על אלוהים ופיגועים

על אלוהים ופיגועים

לצערי, ובסופו של דבר לשמחתי, אלוהים אינו אחראי עלינו. אף אחד לא אחראי עלינו. ככל שקשה לתפוס את זה, אין אף כוח חיצוני חזק מאיתנו. את המציאות שלנו אנו יוצרים, גם המזוויעה ביותר. אין אחראי, אין אשם (ויש הבדל גדול בין השניים). זה בתוכנו. מה זה אומר? זה אומר שכוח חזק בתוכנו יוצר מציאות מסויימת, בשביל שנלמד ונחווה דברים, כחלק מתהליך התפתחות, שלצערי לובש ממדים טראגיים אצל יותר ויותר אנשים. בכל מקרה, אני שמח שאנשים כאן כועסים על אלוהים. בצדק. בדרך הפרטית שלי אני מאמין שכל רגש צריך ללמוד לבטא, והכעס על אלוהים הוא אחד הרגשות הדומיננטיים שיש בנו, וחשוב לשחרר אותו. אין לי הרבה מה להגיד. תמשיכו ככה? זה כנראה הדבר הנכון. שחר.

ומשפט חצי משעשע לסיום

מהו אלוהים? כוח קוסמי עם חוש הומור טראגי. שיהיו ימים קלים יותר (למרות שאני לא באמת מאמין שזה יקרה). שחר.

madai

New member
שאלה :

חישבו על השאלה הבאה : היתכן ולמלחמות יש תפקיד נוסף במציאות שאנו מכירים מעבר לדם ודמעות ?

פעם נאמר לי

שאחד הדברים הגורמים לנו להפתח,ולשחרר את שלשלאות הלב,זה הכאב והעצב. זה אינו אומר שאני בעד מלחמות חלילה וחס או בעד דברים איומים אחרים. אבל רק אחרי כל כך הרבה דברים נוראים אנחנו בני האדם תופסים את עצמנו ומתחילים להשתנות.

wu-wei

New member
מה שאני יודעת מעצמי זה

שקפיצות המדרגה הכי גדולות ומשמעותיות שעברתי עם עצמי, ההתפתחויות הכי גדולות שלי, נבעו הרבה פעמים מתוך תגובה למצב קיצוני של עצב או פחד. זה איפשר לי לראות הכל באופן צלול, ובאופן ברור לעשות בחירה, ועוד כמה דברים. מובן שיש גם התפתחויות וגדילות רבות מתוך מצבי אושר ושמחה, והתפתחות לא באה רק בקפיצות אלא גם באופן לינארי, מתפתח...

ורד בר

New member
לעצב תפקיד חשוב ... ../images/Emo14.gif

הגברת הרגש...הוצאתו מהארון וניעור האבק ממנו. הרגש החזק הזה (עצב, אובדן, אבל) פותח את הלב ומקרב את האהבה ללא תנאי... ודאי שמנו לב כולנו שאחרי מות... נאמרים דברים יפים על הנפטר, ולא כל כך זוכרים את הקשיים איתו. בשעת אבל אנחנו פתאום חשים אחווה רצון לתמוך, לעזור, לתת ולקבל ללא תנאי.... נכון שאין זו דרך נעימה אך, לעיתים היא זו הפותחת את הלב לאהבת אמת... שבת שלום ומבורך ורד

*אלה*

New member
טוב לשמוע....

כ"כ קשה לאנשים לקבל את הגישה הזו וכשאני מנסה להסביר, הם נהיים עוד יותר אנטי, זה לא פשוט. אני שמחה לראות שיש הרבה יותר הבנה כיום (רק תראה כמה פורומים יש בענייני רוחניות... זה אומר הכל.) והדרך הכללית נכונה רק שדרושה עוד הרבה עבודה. הייתי שמחה לשמוע על התקשורים שלך יותר בפירוט (מעניין בייחוד כי אתה צעיר יותר מרוב המתקשרים שאני מכירה). *אלה* (שמתמודדת עם תקופה נוראית בצורה הרבה יותר טובה בזכות "שיחות")

למעלה