על בני/בנות זוג והחברים שלנו

a wild rose

New member
על בני/בנות זוג והחברים שלנו

בהמשך לדיונים בנושא, כולל השיתוף שלי בחוויה ביזארית שעברתי (שעדיין לא נגמרה כנראה) - חשבתי לרכז את הסוגיות האלו לדיון אחד:

בן/בת הזוג שלכם השתלב בחבר'ה שלכם?
איך הקשר שלכם עם החבר'ה שלו? כולל ידידים/ידידות מהמין שלכם?
הייתם מנתקים קשר עם חבר/ה או ידיד/ה בגלל שבן/בת הזוג לא מסתדרים איתם?
הייתם שוקלים פרידה בעקבות הערות וביקורות מחברים טובים? הייתם מוכנים בכלל להגיע למצב של ניהול שיחה על הזוגיות שלכם עם חבר/ה או ידיד/ה שלא מתלהבים מבן/בת בזוג?
איך הקשר שלכם עם בני/בנות זוג של חברים/ות ידידים/ות?

למי שמנסה להבין מאיפה הגיעו השאלות האלו - ניהלתי כמה שיחות ארוכות עם אותו ידיד שסיפרתי לכם על האקסית האובסיסיבית שלו. במסגרת השיחות שיתפתי אותו שעוד מההתחלה לא הבנתי מה מחבר ביניהם ולמה הוא איתה, והייתי נחמדה וסבלנית כלפיה רק בגלל שהוא חשוב לי. הוא אמר שאני לא הראשונה שאומרת לו את זה, ושהיו מי שאמרו לו את זה כשהם עדיין היו ביחד ושלא כולם היו נחמדים אליה כמוני. אני יודעת על ידידה אחת שלו שהקשר איתה התערער כי הן לא הסתדרו, אני לא יודעת מה בדיוק הלך שם אבל אני יכולה לספר שאני בעצמי מתגעגעת לבחורה הזאת שהכרתי אותה דרכו והיא אחת הבחורות הכי מקסימות שהכרתי.

הוא עצמו מרגיש מאוד לא נעים שהיא נפלה עלי ככה ומרגיש מפודח.

supersonic777

New member
עונה...

1.למה שלא תשתלב...?
2.למה שלא יהיה קשר בסדר...?אם יהיו "קצרים" בקשר עם החבר'ה שלה,נתמודד...
3.מקווה לא להגיע לפינה הזאת...
4.לא מדבר עם שום אדם על הזוגיות שלי...!
5.למה שלא יהיה בסדר...?אם לא יהיה,נתמודד...

רואה 6 6

New member
לא אענה לפי הסדר אלא כללית.

אני עם בן זוגי כמעט 10 שנים.כשהכרנו היו לי כמה חברות רווקות כמוני שמיהרו להתעופף,הן קינאו. לזמן לא מועט נותרתי חברות'לס כך שלא היה ממש עם מה להשתלב.היו לו חברים משלו שלא קלטתי מה הקטע איתם,אנרכיסטים מוזרים,נטולי כל...כל כלום!! מוזר,אבל בן זוגי הוא טיפוס שאוהב לדבר עם כל אחד. מובן שלא השתלבתי אבל קיבלתי אותם ללא כל סייג. גם הם התעופפו והתחלנו עם הזמן להשיג חברים משותפים. כשיש ילדים זה משנה את הנוף ולפעמים מאוד מקל את יצירת הקשרים.היום נארח זוג חברים חדש,ההכרות היא דרך בן זוגי. אף אחד מאיתנו לא הפריע לשני לקיים קשרים פרטיים. אני יודעת שלבן זוגי יש חברים שלא פגשתי מעולם,אבל אני יודעת גם שאין שום אישה ביניהם. אני האישה היחידה שהוא קרוב אליה והוא מקפיד לשמור על זה.גם אני. יש לי גם חברה אחת שהוא מעולם לא פגש אבל שומע עליה לא מעט. שנינו טיפוסים לא כלכך מיין סטרים אז הערות של אנשים אחרים חולפות ליד האוזן, אבל טוב, אנחנו נפגשנו די מבוגרים,יתכן שיש לזה משמעות.
לך הייתי מייעצת לסטות מהתלם,לא לייחס משמעות לאימרות של בני אדם ולייצר גבול בין השלולית החברתית שאת נמצאת בה לבין אישיותך. אני כבר קולטת אותך, את אדם נדיב,שרואה את זולתו ומכיר במצוקתו וכדי שהזולת ירוויח מהתכונה הנאצלת הזו את צריכה להתנתק מהשפעות של ידידייך. למעשה, אם תעשי את זה את תקבלי כבוד והערכה כפולים ומכופלים.

a wild rose

New member
מודה שלא הבנתי את הכוונות שלך

אני לא מבינה מה הקשר בין הדברים שכתבת בסיפא לבין הסיפור ששיתפתי בו - אני לא מייחסת משמעות לאמרות של אף אחד, ואני לא מושפעת מאף אחד. הידיד הספציפי הזה הוא אחד החברים הכי טובים שלי ויידעתי אותו בסיפור הזה על מנת שידע לאיזה מחוזות הגיעה האובססיביות של האקסית שלו, ושינסה לגרום לה לקבל עזרה מקצועית (וזה באמת הכיוון שלו). הוא מאוד התנצל ומרגיש מאוד לא נעים ומפודח שהיא נפלה עלי ככה, ואני מהצד שלי מרגישה שאולי הייתי צריכה להגיד לו מה אני באמת חושבת עליה בזמן שהיו ביחד, למרות שפעלתי איך שהיה נראה לי לנכון באותו זמן.

אני חושבת שזה היה נכון מאוד לערב אותו

כך שבהחלט החלטת החלטה נכונה

&nbsp
לגבי השאלות:
&nbsp
1. אין לנו ממש חבורה ענקית, אבל בהחלט הוא חלק מהחבורה.
לצערי הוא פחות אדם חברותי, בעיקר "בזכות" שעות העבודה המטורפות שהיו לו בארץ פחות יצא לו ליצור קשר עם החברים מעבר למפגשים. לי האמת זה משהו יותר קל ומאוד משתדלת להשקיע בחברויות.
&nbsp
2. עם 2 חברים שלו ממש התחברתי, הייתה לו ידידה שלא אהבתי את האופי שלה ולשמחתי עם הזמן הוא ראה את הפרצוף האמיתי שלה (מאוד אינטרסנטית ומבחינתה אתה קיים רק כשהיא צריכה משהו
).
&nbsp
3. לגבי ניתוק קשר- בחיים לא ביקשתי ובחיים לא אבקש וכנ"ל הוא לגביי. גם אם הוא לא יאהב חברה שלי או שאני מתחברת/מתיידדת עם בחור או משהו - הוא יכבד אותי ואני אכבד אותו בכך שאציב גבולות לחברות- לדוגמא אם זה בחור- לא איפגש לבד בשעות ערב או אבוא אליו הבייתה לבד. ואם זו חברה שהוא לא אוהב- אני אשתדל להיפגש איתה 1 על 1 ולא "לסחוב" אותו.
&nbsp
4. אין ספק שהערות של חברים משפיעות בהחלט, לרוב יצא שפרגנו לנו מאוד ותמכו בקשר. יש בהחלט מקום להערות של חברים אבל אני מאמינה שאדם צריך לקחת מהערות של אחרים את מה שהכי מתאים לו.
&nbsp
5. הקשר שלי עם בני זוג של חברות הוא לרוב קשר ידידותי, לא ממש מעבר לזה.

Ginger L Honey

New member
תשובות

1. אין לי פה ממש "חבר'ה", לא כמו אלו שהיו לי בארץ.... החברים שפגשו אותו אוהבים אותו מאוד.
&nbsp
2. אני בקשר טוב עם רוב החברים שלו. לא יצרתי חברות נפש עם אף אחד או אחת מהם. יש כמה בודדים שאני לא סובלת, ואחד שאמרתי לו שאני לא מוכנה להיות בסביבה שלו, כי הוא רוצח. לא בצחוק, באמת רוצח שהרג שני אנשים ובזכות החורים הנפלאים במערכת הוא אדם חופשי! הוא לא באמת חבר של בילי, אבל הם באותה קבוצת סופטבול, ולפעמים אחרי המשחק כולם הולכים לבר יחד. האדם הזה הרג שני אנשים כאשר היה שיכור, אחד הוא נהג בשכרות ודרס הולך רגל. השני הוא הרביץ למישהו בבר עד שהאדם מת. הוא עדין משתכר בברים ועדין נוהג אח"כ, אפילו שאין לו יותר רשיון נהיגה! אמרתי לבילי שאם הוא ילך איתם שוב לבר, אזמין להם משטרה שתחכה בחוץ.
3. קשה לי להאמין שיקרה מצב שמישהו מחברי לא יאהב את בילי, אבל אם כן אבחר קודם כל בבעלי.
&nbsp
4. בד"כ כאשר היו לחברים שלי ביקורות על בני-זוג שהיו לי, היה בהן צדק. אבל זו בחירה שלי בלבד אם להשאר עם בן-זוג או לא.
&nbsp
5. לרוב חברי יש בני/ות-זוג שהם הכירו אחרי שעברתי לארה"ב. חלקם כבר הספיקו להתחתן... אני מחכה לפגוש את כולם:)

haych

New member
עונה

בן/בת הזוג שלכם השתלב בחבר'ה שלכם? בגדול הוא השתלב. הוא מכיר את החברות שלי ואין לו בעיה איתן, אבל בגדול מעדיף שאפגש איתן לבד כי הוא פחות מוצא את עצמו. כשאני נפגשת עם החברות מהלימודים הוא בד"כ כן מגיע, כי כולן מביאות בני זוג (כמעט כולן נשואות-האעחרונה מתחתנת בעוד חודש).

איך הקשר שלכם עם החבר'ה שלו? כולל ידידים/ידידות מהמין שלכם? הקשר שלי בסדר גמור. לפעמים אני מגיעה למפגשים ולפעמים לא. לפעמים זה תלוי עם בנות הזוג מגיעות-ולפעמים לא. הייתה לו רק ידידה אחת, שלא הבנתי מה הוא מוצא בה כי היא נורא שקטה ובקושי מוציאה הגה, אבל כן הסתדרתי איתה ולא היה לי איכפת שהם נפגשים. בשנים האחרונות היא עברה לת"א והקשר כמעט ולא קיים כבר.

הייתם מנתקים קשר עם חבר/ה או ידיד/ה בגלל שבן/בת הזוג לא מסתדרים איתם? לא. אם הם לא מסתדרים-לא חייבים להפגיש אותם.

הייתם שוקלים פרידה בעקבות הערות וביקורות מחברים טובים? הייתם מוכנים בכלל להגיע למצב של ניהול שיחה על הזוגיות שלכם עם חבר/ה או ידיד/ה שלא מתלהבים מבן/בת בזוג? רק אם מדובר בחברות ממש טובות הייתי מוכנה לשמוע את דעתן, מתוך בטחון שהן רוצות את הטוב ביותר בשבילי ולא פועלות מקנאהץ

איך הקשר שלכם עם בני/בנות זוג של חברים/ות ידידים/ות? הקשר בסדר גמור. של רובם אני חברה בפייסבוק ויש קשר בסיסי של תגובות ולייקים. כשנפגשים בהרכב מלא-זה חיבוקים, נשיקות על הלחי ושיחות חולין.

a wild rose

New member
עונה גם אני

ובאופן כללי...
&nbsp
בעבר בני זוג הסתדרו עם החברים שלי, אבל לא ברמה של קשר חברי ממש.
&nbsp
לי תמיד היה יותר קל להתחבר לחברים של בן הזוג מאשר לידידות, אבל לא בקטע של קנאה , ככה יצא. היה מקרה אחד של בחור שיצאתי איתו לתקופה קצרה, שאחרי כמה דברים מוזרים שידידה שלו אמרה, גיליתי שהם יצאו בעבר ביחד, וזה הרתיע אותי מאוד.
&nbsp
לגבי ניתוק קשר עם חברים - זו שאלה שבעצמי קשה לי לענות עליה, בעיקר בגלל שעד כה הייתי בעיקר מהצד השני - בעבר היו מקרים של בנות זוג של ידידים שחששו ממני בהקשר של בן הזוג שלהן, במקרה אחד זה התברר גם כחשש מוצדק (אני גיליתי את זה כשהוא אמר לי שהוא יעזוב אותה אם אני רק אגיד לו שאני רוצה אותו), ואני הייתי מאוד נפגעת אם ידיד היה מנתק איתי את הקשר מסיבה כזאת. מהצד השני, אם החששות קיימים, הקשר החברי גם ככה נפגע - אני לא אצא לבלות לבד עם ידיד כשבת הזוג שלו לא סומכת עלי ולא סומכת עליו כשהוא איתי.
&nbsp
אני הייתי בעבר במערכת יחסים לא סימפטית עם בחור מאוד לא סימפטי, ועד היום אני מצרה על כך שלא הקשבתי לחברים שרמזו לי שכדאי לי לברוח ממנו, ועל כך שחלקם לא היו מספיק ישירים ושמרו לעצמם את מה שחשבו. עזבתי אותו בסוף, אבל הייתי צריכה לעשות את זה הרבה קודם. מהצד השני, זה לא מקרה מייצג ונתקלתי מהצד ביותר מקרים שההערות והביקורות הגיעו מתוך צרות עין וקנאה. אני לידיד שלי לא אמרתי מה אני באמת חושבת על החברה שלו דאז ועל הקשר ביניהם כי זה לא היה עניין שלי, אבל אם הוא היה שואל אותי במפורש אני מניחה שהייתי אומרת לו בעדינות.
&nbsp
אני תמיד הייתי זו שמסתדרת עם בני זוג של חברות ומשלבת בנות זוג חדשות של ידידים בחבר'ה. אני דיי שמחה שזה מה שקורה, אפילו שמסתבר שזה יכול להגיע למחוזות ביזאריים

1precious1

New member
עונה

לא לשכוח שהתגובה שלי מגיעה מזוגיות של 20 שנה

בן/בת הזוג שלכם השתלב בחבר'ה שלכם? - כן
איך הקשר שלכם עם החבר'ה שלו? כולל ידידים/ידידות מהמין שלכם? - כמעט ואין קשר עם החבר'ה שלה מהעבר.

לגבי שאר השאלות: בהתחלת הקשר שלנו היו קצת חיכוחים בין חלק מהחבר'ה שלי ובינה. זה נראה לי טבעי שכן פתאום שהייתה לי חברה חדשה זה לקח מתשומת הלב והאנרגיה שהשקעתי בהם.
לי היה ברור שמהרגע שבו ידעתי והחלטתי שהיא הולכת להיות בת זוגי לחיים, אז בכל מקרה של חילוקי דעות חריפים וכולי אני אצדד בחברות שלי איתה "ומי שזה לא מוצא חן בעיניו יכול מצידי לא להיות חבר שלי".
כל עוד שהם למדו להסתדר האחד עם השניה (החבר'ה ואישתי לעתיד) אז סבבה. אבל בכל מקרה בו הרגשתי שאני צריך או חייב לבחור, בחרתי בה.

עונה גם

בן/בת הזוג שלכם השתלב בחבר'ה שלכם? - כן. הלך מאחורי הגב שלי במשך חצי שנה עם חברתי הטובה כדי לקנות לי טבעת אירוסין, אז הייתי אומרת שהשתלב די טוב
.
איך הקשר שלכם עם החבר'ה שלו? כולל ידידים/ידידות מהמין שלכם? - סבבה. הוא אחלה בנאדם, ומושך אליו אחלה אנשים שיהיו סביבו, מכל המינים.
הייתם מנתקים קשר עם חבר/ה או ידיד/ה בגלל שבן/בת הזוג לא מסתדרים איתם? - אם זו הסיבה היחידה אז ברור שלא.
הייתם שוקלים פרידה בעקבות הערות וביקורות מחברים טובים? הייתם מוכנים בכלל להגיע למצב של ניהול שיחה על הזוגיות שלכם עם חבר/ה או ידיד/ה שלא מתלהבים מבן/בת בזוג? - לחלק א' - כן. לחלק ב' - ברור שכן.
איך הקשר שלכם עם בני/בנות זוג של חברים/ות ידידים/ות? - מעולה, מתה עליהם. חברי הקרובים מצאו בני זוג משובחים ביותר, אנחנו מאוד נהנים להפגש ביחד/לחוד.

למעלה