על אנרגיות חיוביות בפורום אלצהיימר

אירילה

New member
על אנרגיות חיוביות בפורום אלצהיימר

גם אם איני מעורב אישית בדיונים ,הרי שאין הודעה שנעלמת מעיני ,הקורא מבחוץ מרגיש בפורום זה כיצד משתחררות כאן אנרגיות חיוביות ,התמיכה החמה מצד כל הגולשים כאן ,ההשתתפות בצער ובשמחה ,הן כולן הנשמה מפה לפה של אנרגיות חיוביות ,כי בסה"כ אחרי שהגולש סוגר את המחשב ,הוא שוקע בצערו ובכאבו על מחלת יקירו והנה קבוצה נפלאה של נשמות טובות המעניקות חמצן אחת לשניה והופכת את רגעי הבדידות לקלים יותר. את הגולשים החדשים עוד נברך כהרגלנו אחת לחודש ,בינתיים אני עדיין נפעם מחדש על המתיכה הבלתי מסוייגת שמעניקים פה בפורום אחד לשני. הרבה תודה לכם על כך. יישר כח לכולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם.
גרשון

ענתי44

New member
ועוד משהו חיובי באהבה

היה לי היום יום של בכי.יום קשה. וחברה שלחה לי איימייל מקסים שריגש אותי והעלה את מצב רוחי. מקווה שאצליח לתת קישור.מוקדש באהבה לכולכם ובמיוחד לטובה הנפלאה שיש לה כבר שרשרת פנינים. http://newmail.walla.co.il/?w=/@msg&fid=-1000&f=0&o=6&p=0&q=&id=160411301&prev=-1&next=160404268

מה קורה ענתי?

קשה לי הניתוק מהמחשב בשישי ושבת וגם היום , רוב היום אני בבית ובעלי כאן לידי ואיני יכולה לכתוב. הפכתי למכורה לפורום , כמוך. מה קרה היום ענתי? האם היה קשה בבוקר ? אני מקווה שהבכי עזר לך קצת לשחרר את הלחץ. אני היום כבר יותר מאוששת. הייתי בביטוח לאומי וכמובן לא סיימתי , כי שכחתי את הטופס של הרופא וצריך עוד להכין כמה דברים וגם פרטים מהבנק. מזל שהם לא רוצים לדעת גם מה אני אוכלת לארוחת הבוקר!!!! יש שם מתנדבים שאמורים לסייע במילוי טפסים ואכן עשו זאת בערך. בנוסף מילאתי טופס בקשה למתנדב לביקור ביית ונראה מה יצא מזה. גם התקשרתי למח' מתנדבים ברווחה וגם ביקשתי מתנדב. אני יורה לכל הכיוונים במטרה למצוא משהו שיעזור. כל כך קשה לי להרגיש שאני זקוקה לעזרתם ובמיוחד אני לא סובלת רחמים. אני מאמינה שההצטננות היא תופעה שקשורה באמת למצבי הנפשי שמעדיף להיות בבית עם בעלי ולא בעבודה. מחר אלך לרופאה ואני באמת מקווה שזה יעבור מהר. ענתי יקרה , אני מקווה שהתאוששת כבר ושגם אמא מרגישה טוב. שולחת לכן חיבוקים ענקיים ומקווה שאגיע שוב לאשדוד לביקור. לילה טוב , טובה

ענתי44

New member
טובה מקווה שהתאוששת../images/Emo24.gif

המצב רוח שלי החל בשישי בערב. כל ידידיי הוירטואליים והממשיים היו עם משפחתם ואני נותרתי לבד, בדד. אמא סירבה לרדת מהמיטה ולברך איתי על הנרות, ואחר כך, ישבתי לבד בשולחן הגדול, עם נרות השבת וגוש שחור בלב. בכיתי והדמעות ירדו לאוכל.הדי צלילי עבר של משפחה חמה ומלוכדת הגבירו את כאבי. למחרת, אחותי ומשפחתה הגיעו. אחייני ואני נסענו לצריפין לאחיינית שלי שבקורס קצינים ( השלמה חיילית) ואחותי וגיסי נשארו עם אמא. בדרך חזרה, ראיתי שקיעה מרהיבה. ואז בערב היה לי ריב קשה עם מי שאני כל כך אוהבת. אחרי שורה של אי הבנות. ולא הפסקתי לבכות כל הלילה. בבוקר בעודי בוכה ומספרת למטפלת, שהיא גם חברתי, וביחד אנחנו מטפלות באמא. והיא, אמא, שקועה בעולמה. מצייתת למה שמבקשים ממני להרים יד או לפתוח פה.ואז כשאמרתי לה שאני הולכת היא שאלה אותי, להפתעתי, " לאן את הולכת?" אמרתי לה לחדר הכושר והיא נתנה לי נשיקת פרידה ואז נתנה עוד אחת ואמרה " וזה שלא תהיה עצובה מנתי" ( והתכוונה לנתנאל) התחלתי למרר בבכי. מרוב דמעות כמעט נדרסתי והנהג, קילל אותי. בקיצור מאותו רגע נפרץ מעין הדמעות ובכיתי כל היום. ואמא בכתה איתי. בכיתי מגעגועים לאמא א' שלי, שהיתה מעודדת את רוחי הנכאה. הבוקר התעוררתי והחלטתי שכל יום בלי חיוך הוא יום מבוזבז. חיוך שהחזיק מעמד שעתיים, עד התור לקופה, בסופר. הגעתי עמוסת קניות עבור אמא והיתה קופה ריקה אז עסקתי בלהוציא דברים מהעגלה ולכן, וגם בגלל עייפות מצטברת, ארזתי לאט מהרגיל. אחרי עמד גבר רוטן. הקופאית היתה סבלנית ואדיבה ועזרה לי, ואז הוא התחיל לדבר, כאילו אליה, אבל המסר אליי, על האיטיות שלי. הקופאית לא הבינה והתנצלה וחשבה שהוא נוזף בה. חמתי בערה בי, ולא התאפקתי, והסברתי לה עם תשובה עוקצנית אליו. הוא השתתק והאדים, אבל הרעל והארס של דבריו דבק בי, והרעיל את נשמתי. סליחה שאני ככה מקטרת על זוטות כשלכל אחת מכן צרות אמיתיות, פשוט הרגשתי שאני נחנקת. אגב, אמש כבר השלמתי עם היקר לי. טובה יקירה, כתבתי לך לפרטי ואני חוזרת ואומרת, בואי ננסה לייסד יש מאין איזה מקום לבעלך ולעוד אחרים שנמצאים במצבך. ובינתיים אני שולחת לך חיבוק גדול. תחזיקי מעמד יקירה.

zs1957

New member
ענתי יקרתי מה שלומך?

היי ענתי, הבכי מנקה את הכאב מהגוף ואת מקבל אנרגיות חדשות להמשיך הלאה. את חזקה ואת תתגברי על הכאב. מה שלום אמא? אני מקווה שהיא מרגישה טוב. המטפלת שלנו נסעה לאיטליה לפני שבוע היתה אמורה לשוב אתמול ולא חזרה. היא לא הודיעה לנו כלום. התקשרתי לשאול אם היא הדיעה והמטפלת החלופית ענתה שלא אבל היא התקשרה אליה וספרה שהדרכון וכל החפצים נגבו והיא מחכה לשבעלה ישלחלה כרטיסים לסרילנקה.בעלה בקש שתשוב הביתה. היא אמרה שתודיע לנו אבל לא קבלתי כל הודעה ממנה. כמובן שאני ואחותי היינו המומות. היה לה כרטיס חזרה ראיתי אותו. היא צריכה לקבל ממני משכורת לחודש אוקטובר.ף כל הסיפור הזה נראה לי תמוהה מאד. היום אני אלך לחברה להודיע על שינוי מטפלת המטפלת המחליפה תשאר אתנו . היא נחמדה. ולמדה מהר את העבודה. כמו כן אני צריכה ללכת למשרד הפנים לעשות לה ויזה. טוב שאמא שלי לא זוכרת כי אחרת היה לה קשה מאד להתרגל למשהי חדשה. כל טוב, זהבה שחם

אסתרס

New member
אין רגע דל

כל הזמן ארועים שליליים אנחנו חווים. לדעתי , זהבה, זה היה תרגיל ! במרכז היום אני צופה במטפלות, והן כל הזמן מדריכות את החדשות, בכל מיני קונצים. יש מטפלת אחת שהיא אחות במקצועה והיא ניגשת אלי קצת לדבר, והיא ספרה לי על כך. הבקר שלמה כאילו יודע שצריכה לבוא האחןת מבריאות הציבור לבדיקה, והוא קם הפוך !!! מסרב להתרחץ, מסרב לקחת תרופות, כועס עלי נורא. וזה ממש חבל. ביום רגיל הייתי מתעמתת איתו ורוחצת אותו עם הפעלת כח, אבל היום החלטתי לזרום עם המצב והיא תקבל אותו נטו. אני מקווה שתבוא אחות יפה, ושאחרי הבקור הוא ייאות להתרחץ ולקחת תרופות ואוכל להביאו למרכז היום. כבר דברתי איתם הבקר והאחות הציעה שאביא אותו בפיגמה והם ירחצו אותו וילבישו אותו. חמוד מאוד מצידם, אבל זה לא מעשי. שלמה עם כל הגבורה המילולית היה תמיד מאוד מאוד ביישן בנושא חשיפה. בקר טוב ישראל.

zs1957

New member
בהצלחה היום בבדיקה

בוקר טוב אסתר, תוןדה על תגובתך. גם אני סבורה שזה היה תרגיל. נתמודד גם עם זה. לדעתי זה טוב ששלמה קם הפוך היא תראה אותו נטו במצבו, והיא תאשר לכם. מחזיקה לך אצבעות שיהיה בהצלחה. כל טוב, זהבה שחם

אסתרס

New member
הרגע הלכה האחות

גם אם שלמה היה קם עם מצב רוח רגיל, הוא לא יכול היה לבצע את המטלות כי הוא באמת לא יודע. חבל בשבילו שהוא מרגיש היום תוקפנות, כי לדעתי הוא סובל מזה. כלפיה הוא היה מאוד חביב, אבל בלי הבנה בכלל. למשל, היא בקשה ממנו שיקבל ממנה את התרופות, הוא אמר כן למה לא, וכשהיגישה לו לפה , הוא אמר תפסיקי עם השטויות האלה , לא רוצה. אז לדעתי הוא "עבר בהצלחה"את הבדיקה. מה אגיד לכם כל כך חבל עליו. ואת זהבה בלי סנטימנטים קחי מטפלת אחרת , אני בטוחה שההיא תתחרט, כבר שמעתי על מקרים כאלה, כשהשורה התחתונה תיהיה דרישה להעלות את השכר. ביי ,

zs1957

New member
שמ חה ששלמה עבר את המבחן בהצלחה

אני מקווה שתקבלי את הרשיון לעובד זר בהקדם. יש לי מטפלת חדשה זו המטפלת שהחליפה את זו שברחה.הייתי היום במשרד הפנים להעביר את החדשה אלינו אמרו לי לחכות 10 ימים ולבדוק שהיא נכנסה לארץ. בין אם כן ובין אם לא אני אוכל לקבל את החדשה אלינו בסוף החודש. אמא שלי כבר התרגלה למטפלת החדשה והיא משתפת אתה פעולה יפה. וזה מה שחשוב. כל טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
את יודעת אסתר

בבדיקה אמא שלי היתה במצב הרבה הרבה יותר טוב מהיום, לפני האירוע המוחי ולפני ההדרדרות באלצהיימר. ואני הייתי בלחץ, מחד הנחו אותי, ובצדק, להכשיל את אמא שלי, כי היא תתאמץ מעבר ליום יום להשביע את רצון האורחת הנחמדה, ומחד, היושר המוחלט שגבל לפעמים בפראייריות ופגיעה בזכויותיהם, של הוריי והתחושה המגעילה והקשה שאני אשפיל את אמא. למזלי אמא היתה ביום חלש ( כי ביום חזק שלה הרופאה הפסיכיאטרית גריאטרית התרשמה שאמא יכולה לחתום לבד על ניתוח ונאלצנו להחתים אותה על ייפויי כוח ביום שהיא כבר לא הבינה מה אני מבלבלת לה) והכשילה את עצמה. עמדתי בשקט, למרות שהנשמה והגוף שלי זעקו להתערב ולגונן עליה. איך כמעט נפלה כשניסתה ללבוש תחתונים ( וככה נחסך ממני לספר לבוחנת שהיא יכולה לנסות ללבוש תחתונים מעל מכנסיים או כגופיה) והשיא היה כשאמא ניסתה למזוג לאורחת כוס מים, הביטה אליי במבט נואש שאעזור לה ואז ניגשה לבקבוק אקונומיקה בארון למזוג ממנו, ברגע זה הפסיקה אותה גברת את הבדיקה. ידעתי שעברנו, והאחות אף אמרה את זה, אבל ימים שלמים הסתובבתי מושפלת ובוכייה, בעוד אמא שכחה מהאירוע. למרות הכל טוב שעברנו את הבחינה, כי השעות האלה עזרו לנו מאוד.

ענתי44

New member
זהבה יקירה ../images/Emo24.gif

כמו שאסתר אמרה זה תרגיל מלוכלך של במטפלת. בבית חולים ראיתי לא אחת, כשהיו מגיעות עובדות חדשות מנפאל ואיך העובדת הותיקה היתה משוחחת בהפסקת הצהריים, ומאותו רגע השתנה היחס של העובדות. העובדת הזמנית היא פתרון מצויין.אמא כבר התרגלה אליה והיא מכירה את אמא ואת מה שצריך לעשות. אוףףףףףףף הצרות נופלות בצרורות. שולחת לך לאמא ולאחותך חיבוק. מתפללת שיהיה בסדר.עד כמה שאפשר.

zs1957

New member
תודה לענתי ולאסתרס על תמיכתכם

אני מקווה שהעניין יסתדר לטובה.

אירילה-לגרשון

אין יותר טוב ממילה טובה ,אם אנו לא רואות אחת את השניה ולא רואות את לובן השיניים שזה שווה יותר טוב מאלפיי זהב וכסף אז אנו מעודדות עם הכתב דרך האצבעות איך אומרים תן לאצבעות ללכת במקומך וזה משפיע פסיכולוגית ועושה טוב לפחות לאחת אז עשינו חסד גדול מי שמשמח את זולתו הקב"ה משמח אותו ונשמע רק בשורות טובות אמן

למעלה