בכמה מובנים...
1. צריך להפיל לחץ על רשויות בהונגריה, לכן בשלב מסויים, אכתוב מכתב לראש העיר של בודפשט, ואבקש מכל התומכים לחתום... (בשלביל שלב הזה אתם צריכים להכיר את האזור, את ההסטוריה, את הכל, כדי שתבינו בעצמכם, על מה מדובר...יש חומר רב, שמכינה גם בהונגרית, גם בעיברית...לגייס תומכים...מעבר לשני הפורומים בתפוז (כאן, ובתכנון..) מפרסמת את החומר בשני פורומים בשפה הונגרית: אחד מהם פורום של אדריכלים, השיני פורום של דוברי הונגרית מכל העולם... 2. כדי לשקם את האזור, צריכים לארגן קבוצה של אנשים, שרוצים לרכוש שם דירה או חנות, או להפעיל חנות, מסעדה...יש הרבה ישראלים שמשקעים/ השקיעו או רוצים להשקיע בהונגריה...אני אומרת להם, אל תלכו לקנות נדלן במקום אחר, תבואו לרכוש נכס במרקם העירוני הזה, כדי שלא איזה פפושדו יעשה קניון שם ודירות פצפון - יש תכנית איום ונורא, לא בדיוק פפושדו היזם, אבל ישראלי אחד, שלא רוצה לדעת כלום על ההסטוריה, רק רוצה להרווח את הבוחטה הבאה שלו...כאשר ראיתי את התכניות, חשכו עיניים, לכן אני בלחץ... 3. בהונגריה יש קהילה מתגבשת לבית הכנסת ולפרויקט...חלקם חברים וותיקים שלי, הם פנו אלי... כבר בהונגריה התחלתי לגייס חברים נוספים, שלא ידעו על הבעיה, ובהחלט התלחבו...רובם בגילי, ילדיהם מתחילים להתחתן, ולקנות דירה בלי יזם, שרוצה להתאשר בלבד, אלא ישר מבעל הנכס, ממשלת הונגריה, בוודי יותר זול, ויש אפשרות לתכנן דירות טובות (הקיימות צריכים שיפוץ, אבל חלוקתם לקופסאות גפרורים הורס את הכל - כל מטרה להגדיל את רווך היזם היחיד) 4. מפני שהשטח קיבל מעמד של מורשת עולמית של UNESCO - ממשלת הונגריה יכול לקבל כספים לשיקום, בתנאי, שמדובר בשיקום קהילה!!! ולא בניינים בלבד. לכן, זו ההזדמנות להוציא את היזם היחיד, לדרוש שיקום קהילתי, כאשר הממשלה לא צריך לעשות דבר אחר, מאשר להגיד אמן לפרויקט.... 5. את הקומפלקס של הפסז' בנה GOZSDU MOR רומני, אורטודוקסי (לא יהודי), אבל חיו שם יהודים...פרט לכנסיה קטנה של הרומנים בצד הפסג'...בהצעתנו רוצים להדגיש, שכוונתנו לשמור ולכבד את צד הרומני, יתרה מכן, רוצים שיתוף פעולה עם הרומנים...ממשלת הונגריה במשך כל השנים, לאחר מלחמת עולמי השניה כבד את המיות הרומני, סלובקי...שבתוך הונגריה, מפני שיש הונגרים רבים מעבר לגבולות של הונגריה...לכן, הפרויקט ממליץ לשמור על המצב. בערך...אלה הסיבות, אלה הדרכים... תשאלו, מה שלא ברור.