על אפליית נשים

siv30

New member
על אפליית נשים

מאמר מעניין מאתר ויצו בנושא אפליית נשים בעבודה: http://www.wizo.co.il/whats_new_board.asp?catid=237&pgid=1423 העלה בי קצת דהז'וו מדיונים קודמים שהיו כאן: "האישה שמתראיינת לעבודה, תישאל פעמים רבות על תוכניותיה לעתיד, דבר המנוגד לחוק".[...] אישה שהלכה לראיון עבודה וברגע שציינה בראיון שהיא רוצה לעשות ילדים, הראיון נגמר.[...] "תמיד ישאלו את הנשים שאלות כגון – "את עומדת להתחתן?", "את רוצה ילדים?", שאלות שלא שואלים גברים. אבל אל דאגה המצב בהיי טק הרבה יותר טוב, "מכיוון שאנו עוסקים בתחום מאוד מקצועי שבו הכלי העיקרי הוא המוח אז אין הבדל בכלל בהעסקה – כך זה מבחינת היי-טק, ביוטכנולוגיה ומחשבים." אותי שישעה הלוגיקה העקומה של המשפט הזה, כאילו במקצועות אחרים המח הוא לא כלי עיקרי? תקראו יש עוד כמה פנינים.

נויהאחת

New member
אפליה תמיד הייתה ותמיד תהיה

אני כבר בגיל 20 למדתי לנצל את היותי אישה כדי להצליח יותר מאחרים. בטח תקטלו אותי, אבל תמיד לקוחות הזמינו אותי לצהריים, חתמו על הסכמים לפי עומק המחשוף. אני לא יכולה לשנות את המין שלי, אבל אני יכולה להפוך אותו ליתרון.

siv30

New member
אני לא מדברת על ניצול היותי אישה

והנתונים שלי כאישה לצורך השגת יתרון. כמו שלא בוחנים את המראה של גבר עם כרס וקרחת מדיף ענני ריחות זיעה, באותה מידה לא צריכים לבחון את המראה שלי. כמו שלא שואלים את הגבר על תכנוניו לעתיד, על כניסת אישתו להריון ועל הטיפול בילדים, כך לא צריכים לשאול אותי.

למעלה