פילוסוף רוחני33
Well-known member
מטרת האמנות ללמד על נפש האדם כדי לתת הנאת יופי. מטרת המדע ללמד על הטבע ועל המציאות כדי לקדם את האנושות וכדי לתת הנאת עניין.
ממש לא. ישראל היא מדינה חשובה ועם זאת- יש חשובות ממנה. קח למשל את ארה"ב כמעצמת על, את בריטניה ואת צרפת. בדרגה פחותה יותר יש את גרמניה, סין ורוסיה. ישראל אולי בסביבות ה-20, בשקלול מדדים שונים כמובן. זה לא דירוג איכותי.מדינת ישראל נמצאת במרכז העולם בין שלוש יבשות, ומישהו אמר לי שאנחנו מרכז העניינים כי אנחנו המזרח התיכון.
גרמניה עשתה בעיקר צרות לעולם, ובמיוחד לעם ישראל. ישראל נמצאת בין שלוש יבשות, וירושלים קדושה לכל שלוש הדתות המונותאיסטיות העיקריות.ממש לא. ישראל היא מדינה חשובה ועם זאת- יש חשובות ממנה. קח למשל את ארה"ב כמעצמת על, את בריטניה ואת צרפת. בדרגה פחותה יותר יש את גרמניה, סין ורוסיה. ישראל אולי בסביבות ה-20, בשקלול מדדים שונים כמובן. זה לא דירוג איכותי.
בעבר בהחלט. כיום היא אחת מידידותיה הגדולות ואף גיבתה אותה בהאג במהלך המלחמה.גרמניה עשתה בעיקר צרות לעולם, ובמיוחד לעם ישראל. ישראל נמצאת בין שלוש יבשות, וירושלים קדושה לכל שלוש הדתות המונותאיסטיות העיקריות
נראה שהיא מתחרטת, אבל אנחנו לא נסלח לה.בעבר בהחלט. כיום היא אחת מידידותיה הגדולות ואף גיבתה אותה בהאג במהלך המלחמה.
לנאצים לא סלחתי, לגרמנים של היום כן. הם אשמים במה שהאבות והסבים עשו?נראה שהיא מתחרטת, אבל אנחנו לא נסלח לה.
ברור שיש גרמנים טובים כבני אדם, אבל העם הגרמני אשם בשואה. השואה נוצרה בגלל נטייה לאומנית שהעם הגרמני האמין בה ותמך בה. אל תגיד לי שהם לא ידעו, רובם הצביעו להיטלר.לנאצים לא סלחתי, לגרמנים של היום כן. הם אשמים במה שהאבות והסבים
שמעת על ציות מפחד? לפעמים הזדהות היא מלחץ חברתי. אני ממש לא מפחד להגיד שאני מתנגד למשטר נתניהו, הדיקטטור הנאלח.ברור שיש גרמנים טובים כבני אדם, אבל העם הגרמני אשם בשואה. השואה נוצרה בגלל נטייה לאומנית שהעם הגרמני האמין בה ותמך בה. אל תגיד לי שהם לא ידעו, רובם הצביעו להיטלר.
הם האמינו שהלאומנות תציל אותם מהמצב הכלכלי הקשה שאליו נקלעו אחרי מלחמת העולם הראשונה. תמיכה ברוצח אינה מוסרית, גם אם היא מפחד. הנאצים טענו במשפטי נירנברג שעשו זוועות מתוך פחד. הטיעון הזה לא משנה ולא סלחו להם בגלל זה. אסור להרוג אנשים. נתניהו בסך הכול לאומני, כאן מדובר ברוצח.שמעת על ציות מפחד? לפעמים הזדהות היא מלחץ חברתי. אני ממש לא מפחד להגיד שאני מתנגד למשטר נתניהו, הדיקטטור הנאלח.
מה שגרוע בנתניהו זה לא הלאומניות שלו, אלא שהוא אופרטוניסט. הוא חבר לקיצוניים על מנת לשרוד, במקורו הוא חושש ממלחמה. החילופים במשרד הביטחון ימשיכו את המלחמה עוד ועוד. אני נאחז בדברי בנט, ראש הממשלה הטוב האחרון- "לא להתייאש, השינוי בדרך". אולי יש כבר תוכניות מאחורי הקלעים ואנחנו לא יודעים.הם האמינו שהלאומנות תציל אותם מהמצב הכלכלי הקשה שאליו נקלעו אחרי מלחמת העולם הראשונה. תמיכה ברוצח אינה מוסרית, גם אם היא מפחד. הנאצים טענו במשפטי נירנברג שעשו זוועות מתוך פחד. הטיעון הזה לא משנה ולא סלחו להם בגלל זה. אסור להרוג אנשים. נתניהו בסך הכול לאומני, כאן מדובר ברוצח.
אני לא מבין בפוליטיקה אבל ידוע שבפוליטיקה יש זיוף, וסביר שנאלצים במידה רבה להגיע לזיוף כדי לשרוד בפוליטיקה. מלחמה דבר נורא. נקווה שעוד מעט העם יתפכח.מה שגרוע בנתניהו זה לא הלאומניות שלו, אלא שהוא אופרטוניסט. הוא חבר לקיצוניים על מנת לשרוד, במקורו הוא חושש ממלחמה. החילופים במשרד הביטחון ימשיכו את המלחמה עוד ועוד. אני נאחז בדברי בנט, ראש הממשלה הטוב האחרון- "לא להתייאש, השינוי בדרך". אולי יש כבר תוכניות מאחורי הקלעים ואנחנו לא יודעים.
כאן אין בעיה של זיוף, כי אין לנו עדיין בחירות בישראל. הבעיה היא לא התפכחות, אלא שלעם נשבר. במרץ לפני שנה ושמונה חודשים היה מרץ. כיום אנחנו יותר משנה במלחמה וסדר העדיפויות קצת שונה.אני לא מבין בפוליטיקה אבל ידוע שבפוליטיקה יש זיוף, וסביר שנאלצים במידה רבה להגיע לזיוף כדי לשרוד בפוליטיקה. מלחמה דבר נורא. נקווה שעוד מעט העם יתפכח.
ודאי שיש בחירות, אנחנו בוחרים מנהיג באופן מסודר כל ארבע שנים. המצב קשה וזה מקשה על העם בהתמודדות ובבחירה. נקווה שיהיה שלום. אם התכוונת שאנחנו לא בתקופת בחירות, זה לא נורא כי הסידור שנותן לכל מנהיג זמן מוקצב הוא נוח וממילא בחרו שוב ושוב בנתניהו אף שעשו הרבה בחירות רצופות וזה הקשה על הכלכלה. בזיוף התכוונתי לטענתך שביבי מצטרף לקיצוניים כדי לשרוד. כל פוליטיקאי נזקק לקצת זיוף כדי לשרוד. ביבי בעצמו קיצוני מדי בדעותיו.כאן אין בעיה של זיוף, כי אין לנו עדיין בחירות בישראל. הבעיה היא לא התפכחות, אלא שלעם נשבר. במרץ לפני שנה ושמונה חודשים היה מרץ. כיום אנחנו יותר משנה במלחמה וסדר העדיפויות קצת שונה.
אבל אתה מודע לזה שהשוחד לפוליטיקאים מועבר לא רק מצד שמאל של המפה, נכון?מטרת האומנות היא לספק ג'וב קליל לילדי המקושרים
ודרך נוחה להעביר שוחד לפוליטיקאים מושחתים
כולם יודעים באיזה צד מרוחה החמאה, דוריאבל אתה מודע לזה שהשוחד לפוליטיקאים מועבר לא רק מצד שמאל של המפה, נכון?
אגב, סיפור על חמאה: פעם היו מארחים סופרים בתוכניות אירוח, וסופר אחד אמר שקודם צריך לחם וכשיש לחם רוצים קצת חמאה. כמה ימים אחר כך הציקו לי בספרייה ערסים בקשר לבנות, אז אמרתי להם: קודם צריך לחם, אחר כך רוצים חמאה.כולם יודעים באיזה צד מרוחה החמאה, דורי
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.