על אף ולמרות - מרצ

על אף ולמרות - מרצ

אתמול ספגה הקהילה ההומו-לסבית בישראל מכה נוראית. במפלגת העבודה ספגה מי שייצגה מעל כל במה אפשרית במשך שנים רבות את קהילתנו, ח"כ יעל דיין, מפלה ואילו במרצ, בשל שריונים שונים ומשונים, נדחק גם ח"כ עוזי אבן ששהה בכנסת זמן מועט מידי, אל העשיריה השניה. בחודשים האחרונים היה נדמה כאילו המאבק של הקהילה ההומו-לסבית קרוב לניצחון. מצעדי הגאווה הפכו להיות ענקיים וססגוניים, ח"כ הומוסקסואל מוצהר ראשון נכנס לכנסת ובאופן כללי, התחושה הייתה נפלאה. לזוועתנו, אתמול התברר שהיינו שאננים מידי. למרות התחושה הקשה, אסור לנו להרים ידיים. לפחות בנתיים, המפלגה היחידה הרלוונטית עבורנו הייתה ונותרה – מרצ. היא המפלגה היחידה בה המילה "זכויות אדם" לא נשמעת כסוג של מליצה ריקה מתוכן. כל שנותר לנו כרגע הוא להפסיק ולשמור על תדמית ה"לא פוליטיים", לקום ולעשות מעשה. לקראת בחירתם של מוסדות בחירה חדשים במרצ במהלך השנה הבאה, אני שואף לפקוד למרצ הומואים ולסביות רבים ככל האפשר על מנת לגבש גוש חזק במוסדותיה השונים של מרצ, גוש שיעמוד לעזרתם של מועמדים הומואים ומועמדות לסביות בהתמודדויות הבאות ועל מנת להלחם באלו אשר עשו הכל כדי לדחוק את רגלינו מהרשימה לכנסת (המגזר הקיבוצי במרצ). לפרטים: לייזר – 533082-067

נכון ../images/Emo70.gif

יעל דיין היא אבידה גדולה לקהילה ההומו-לסבית.בניגוד לאחרים שבעיקר מדברים, היא באמת עשתה המון למען הקהילה. חבל. כנראה שחוסר ההצלחה הפוליטי של אישה כמוה הוא עוד ציון דרך בהדרדרותה המוסרית,חברתית,פוליטית של מדינת ישראל.

campari

New member
"לזוועתנו"???

לייזר, חומד, זאת רק פוליטיקה. בוא נשמור את הזוועה למקומות שבהם היא מתאימה יותר (נגיד, סקס עם שאול יהלום
). ולענייננו: למי ששגה באשליות, אף מפלגה לא משתגעת עלינו, זאת האמת (וזה הדדי, בסך הכל). יש כמה מפלגות (מר"צ, עבודה, שינוי וכו´) שהחזון החברתי / תרבותי שלהן כולל בתוכו גם הכרה וקבלה של ההומואים (מכל המינים
) כחלק לגיטימי מהמדינה. אנחנו צריכים לתמוך במפלגות אלו בבחירות, אבל לא "למכור את נשמתנו" למפלגה אחת (מי אמר מר"צ) שיש לה מצע שלם של רעיונות שאנחנו אפילו לא בעדיפות גבוהה בתוכו, וארון מלא שלדים (באמת מי ראה את שולה אלוני). אני, למשל, מתלבט אם להצביע "עלה ירוק". לידיעתכם, גם "עלה ירוק" מריצה לסבית לכנסת. היא כנראה לא תיכנס, ואולי היא גם בכלל לא נחמדה. אני לא יודע עליה כלום חוצמזה שהיא לוחכת, וזה מספיק בשביל לשקול הצבעה עבורם בבחירות. כמו כן יש להם מצע כללי שאני יכול להזדהות אתו, כי מלבד היותי מוצץ אני גם בן אדם ויש עוד כמה עניינים שמציקים לי (יחצ"נים של הדום, חופש הפרט, איכות הסביבה ושלום עולמי, לאו דווקא בסדר הזה). ואם כבר העליתי את סוגיית ההצבעה לאנשים שאתם לא מכירים, אז לא מזמן היו בחירות לוועד האגודה והצבעתי בין השאר עבור לסבית אחת שלא הכרתי (שמה מתחרז עם "שפירית", אבל "ביזונה" יותר מתאים לה אטימולוגית). לא מזמן יצא לי לפגוש אותה בישיבת הוועד, והיא היתה כל כך טיפשה, מגעילה וגסת רוח שממש התבאסתי שביזבזתי עליה את הצבעתי. לא אמרתי לה את זה אבל זה לימד אותי לקח (אני עוד לא בטוח מהו, אבל אני עובד על זה). אם קראתם עד כאן ואתם תוהים מה כן אפשר לעשות, אז זה פשוט: תצטרפו לאגודה (ותשלמו קצת, מה יש), תתנדבו לפעילות (יש מלא ארגונים, תמצאו אחד שמעניין לכם) ותחזקו את הקהילה שלנו. זה מה שהכי חשוב עכשיו. וליעל דיין אני רוצה לאחל בריאות ואושר, ומודה לה בשמי ובשם עצמי על תרומתה לקהילה ולמדינה.

Liroy25

New member
קמפרי שלי, אין כמוך בעולם!! ../images/Emo6.gif

"לוחכת"?? "ביזונה"? עכשיו לך תסביר לבוס למה אני יושב מול המסך ונשפך מצחוק. אבל מהפן הרציני אני בהחלט מסכים איתך - תמיכה באגודה בכל דרך שהיא תוך דגש חשוב על המנעות מכניסה לפוליטיקה של הארגונים השונים (קל"ף נגד האגודה נגד הבית הפתוח וכיוצ"ב) היא הדרך לחזק את עצמנו.

ELP

New member
נכון...

אני חושב שגם בלי הומו בפנים אנחנו יכולים לזיין את הכנסת מאחורה
אופס זה לא נשמע טוב..

Yaniv-DC

New member
די כבר... אני לא יכול

להמשיך ולהסכים ככה עם קמפארי. להצביע למפלגה שהשחיתות והסיאוב בה עולים על כל מפלגה אחרת... מפלגה שמשריינת מקומות לכל דורש, בעצם כמעט לכל דורש, בעצם כל דורש שאינו הומוסקסואל מתוך אותה הראייה שהקולולת הללו מובטחים לה. אז לא ולא. במערכת הבחירות הזאת אמנם לא אוכל להשפיע, אך אם הייתי יכול או אם יווצר מצב שכן אגיע לארץ (קלוש יותר מסיכויי הזכייה בלוטו) - קרוב לוודאי שהייתה זו מערכת הבחירות הראשונה בה איני מצביע מרצ. בכלל, את כל השרשור הזה אם כבר הייתי מכניס לפורום גאווה ולא לכאן, אבל נו, שוין.

יניב, לנשום עמוק...

מרצ לא משריינת מקומות לכל דורש. כפי שמתחייב מתקנון המפלגה, הליכי השריון עברו את כל המוסדות הנדרשים וקיבלו בהן רוב מוחלט. אני יכול לומר לך שבאופן אישי התנגדתי לשריונו של ברונפמן אך עדיין, גם אם ההחלטה אינה לשביעות רצוני, עדיין, ההחלטה היא דמוקרטית ועברה את כל ההליכים הדרושים. אם שריונו של ברונפמן נעשה לפני הבחירות הפנימיות (ולכן, בצורה חד משמעית ניתן לומר שהוא נקי מוסרית), הרי שלו היו משריינים את ביילין ודיין בקידמת הרשימה לאחר הפריימריס, היה בזה טעם לפגם לכן, באו השניים וביקשו את המקומות ה-11 וה-12 מתוך מחשבה שגם אם נתעלם מהסקרים העכשוויים וניקח בחשבון את עשרת המנדטים שיש למרצ היום, הרי שהם מבקשים לתת להם צ´אנס להוכיח כי הם יכולים להביא ערך מוסף ותוספת למרצ. אם הם לא יוכלו להביא את התוספת הנדרשת, הרי שהם יישארו מחוץ לכנסת. בנוגע לשריון לנציג הקהילה אני יכול רק לומר לך שהנושא עלה יותר מפעם אחת ומי שהתנגד לכך בכל פה היה דווקא עוזי מתוך התנגדות עקבית שלו לכל שריון באשר הוא.

Yaniv-DC

New member
וראינו לאן הם שלחו אותו.

קצת אחרי עזעזל... אני נושם עמוק מאוד, זה בערך מה שגרם לי להתחרט על ביזבוז קולי בבחירות הקודמות.

כן, לזוועתנו. למזלנו - כבר לא...

כן קמפארי יקירי, לזוועתנו. קל לנו לחשוב שהשינויים שהובילו לכך שאנחנו יכולים לצעוד ולאהוב היום -יחסית- בחופשיות הגיעו סתם כך אבל למעשה, השינויים הגיעו מהפוליטיקה, מהכנסת, מהממשלה. זו לא "רק פוליטיקה", אלו החיים שלנו. למזלנו, גם לאחר התקרנפותה של מפלגת האבודה, נמצאה המפלגה שיכלה להכניס תחת כנפיה את יעל דיין ובכך להשאיר סיכוי של ממש שבסופו של דבר נמצא אותה בכנסת. אני רוצה להזכיר משהו בנוגע ליעל: היא זו שהקימה את הועדה העוסקת בזכויותנו בכנסת, היא זו שעמדה בראשה במשך כל זמן קיומה (עד לכניסתו של עוזי לכנסת). אני לא רואה מישהו אחר שיתנדב מרצונו החופשי לעמוד בראשות הועדה הזו ולהשאיר אותה מתפקדת על בסיס קבוע. הזכויות שלנו עדיין אינן מובנות מאליהן. אנחנו צריכים להילחם עליהן, לתבוע אותן ולא לחכות שהן יפלו עלינו מהשמים. יש הרבה מאוד דרכים לעשות זאת. להצטרף לאגודה זה טוב וחשוב אבל האגודה יכולה לעזור בשינוי האווירה ברחוב. בשביל שינויים מעשיים אנחנו צריכים אנשים משלנו ואנשים שתומכים בנו - בכנסת. כדי שנוכל להכניס כמה שיותר אנשים משלנו לכנסת אנחנו צריכים להכנס לפעילות בתוך המפלגות הפוליטיות. נכון מעבר להיותנו מוצצים, יש עוד כמה דברים שחשובים לנו. הפניה שלי למעלה הייתה מיועדת בעיקר לחברים השמאלנים שבינינו (יש כמה כאלו, אני בטוח). מאותם חברים אני מצפה להצטרף ולתת יד לשינוי פנים-מפלגתי שיביא לשינוי במדינה כולה.

campari

New member
../images/Emo137.gif עוזי אבן הוא בסך הכל...

אדם יקר, מדען בעל שם (בתחום הנשק
הכימי
או הביולוגי, לא זוכר. בכל אופן משהו שלפני שאתה מבין מה זה הגירוד הזה אתה כבר מת עם קצף בנחיריים) ומנהיג טבעי. חבל שהוא לא בנוי לפוליטיקה הישראלית מודל 2003 (ומזל, כי בגלל זה הוא כזה בנאדם מקסים
) יש הרבה דרכי פעולה, והעברת חוקים בכנסת היא רק אחת מהן. בשנים האחרונות זאת היתה הדרך הכי לא פרודוקטיבית, כי מה לעשות שהימין והדתיים שלטו בכנסת ולא מצאו לנכון לתמוך באג´נדה שלנו. אולי בגלל השיוך הלא נבון שנוצר בין ההומואים לשמאל הקיצוני (ותודה ל"כביסה שחורה" על הקמפיין המוצלח). השמאל, לעומת זאת, גם הוא איכזב. אני כותב פה בשליפה מהזכרון (תקנו אותי אם אני טועה) אבל בהצבעה על תיקון דיני הירושה יוסי ביילין יקירנו הצביע נגד הכללת זוגות מאותו מין בנוסח החוק. למה? ככה. אולי בגלל השמועות על נטייתו לנשוך כריות (ואני מדגיש, רק שמועות. אפילו אמא שלי שמעה אותן). יעל דיין
אשה מדהימה ואסטרטגית פוליטית מחוננת. להערכתי היא יכולה לקדם את ענייני הקהילה מחוץ לכנסת הרבה יותר טוב מאשר בקדנציה האחרונה שלה בכנסת. היא כנראה מבינה את זה בעצמה, לפי הצעד שלה במעבר למר"צ. בל נשכח שהיא גם לא היתה הראשונה לתמוך במאבקנו. קדמו לה שולמית אלוני, אמנון רובינשטיין ועוד מישהו (לא זוכר, אולי וילן?) שקידמו את היוזמה להוציא את ההומוסקסואליות מרשימת העבירות הפליליות ב-1988. אני לא שוכח מה עשה יוסי שריד לאלוני, ובגלל זה הפתק של מר"צ לא ייכנס למעטפה שלי. הקמפיין ההומו-לסבי בישראל נע בשלוש חזיתות שונות: משפטית, חקיקה ותקשורת.
בחזית המשפטית המאבק נמשך ולרוב אנחנו מנצחים, בזכות פסיקות תקדימיות בנושאים שקשורים לקהילה.
בחזית החקיקה כבר הרבה זמן לא היו לנו הצלחות, ואם לא ניזהר אנחנו גם יכולים להזיק (אם יעברו חוקים נגד האינטרסים שלנו).
בחזית התקשורת אפשר לומר שכבר ניצחנו, וזה דבר חשוב כי התקשורת יוצרת את האווירה בציבור, והאווירה כרגע מאד אוהדת. חלוץ ראוי לציון בקרב הזה הוא זלמן שושי, שהיום נהוג להעמיד פנים כאילו לא היה קיים, אבל הוא התראיין עם שם ותמונה הרבה לפני שמישהו אחר העיז. כמו כן ניתן לציין את גל אוחובסקי ממעריב ואבנר ברנהיימר מידיעות אחרונות, שתרמו הרבה להצגת הנושא ההומאי בצורה חיובית בתקשורת. ויש עוד רבים אחרים. אם הגעתם עד כאן, אז הנה המשפט החשוב: במאבק הזה אסור לנו להפסיד באף חזית. גם אם כרגע התנאים בכנסת נגדנו עדיין יש הרבה מה לעשות בחזיתות האחרות. אם האווירה הציבורית תהיה בעדנו, ובתי המשפט יהיו בעדנו, גם הכנסת תהיה בעדנו. כי הכנסת היא חלק מהעם והיא פועלת לפי רצון העם. ככה זה בדמוקרטיה.

white star

New member
עצוב

ראיתי כמה תגובה שיצביעו בעד מפלגה רק כי יש לה נציגה לסבית. ובייחוד למפלגה שעצם קיומה מיותר

old crow

New member
מה כל הקישקושים האלה על

מר"צ. מר"צ היא מפלגה קטנה שסועה ע"י אישים בעייתיים שזנחה בצורה מחרידה את המצע החברתי ושמאז שויתרה על שולמית אלוני לא היה לה חבר כנסת בעל שיעור קומה - וזה כולל את אמנון רובינשטיין שתפקד רב הזמן על תקן קישוט. לילד כחול העיניים של פנחס ספיר בכלל אין מה להתייחס. עיקר הפעילות למען ההומואים בשנות התשעים רוכזה ע"י יעל דיין ולא בכדי משום שפעולה מתוך מפלגה גדולה הרבה יותר אפקטיבית. אבל זה העבר. העתיד הרבה משעשע. אם אמנם נראה בכנסת את מה שמה, הבלונדה (יחי החמצן) עם הציצים במקום ה40 ("מגיע לי מקום גבוה יותר") של הליכוד אז אפשר יהיה להציע לה להכניס תוכן לחיים הפרלמנטריים שלה אם תיקח את מקומה של דיין (לפחות איך מה מה עושים במיטה ביעילות מירבית היא יודעת לא פחות מיעל משאי אפשר לומר על מספר די גדול של חברי כנסת). מכל מקום ממבט חטוף על מועמדי שתי המפלגות הגדולות נראה לי שבעל פרופסורה לכימיה באוניברסיטת ת"א לא רק מכובד מדי עבור הבית הזה אלא שישתעמם ישתעמם עד מות בחברתן של ממלצרות/סטודנטיות/סטג´ריות למיניהן גם אם הוא ינסה להעניק להן משהו מנסיון החיים שלו. בתנאים הקיימים אין לי ספק קל שבקלים שהפורום הזה יכול להריץ את לירוי לכהונה בכנסת מטעם הליכוד ב2007 או עם פיזור אגודת הליצים שתיבחר בחודש הבא. שאלה של כסף פרסום ולחצים. אם נתחיל היום "אין זו אגדה". עסקן פוליטי אחד יש לנו בדמות לייזר פלס.

Revolution kid

New member
ליזר יקירי../images/Emo13.gif

על אף מיקומנו במחנאות שונים - כאבי הוא כאבך
לא נותר לי אלא להסכים איתך, לשלב כוחות, והלהתכונן למבחן האמיתי 28.1

למעלה