על ארכיטקטורה הונגרית...

B T1

New member
אווה--קראתי בעיון, הבנתי את הכתוב

תפרטי, כיצד באי הפורום משתלבים בנעשה.

בכמה מובנים...

1. צריך להפיל לחץ על רשויות בהונגריה, לכן בשלב מסויים, אכתוב מכתב לראש העיר של בודפשט, ואבקש מכל התומכים לחתום... (בשלביל שלב הזה אתם צריכים להכיר את האזור, את ההסטוריה, את הכל, כדי שתבינו בעצמכם, על מה מדובר...יש חומר רב, שמכינה גם בהונגרית, גם בעיברית...לגייס תומכים...מעבר לשני הפורומים בתפוז (כאן, ובתכנון..) מפרסמת את החומר בשני פורומים בשפה הונגרית: אחד מהם פורום של אדריכלים, השיני פורום של דוברי הונגרית מכל העולם... 2. כדי לשקם את האזור, צריכים לארגן קבוצה של אנשים, שרוצים לרכוש שם דירה או חנות, או להפעיל חנות, מסעדה...יש הרבה ישראלים שמשקעים/ השקיעו או רוצים להשקיע בהונגריה...אני אומרת להם, אל תלכו לקנות נדלן במקום אחר, תבואו לרכוש נכס במרקם העירוני הזה, כדי שלא איזה פפושדו יעשה קניון שם ודירות פצפון - יש תכנית איום ונורא, לא בדיוק פפושדו היזם, אבל ישראלי אחד, שלא רוצה לדעת כלום על ההסטוריה, רק רוצה להרווח את הבוחטה הבאה שלו...כאשר ראיתי את התכניות, חשכו עיניים, לכן אני בלחץ... 3. בהונגריה יש קהילה מתגבשת לבית הכנסת ולפרויקט...חלקם חברים וותיקים שלי, הם פנו אלי... כבר בהונגריה התחלתי לגייס חברים נוספים, שלא ידעו על הבעיה, ובהחלט התלחבו...רובם בגילי, ילדיהם מתחילים להתחתן, ולקנות דירה בלי יזם, שרוצה להתאשר בלבד, אלא ישר מבעל הנכס, ממשלת הונגריה, בוודי יותר זול, ויש אפשרות לתכנן דירות טובות (הקיימות צריכים שיפוץ, אבל חלוקתם לקופסאות גפרורים הורס את הכל - כל מטרה להגדיל את רווך היזם היחיד) 4. מפני שהשטח קיבל מעמד של מורשת עולמית של UNESCO - ממשלת הונגריה יכול לקבל כספים לשיקום, בתנאי, שמדובר בשיקום קהילה!!! ולא בניינים בלבד. לכן, זו ההזדמנות להוציא את היזם היחיד, לדרוש שיקום קהילתי, כאשר הממשלה לא צריך לעשות דבר אחר, מאשר להגיד אמן לפרויקט.... 5. את הקומפלקס של הפסז' בנה GOZSDU MOR רומני, אורטודוקסי (לא יהודי), אבל חיו שם יהודים...פרט לכנסיה קטנה של הרומנים בצד הפסג'...בהצעתנו רוצים להדגיש, שכוונתנו לשמור ולכבד את צד הרומני, יתרה מכן, רוצים שיתוף פעולה עם הרומנים...ממשלת הונגריה במשך כל השנים, לאחר מלחמת עולמי השניה כבד את המיות הרומני, סלובקי...שבתוך הונגריה, מפני שיש הונגרים רבים מעבר לגבולות של הונגריה...לכן, הפרויקט ממליץ לשמור על המצב. בערך...אלה הסיבות, אלה הדרכים... תשאלו, מה שלא ברור.

עב

New member
צריך לדעת גם מי היזם

האם מדובר ביזם ישראלי? אם כן אנחנו יכולים להציף אותו גם כאן.

המצב כזה:

יזם הישראלי הזמין את התכניות הנוראיות שדיברתי עליהם... הוא עדיין לא שילם עבור השטח, עבור התכניות... אם הוא נשאר בשטח, אין סיכוי לשיקום נורמאלי, כי אז הוא לא מרוויח כמה מיליונים טובים... אין לי שום דבר נגד יזמים, אבל לא כאן! כאן, יכול להרוויח כל אחד, בצורה סבירה, אבל העיקר לשקם את האזור...לכן, צריך כוח של קהילה...

עב

New member
ארגונים

אווה, אני לא מכירה את הונגריה כמוך. האם יש שם ארגוני שימור, ארגונים ירוקים וארגונים של תכנון בר קיימא Sustainable? אם כן הם הכתובת הציבורית. האם יש קהילה יהודית שיכולה להתנגד לתכניות? מיהו היזם הישראלי? אם תמסרי את שמו נוכל לכתוב לו. אם תנסחי מכתב נחתום עליו (טוב, אני אחתום) אפשר לשלוח לעיריית הרובע, לעירייה "הגדולה", לשגרירות הונגריה, משרד לאיכות הסביבה (אם יש להם). האם ניסית ליצור קשר עם הארגונים הירוקים שלנו? אם יונסק"ו? אם יש לך קשרים בתקשורת, אפשר לעורר כתבים לנושא. אלה בכל אופן הדברים שנעשים בישראל, כאן אנו עם חופשי בארצנו, אני לא יודעת איך זה יתקבל בהונגריה, שם אנחנו רק אורחים. בביקור הבא בבודפשט (אינשאללה באביב או בסתיו) אלך לראות את המקום. לסבא רבא שלי הייתה סנדלריה ברחוב Kiraly 40 ולאחיו הייתה מכולת במספר 80 אבל לפי מה שאת כותבת אולי הבתים האלה לא קיימים בכלל.

חלק מהדברים כבר עשיתי היום...

ההונגרים כן דואגים לעיר שלהם, ובדרך-כלל יש כבוד לשימור...כאן הדבר מסובך יותר, כי לא רוצים סתם שימור או שיפוץ, אלא שיכום קהילתי... ויש קהילה יהודית, שזקוק לבית כנסת...יש חיי תרבות יהודית מתפתחת יפה מאוד בשנים אחרונות...כתבתי לראש העיר של העירייה המרכזית, וגם של הרובע... כוח נוסף התקשורת...יש לי הרבה חברים בתקשורת, שגם דרך הפורומים דוחפת חזק, לא אתן להם להרדם... היזם הישראלי קוץ בתחת...סליחה, אבל זה בדיוק המצב.. ניתקתי כל קשר עם היזמים שבשנים אחרונות עלה להם השטן לראש, לאחר שהצליחו בכמה פרויקטים...עכשיו חושבים, שהם יודעים אך לעשות את זה... שיבנו במקום אחר, לבריות, אבל זה שטח לא להריסה בסגנון ישראלי...סליחה לאחללה, אבל את מבינה מה כוונתי...

עב

New member
מה עם רון לאודר?

הבנתי שהוא תורם לשיקום היהדות בבודפשט. אולי יהיה לו ענין בנושא זה?

על שיקום קהילה אפשר לקבל כסף

מה: UNESCO - ליזם לא יתנו...לכן הסיכוי שלנו טוב יותר... יש הרבה יהודים ממוצא הונגרי שתורמים, גם לאודר גם טוני קורטיס, ועיקר בתרבות SOROS ! זה שלב יותר מאוחר, כרגע צריך להזיז את האבן, ששקע בבוץ, ולסובב לכיוון הרצוי...

sabajakov

New member
מי הם האנשים, הגרים היום באזור?

האם אנחנו נדרשים להלחם למען שימור אזור מגורים בבודפשט? או אנחנו אמורים לתמוך בקהילה היהודית (שגרה?) במקום?.

עב

New member
אני חושבת ש

אני חושבת שאווה מתכוונת יותר מכל, לשימור אזור שאוצר בתוכו את ההיסטוריה של הקהילה היהודית. אבל השמש תעלה, אווה תחזור מהעבודה ותסביר לנו בעצמה.

כל המתחם ריק!

הרשויות פינו את כל הדירות, כדי לשפץ, לבצעה את התכנית של היזם... הצעתנו צריך לבוא במקום היזם, שממש הורס את עיקר הדברים באזור...

LEONA

New member
אווה...קראתי ...

ומצטרפת לשאלתו של בי טי "כיצד אפשר לפעול ולעזור?" בינתיים העברתי את המפה שצירפת ואת ההסבר שלך לחברה ילידת בודפסט,שיש לה שם חברי ילדות,ביניהם גם אחד שהנו סופר וגם הקים אנדרטא לזכר יהודים שניספו בשואה(הוא עצמו אינו יהודי) אנחנו בטוחות שהוא גם יוכל לפנות למקורות שונים שם בבודפסט! כמנויה על הירחון "מסע אחר" חשבתי שאפשר לעניין אותם ,לשלוח להם צילומים של האזור (אני בטוחה שטומי יסכים!) ואת ההסברים שלך. אם הם יפרסמו כתבה בעניין ,זה יביא למודעות של אוכלוסיה די גדולה בארץ,אוכלוסיה איכפתית ובעלת מודעות "ירוקה" בכלל ויהודית בפרט (לפחות חלק גדול של הקוראים) בהצלחה!

B T1

New member
ליאונה--על מנת לנקוט עמדה...

יש לשמוע מינימום שני צדדים. גם לי יש חברים בבודפשט הפעילים בתחומי הקהילה והאמנויות. אני סקרן לשמוע גם את דעתם.

מודה לכולכם... כמה דברים..

מפני שלמדתי תכנון עירוני, עבדתי בעיריית בודפשא, ואחר-כך למדתי עיתונאות, ועבדתי כעיתונאית, יש לי די הרבה קשרים...אבל כל אדם נוסף חשוב! את הלחץ על הרשויות התחלתי בפרסום הנושא בכמה פורומים, שלחתי מכתב לראש העיר של בודפשט, וגם של הרובע....עתק לעיתונות הונגרית...אחד מהם כבר הזמין ממני כתבה רחבה על הנושא.... בינתיים צריכים לגייס תומכים, וגם משקעים פרטים, שרוצים לקנות שם דירה או חנות, ולהגיש את הצעתנו לרשויות, שבמקום יזם אחד, יהיה שיקום קהילתי... כמו שציאנתי, היום הזמן לעשות את זה, כי הנכס בבעלות המדינה (רובע VII ) ועם ארגון טוב הדבר יכול לעבוד... לחץ פוליטי גם צריך, כמובן... לו"ז: בשבוע הזה צריכה לקבל כתבה מראשי קהילה הרפורמית, החדשה, שרוצים לקבל את בית הכנסת הריק, כדי לשקם שם בית כנסת, ולא דבר אחר...בשבילם צריכים להפעיל את יהדות ארצות הברית, הרפורמית, וכמובן כסף לשיקום בית הכנסת... - אכין מכתב לראש הממשלה של הונגריה, בקשר להצעה, שמפרסמת במקום אנטרנט, שאפשר לחתום...אני זקוק לאנשי מחשבים לעשות את זה... את המכתב אשלח לכמה פוליטיקאים ישראלים, לבקש תמיכה... צריכה תרגום טוב באנגלית - כדי לשלוח לאנשים בארצות הברית.... את כל אלה בתרדות של שבוע שולחת לרשויות השונות בהונגריה, ולעיתונות... בערך זה התכנית לשלב ראשון. בהונגריה מארגנים לי תכניות מדויקות של מצב הקיים, כדי לחדש את הרעיון ברמה של סקיצה - גם מפרסמת, כדי לגייס משקעים...יש בערך 50 דירות (היזם עשה 100 דירות!) ובערך 50 חנויות + המרתף...שחלק צריך להיות מוזאון-ספריה-ארכיון הסטורי...שיכול להמשך במסעדה, בית תה...זה מאוד פופולרי בבודפשט, מקום למוזיקה....כל רעיון מתקבל בברכה... שלב שיני התכנון הכלל.. שלב שלישי הביצוע, כאשר יכולים לעבוד עם קבלן ביצוע הונגרי, וכל משקיע ישלם לפי התקדמות הפרויקט...לשטחים המשותפים יכולים להסיג כספים מה: UNESCO ומאיחוד האירופית...

עב

New member
טוב, בואו נעשה סדר

אני מבינה כך: מדובר באזור יהודי לשעבר שהוכרז כאתר מורשת על ידי אונסק"ו. אבל זה לא הפריע ליזם ישראלי (כמה אופייני) ליזום את הריסת האזור ובנייתו מחדש, תוך כדי הכפלת מספר הדירות. למה להכפיל? כי ככל שיהיו יותר דירות היזם ירוויח יותר כסף. בינתיים היזם לא מסוגל לממש את תכניתו בגלל בעיות מימון. כרגע האתר ריק מאוכלוסייה. התנאי לשימור המקום הוא שיקום קהילתי, כלומר, אנשים ירכשו את הנכסים הקיימים והאזור יחיה מחדש. למה זה מעניין אותנו? כי זה היה הרובע היהודי. איך אנחנו יכולים לעזור? ? לחתום על עצומה או לשלוח מכתב שאווה תנסח. מי שיכול, שירכוש נכס. מה שעדיין לא ברור: למה יש תכנית פינוי-בינוי למרות הכרזת אונסק"ו, למה העירייה פועלת בניגוד להחלטה בינלאומית? למה האזור ריק? האם היה פינוי מאורגן או שהיזם הישראלי רכש את הנכסים?

תרגום מדויק

לשאילתך: לאחר המלחמה החנויות התרוקנו מהסוכרים היהודים, את הדירות הוכלסו, בצורה "פרטיזאנית" - כבר לפני 15 שנה רצו לשפץ, אבל כדי להתחיל, היו צריכים לפנות את הדיירים...עכשיו סגרו את העסקה עם דייר האחרון, וכך השטח פנוי לגמרי... רק לפני שנתיים קיבל האזור מעמד של מורשת עולמית, והרובע לא ממש רוצה להתחיל את התכנון מחדש...לכן תומך ביזם, למראת השינוי דרסטי של המבנה... מצד שיני, בדצמבר שנה שעברה (פחות מחודש) התחילו להתחזק הכוחות נגד התכנית...(זה קשור בפוליטיקה, כי הונגריה יכנס לאיחוד אירופה בהתחלת מאי השנה...) לכן, עכשיו צריך להרביץ את הברזל, כי חם...אם ברובע יקבלו תכנית חלופית בזמן קצר, ויש סיכוי טוב לביצוע, עם קצת לחץ פוליטי סביר שיסכימו לשנות את הגישה...

B T1

New member
תרגום מדויק---../images/Emo140.gif

Addig kell verni a vasat amig meleg או בתרגום עברי מדויק יש להכות בברזל, בעודו חם. (סליחה על התיקון)

תודה על התרגום...

לקהילה הרפורמית יש אתר באינטרנט, שמצרפת...אפשר לקרוא האנגלית גם...

B T1

New member
תוספת לתרגום המדויק

Addig verik a vasat amig meleg או בעברית צחה יש להכות בברזל בעודו חם. (סליחה על התיקון)

למעלה