על גברים, נשים, ומה שמעצבן.

DarlingAdam

New member
על גברים, נשים, ומה שמעצבן.

אלי מקביל. סקס והעיר הגדולה. אחד אחרי השני, מהתחלה, ואני, בהיותי בחור נחמד, החלטתי לתת לשתי הסדרות הזדמנות שניה. אני שונא להיות בחור נחמד. זה בד"כ מוכיח את עצמו כטעות מרה. אז לא ראיתי ברצף אלא רק עברתי לפעמים עד שכמות הזוועה הכריעה אותי. אבל מה שכן יצא לי לראות, בשתי הסדרות, מסתכם במשפט הפשוט "כל הנשים X וכל הגברים Y וזהו". אני יודע שזה יותר שייך לפורום פמיניזם, אבל זה גם די מתאים פה ויותר נוח לי להתלונן רנדומלית פה. אני גם יודע שכולם אמרו את זה כבר ושאני חוזר על עצמי ועל אחרים ושיש פה גם אנשים שלא יסכימו כי הם אוהבים את הסדרות, אבל פשוט בא לי לצרוח. *שונא* הכללות מגדריות מטומטמות. שונא מהצד הפמיניסטי, שונא מהצד הטרנסי, אבל בעיקר שונא מהצד שעדיין מאמין שלא לכל בני האדם אייקיו של מדרכת בטון. שונא שמצנזרים משחקי מגדר מסדרות כמו פוקימון אבל מרשים לזוועה הזו לשדר בלי אזהרה קטנה מראש "בבקשה אל תנסו את זה בבית". לא שאני חושב שצריך להגביל את תוכן השידורים לפי רמת האינטיליגנציה, שאז רוב הסדרות יעופו לי מהמסך, אבל איזו שיקופית בהתחלה, לכמה שניות, שאומרת "למקרה שאתם ממש טיפשים, אלו לא החיים האמיתיים של אף אחד". טוב, נמאס לי אפילו להתלונן. אז אני הולך לי למיטה, ולילה טוב לכולנו.

ליטל ו

New member
צודק.

ואני מכירה אחד שנחת אצלי, נלהב, והודיע שעכשיו שהוא רואה אלי מקביל, סוף סוף הוא מבין איך נשים חושבות. אבל מה שבאמת פיכסה זה שהם עוד רבים עם הוורנר בראת'רז, ובגלל זה ממחזרים סדרות משעממות שכבר שידרו למוות בסטאר ובערוץ השני. שישלימו כבר! אני רוצה את העונות הבאות של סמולוויל, הבית הלבן, qaf... זה ברוח התלונות הרנדומליות :)

DarlingAdam

New member
זה עדיין קשור לקהילה,

שהרי במרכז הסדרה סמולוויל נמצאת מערכת יחסים של גבר עם זכר ממין אחר ;)

scuffin

New member
אוף נוסף

אני מכלה זמן על שטויות והגעתי לאיזשהו טופס בקשה למכון וויצמן http://www.weizmann.ac.il/feinberg/msc_reg/instractions_h.html תחת השדה GENDER נכתב A selection must be made. קצת הצחיק אותי אבל באופן כללי מציק לי כשמופיעים שדות שכאלה על כל בקשה וטופס שאינם רפואיים. בסוף מסמנת נקבה למקרה שאחטוף התקף לב ואולי מישהו יטרח לזהות את הסימפטומים הרלוונטיים לנקבות ביולוגיות וגם כי זה קצת יותר קרוב. ובכל זאת.

DarlingAdam

New member
זה תמיד מעצבן.

livejournal עושים עכשיו עצומה בקשר לחובה לבחור "גבר או אישה" בטופס ההרשמה. הם מתווכחים אם כדאי לטרוח להכניס את כל האפשרויות או אם פשוט לבטל את השדה הזה. :) צעד קטן קדימה. אני סירבתי במשך הרבה זמן להירשם לכאלה שלא מרשים לבחור אפשרות שלישית, אבל זה די מקשה על החיים. אפשר להגיש תלונה רשמית ולבקש שהשדה יוחלף או שאפשרויות אחרות יווספו, אבל זה מאבק מדכא ומעייף ובד"כ ללא תוצאות.

scuffin

New member
שינוי כזה בLivejournal

זה נחמד ועשוי לעבוד. בד"כ כשאפשר איני מציינת דבר בשדות שכאלה. אבל כשמגישה בקשות רשמיות זה מעצבן אפילו יותר ולא נראה לי ששם ישנה אפשרות לדיון. בשביל מה לעזאזל צריכה לבחור מגדר (ונניח שאבחר אחד למה זה רלוונטי?) כשרוצה להרשם לתואר לעזאזל? אם לא חוקי להפלות לפי מגדר בתחומים שכאלה האם לא יקל על הממונים שלא להפלות אם לא ידעו אותו? זהו, עכשיו לא לומדת למבחנים מתוך עקרון! חם לי.

DarlingAdam

New member
אם בא לך להרים מאבק,

זה דווקא מקום לא רע להתחיל בו. התחום האקדמי לפחות יבין על מה מדובר ומה זו אפליית מגדר, בניגוד להרבה מקומות אחרים.

scuffin

New member
האקדמיה

היא עולם נרחב למדי. בטכניון לא יבינו על מה המהומה. חוצמזה שלא בא לי מאבק כרגע. זו סתם שאלה שצריכה להשאל זה הכל. עצם העובדה שמתבקשים לציין מגדר בכל מני פניות היא סתם סממן חיצוני לעד כמה המגדר נחשב לעקרוני. אם לשנות סממנים חצוניים עוזר זה כבר דיון אחר המקשר גם לפי. סי וכיו"ב.

scuffin

New member
הוסיפי

דימום ואגינלי ופריפריאלי (נחתכתי בבוהן) ו-וואלה קבלי אותי מציקה בכל מני פורומים כל הלילה במקום לישון\ללמוד. תפוז חביבים דוקא. לא חייבים לציין מגדר אם לא רוצים.

ליטל ו

New member
Poor dear :(

גם אני כאן מסיבות דומות. צריכה לגמור למחר בבוקר איזו עבודה, יושבת כאן משעה 20:00 כמעט רצוף וכותבת שטויות משעממות. אני כבר קרובה לסיום, אבל המוח שלי מתמרד ומסרב להפיק עוד מהבולשיט הזה... אז פורומים - הידד! :)

scuffin

New member
או בהצלחה

הגיוני לי מאוד לעבוד על עבודות ליום המחרת כל הלילה.. בהחלט. לי פורומים זה דוקא רע. מחשבות מנוסחות הופכות פתאום לנדושות, והשיח תמיד מתכתב עם עוד דברים שלא הספקתי לקרוא.

ליטל ו

New member
תודה :)

כתבתי תשובה, והיא נעלמה באורח מסתורי :( בהצלחה גם לך, ותודה! :) <נושפת לכיוונך את רוחות הקוטב הקרירות וההביבות ששוכנות באיזשהו ספר אגדות ידידותי> נו, ברור שהזמן להכנת (או לפחות, סיום) עבודה זה רגע לפני הדד ליין... בשביל מה לדעתך שמו אותו שם, כדי שנדע מתי דברים צריכים להיות *מוכנים*?! ;) מצטערת לשמוע על הפורומים :/ מקווה שהלילה שלך ישתפר.

ליטל ו

New member
זה ככה גם ביאהו P:

פיכסה. מכל הפרטים האישיים שהם דורשים, זה האחד והיחיד שמוכרח להופיע בפרופיל האישי שלך. פיכסות.

ליטל ו

New member
ממתי?

זה לא ככה באף אחד מהפרופילים שלי, אבל עבר זמן מאז ניסיתי, אשמח לגלות שזה השתנה :)

FreakOnALeash

New member
יש עכשיו

סדרה שלמה על גברים שמנציחה הרבה יותר את השטויות האלה.מישהו ראה, 'גברים' בערוץ 2?... תוכל בבקשה לפרט בקשר לצנזורה בפוקימון? ואגב-הפרסומות של 'מהות החיים' *מאוד* ג'נדריסטיות.

DarlingAdam

New member
לא יצא לי לראות,

לא את הזהו בערוץ 2 ולא פרסומות. פוקימון? הרי יש שם בחור שכל הזמן לובש שמלות ומתאפר. ג'יימס. עכשיו, מעבר לדראג כל פרק וחצי, הוא השתתף פעם בתחרות ביקיני יחד עם הבנות מהסדרה - ציצים מזויפים והכול. הם היו יותר גדולים מאלה של מיסטי, בערך בגודל של אלה של ג'סי, ואז הוא לחץ על משהו והם התנפחו עוד יותר, גורמים לו להיראות כמו כוכבת פורנו. את הפרק הזה צינזרו בהרבה הרבה מקומות, לדוגמה, ולא בגלל ה-מותר לכתוב נקבות גנטיות על דמויות מצוירות?- אלא בגללו. הייתה עוד סדרת אנימה שאני לא זוכר עכשיו שבה בגרסת המקור היפנית היו זוג גברים. מעולם לא נאמר דבר במפורש, אבל היה ברור לפי המגעים, החיוכים, וכו'. בגרסה האמריקנית ועוד כמה גרסאות, פשוט החליטו שאחד הגברים הוא אישה כדי "לא לבלבל את הילדים". כמובן שלא טרחו לשנות את העלילה או לסדר כך שהבעיה לא תצרום לכל מי שצופה, אבל... טוב, יש עוד מאתיים דברים להתרגז עליהם בטלוויזיה :)

ליטל ו

New member
וכמובן חתחתול :)

יש פרק, אני לא יודעת אם הוא הגיע לארץ, שבו חתחתול מתאהב בחתול זכר אחר. אבל זה, עד כמה שהבנתי, כי במקור הוא אמור להיות נקבה.

למעלה