על אסימונים שנופלים

Sigal H

New member
על אסימונים שנופלים

תהיתי לאחרונה על ההחלטיות שב"כאב כרוני", ואני לא מצליחה לחבר את זה במילים משלי. עכשיו (באופן לא כל כך הוגן, מודה
), אני באה אליכם עם השאלה הזו. למעשה שאלותיים, שהן אולי רגישות מאוד, אז הרגישו בנוח לענות רק כמה שנוח לכם לספר.

מתי נפל לכם האסימון שהכאב פה כדי להישאר?
מה גרם לו ליפול?

חופן חיוכים,
סיגל

אצלי זה דווקא לא היה בצורת אסימון

זה היה תהליך. כולל שלב הזעם, כולל שלב ההתמקחות שאתה מנסה לתפקד כרגיל וחשוב שבכך הכאב / מחלה יסתלקו להם, אם לא תיתן להם צומי

היו לי גם חלומות שאני כרותת גפיים, שחזרו על עצמם, וזה בודאי היה חלק מן התהליך שהתת מודע עשה.

אין לי רגע ספציפי. או שיש המון כאלה (שזה אותו הדבר) , אבל אין לי כוח להזכר בהם.

bimbo15

New member
אצלי הוא נפל (גם רוחי נפלה

כששמעתי את המלים המייאשות "אין מה לעשות"

הרגשתי שכאילו החטיפו לי בוקס בפנים. ושמעתי את זה מספר פעמים...
וזה כולל מספר "סוגי" כאבים.
כל התקוות נגוזו עם הרוח הקלה ביותר

גם אני, כמו ויוויאן, ניסיתי לא לתת להם צומי, אבל הצרה היא, שהם נתנו לי המון המון צומי...

Sigal H

New member
אוי, החלומות האלה...

במשך שנים חלמתי שהמדרגות תוקעות לי סכין מלובנת בגב ואני לא יכולה לברוח או להסתובב כדי להתעמת עם התוקף. זה הגיוני, כמובן, בהתחשב שאת החוליה הזו שברתי כשהחלקתי במדרגות. לא יודעת אם חשבתי שהכאב לא יירפא לעולם, תמיד ישנה איזו תקווה, אבל הבנתי שזה הולך להיות ארוך כשילדה אחרת החליפה אותי בתפקיד הגדי בהופעת 'חד גדיא' בסדר פסח. הייתי בת תשע, זה היה התפקיד שלי שלוש שנים, וזהו, כבר לא. אבי ואחיי הלכו לסדר, אמא ואני נשארנו בבית. מה נשתנה, הכל השתנה.
אחר כך היו עוד כמה אסימונים...

למדתי עם הזמן לקבל את התסכול והכעס, בעיקר כי ידעתי שאם אני ככה זה אומר שכבר יש לי גם כוחות לכעוס ולא רק לשרוד, משמע אני בדרך הנכונה ומתקדמת. הגיון הפוך שכזה, שהוכיח את עצמו לא פעם

חופן חיוכים,

וואו, סיפור הגדי זה אסימון חזק

החלום עם המדרגות מזעזע לא פחות מהסיטואציה של ליפול על המדרגות על הגב.

אבל אני איכשהו מאמינה שלחלומות יש איזה כוח מרפא (שלשם כך הם נועדו) ושהתת מודע "זורק" מתוכו דברים בחלימה, ושאם זה עובר עיבוד רגשי בחלום זה כבר סימן טוב, שהגוף-נפש מתמודד

ולפעמים חלומות זה סימנים שכדאי להקשיב להם, ולעשות משהו עם מה שהתת מודע מאותת לנו.

אהבתי את הניסוח לגבי הכעס, שאם יש כוח לכעוס (ובכלל אם כועסים סימן שיש איזושהי ציפייה, משמע משמעות), זה בודאי עדיף מכניעה בלי שום כוח התנגדות.
לא מצליחה לנסח, אבל אהבתי את מה שכתבת על זה.

ולפי שלבי האבל (שאני מניחה שאולי הם תופסים גם בתהליך של אובדן של יכולות או תפקודים גופניים) אז ההשלמה עם הכעס והאובדן היא השלב האחרון. אבל אני חושבת שאי אפשר "לדלג" על שלבים בדרך באופן שכלתני.

וכן, להגיע למצב שאתה לא רק שורד זה הרבה מאד.

ואני לומדת מכולם, החולים החולקים, איך להתעלות מעל רק לשרוד עוד רגע ועוד יום. ולנסוך איזו משמעות, אפילו אם היא ממש מיניאטורית, לתוך התסכול והמאבק.

לתפארת החיוך הגופני

ואת עוד תהיי גדי

אירם99

New member
קשה לי להתמודד עם כאב

אני לא רוצה כאב. במיוחד לא כאב בקיבה. קשה לי לקבל את זה.
כאב זה אומר שמשהו לא בסדר.
אני רוצה מנוחה מהכאב. איך אפשר לחיות עם זה בכלל?

Sigal H

New member

כאב אומר שמשהו לא בסדר, עקרונית זה נכון אבל לפעמים גם הכיווניות חשובה. אני במקרים כאלו מזכירה לעצמי שכאב יש גם בשיקום ולא רק בהדרדרות.

נכון, מצטרפת לזווית ראיה האופטימית

וגם יש מצבים שיש שיבוש במנגנון הולכת הכאב ואז יש כאב שאין לו סיבה אמיתית. ואז הוא לא בהכרח אומר שמשהו לא בסדר (אחרי שבודקים כמובן).
אבל מאחלת חיים נטולי כאב לכולנו.

האסימון שלי היה דווקא הפוך...

ההבנה שהוא כאן להישאר הגיעה כל כך בהדרגה שאני חושבת שאפילו לא שמתי לב... פשוט מתישהו זו כבר הייתה מציאות שתמיד כואב לי.
האסימון שכן נפל היה על זה שלא לכולם הכל כואב כל הזמן

מה שגרם לו ליפול היה התקף כאבים רציני כשהייתי אצל חברים שאחת מהם יש לה פיברו, והם אמרו "זה ממש נראה כמו פיברו"... והסבירו לי שלא לכולם הכל כואב כל הזמן, וזה לא שאני "פשוט יותר גרועה מאחרים בהתמודדות עם הכאב"

מסכימה גם עם זה

רציתי לכתוב את זה בתחילת שרשור האסימונים: כשהבנתי ש"אין מה לעשות" זה היה הקיו שלי להתחיל לעשות עם זה משהו, כי הבנתי מה אי אפשר.

וגם, (הנה עוד כאב כרוני שבכלל שכחתי להזכיר אותו בניסיונות למנות את כאביי הכרוניים בפורום זה): מאז שאני מכירה את עצמי אם אני אוכלת קצת יותר מדי יש לי כאבים ממש, אני מתפתלת ומרגישה שהבטן שלי עומדת להתפוצץ, ליטרלי.
וכל השנים כשהייתי אומרת שאני צריכה לעצור עכשיו ולא לאכול עוד ביס כי תכאב לי הבטן אז התגובות היו: נו, עזבי את המשקל, את נראית בסדר גמור, או תגובות שגרמו לי לחשוב שככה מרגישים כולם כשהם "מפוצצים".

ואז, לא כל כך מזמן, אחרי שאבא שלי עבר כל מיני דברים עם הכיס מרה, עד שויתר עליה לחלוטין
. אז שוב התפתלתי מכאבים של אכלתי יותר מדי, ואז אבא שלי פתאום אמר שזה סוג הכאבים שהיו לו בגלל המרה.

וזו הפעם הראשונה שהבנתי שלא כולם מרגישים ככה. והבנתי שיש פה עניין. רציתי מתישהו להתחיל בירור רציני ומקיף כדי להבין אם באמת זה מעיד על איזושהי בעיה.
אבל.. מאז נהייתי חולה בתת"כ ורצתי בין רופאים ובדיקות שנה וחצי, אז זה נדחק הצידה

אבל כן, זה מעניין לגלות פתאום שלא כולם מרגישים ככה. ונפתח איזה צוהר שאולי הדבר הזה שיש לנו הוא לא מחויב המציאות.

בהצלחה בדרך לקבל כותרת שמסבירה שזה לא אנחנו זו המחלה.
האבחון לא נותן הרבה מעבר למודעות, אבל זה הרבה מאד, להגדיר מה יש לך עוזר להבין איך אולי אפשר אחרת.

Sigal H

New member

"לא לכולם הכל כואב כל הזמן"... וואו, איזו תגלית זו הייתה בשבילי בזמנו! ואז עלתה השאלה הקטנה בשיפולי המוח, "איך זה מרגיש בלי כאב?"
האמת, התחושה הכי טובה שהצלחתי לדמיין הייתה שאין לי גוף, ולכן הוא לא יכול לכאוב. הו, התמימות

למעלה