפיסה מרחבית. אז מה זה אומר? לא אומר כלום, בוודאי לא שצד אחד אינטלגנטי יותר מהאחר. זה רק מצביע על כך שישנם הבדלים, לא יותר מכך. איך אמרו כאן לפני? קשקוש.
 
למעלה