על גיבורים ונעורים (נדבקתי מאביב)

effigy

New member
על גיבורים ונעורים (נדבקתי מאביב)

בואו ניקח לדוגמא את באטמן... נוצר אי שם בשנות ה30 המאוחרות... ועדיין הוא בן 30 מקסימום 40 ...סלחו לי אם אני טועה אבל אף פעם לא ממש הוצדק למה הוא נשאר צעיר... פיטר פרקר נוצר בשנות ה60 לפי חישוב שלי הוא צריך להיות לפחות בן 50 אם הוא קיבל את הכוחות בגיל הנעורים... למה וונדר וומן נשארה צעירה
אבל להרבה גיבורים יש תירוץ.. אלן סקוט נלחם מול הסטאר הרט ולכן הוא בן 30 כשהוא אמור להיות בן 80... סופמן.. טוב.. סופרמן הוא חייזר.. ואני יודע שזה תירוץ עלוב... כמובן שגיבור על מזדקן לא יוכל להילחם בפשע אבל זה תירוץ טוב בדיוק כמו התירות של הוא חייזר... אז מה אתם אומרים

tomgavish

New member
כי בעולם הקומיקס השנים הולכות לפי

הקומיקס.....שים לב שיוצאת חוברת אחת בשבוע\חודש.....ובמשך החודש הזה החוברת מתמקדת רק בכמה ימים

ויאגרה

New member
תגובה

בקומיקס לא מיתייחסים לשנים בהן נוצרו הגיבורים כאל השנים בהן הם חיו...אני יודע שבמארוול, מאז ההתחלה (פנטסטיק פור מס´ 1) עברו בין 10 ל - 15 שנים. (מה שהגיוני, כי ספיירמן, למשל, התחיל כבן 16, והיום הוא בערך בן 25).

row

New member
זה היופי שביצירה

בסרטים בספרים בקומיקסים ובכל יצירה סיפרותית ואומנותית הדמויות לעולם לא מתות ולעולם לא ימותו אלא אם כן הורגים אותם וגם אז תמיד אפשר להחזיר את הסרט אחורה ולהחיות אותם מחדש (או פשוט לחכות לתירוץ העלוב שיביאו בסרט ההמשך כדי להחיות אותו מחדש) כמו שהיה בסרט המסטול הזה של שוורצנגר אחרון גיבורי הפעולה או משהו כזה הוא פגש את המוות והמוות אמר לא שלא לא ברשימה שלו בכלל כך גם פיטר פרקר וקלארק קנט בנוסף פיטר פרקר לא נולד כמונו הוא נולד בן 16-17 הוא מעולם לא היה תינוק והדרך היחידה שהיה לו עבר היא בעזרת פלאשבאקים אז גם עתיד יש לו בעזרת פלאשבקים שקופצים מידי פעם לעתיד שלו, כלומר אם לא היה לו עבר למה שיהיה לו עתיד??? (סופרמן אומנם כן היה תינוק אבל לו יש תירוץ אחר) אז בעצם תראו את זה ככה הקומיקס פועל על ההווה כל הזמן וכל פעם שמחליפים כותב או צייר אז בעצם גם מחליפים מציאות אני יכול להמשיק ולהתפלסף על הא ועל דא אבל בואו נודה אם אתם הייתם יושבים על מכרה זהב כמו ספיידרמן הייתם זורקים אותו לטובת עיקרון מעצבן כמו זמן??? אני לא חושב (וגם לא יפה לשבור למיליוני ילדים בכל העולם את הלב ע"י הריגת או הזדקנות ובעיקבות כך הדמות האהובה עליהם)

effigy

New member
וזה מעלה סוגייה נוספת

איך זה שסופ הגיע לכדר הארץ בטור תינוק אבל נשאר בן 30

chatenoire

New member
סוגיות זה דבר נחמד

איך זה שאף אחד לא מזהה אותו? איך זה שהוא לא מזדקן? איך זה שסבתא שלו לא על גלגלים? איך זה שאנחנו קוראים קומיקס ומפספסים את היופי שבו - לא צריך לשאול שאלות! פשוט קבלו את זה. הייתם מעדיפים לראות את סופרמן הולך וגווע עד לחוברת הסופית, שבה הוא ימות בהרואיות במיטת בית החולים שלו, כי אף אחד לא היה מוכן לנתק אותו ממכונת ההנשמה (זה בכל זאת סופס)?

effigy

New member
תשובות

אף אחד לא מזהה אותו כי הוא מרכיב משקפיים ואם הוא יוריד אותם איך הוא יראה (אנשי המיסתורין) זאת השאלה שלי.. איך הוא לא מזדקן אבל בכל זאת התבגר לסופרמן אין סבתא הם כולם נהרגו על קריפטון... וכן.. הייתי מעדיך לראות אלס וורלד בו סופרמן מת מזקנה

apathic

New member
סוף סוף!

ודרך-אגב, הקומיקס היחידי שאני מכיר שבאמת מבטיח עלילה כזאת, של חיים שלמים - כי אם הקומיקס לא ייגמר אף-פעם זה בעצם אומר שהעלילה אינה מתרחשת לפי סדר מסויים או שאין לה קשר לציר הזמן... - זה CEREBUS. קומיקס מצויין, ולמי שקורא ספון, אז הוא השתתף בגליון 10, ובגליון 5 הוא אחת הבובות של הבת של וונדה. בעיקרון הגיבור ימות שם בגליון מספר 300, הגליון האחרון (יוצא במרץ 2004, יש עוד זמן). למי שעוד לא קרא - מומלץ. בכל מקרה........ ....SUPERMAN MUST DIE! eventually

apathic

New member
אנשים מתים בדרך-כלל לא יכולים לעוף

זה לא נחשב שהוא מת אם החיו אותו רק בגלל שהוא פופולארי. יש לי DOOMSDAY ואני יודע בדיוק מה קורה שם. זה פשוט אידיוטי. מת זה מת. מכירים את זה? הלוויות? מוות? אין חזרה! פיניטו. אז די כבר אם להרוד דמויות רק כדי להחיות אותם שתי חוברות מאוחר יותר.

ויאגרה

New member
בקומיקס המציאו את המושג...

מוות זמני. גיבורים ניחשבים למתים עד מישהו מחליט להחיות אותם. גיבורים לא מתו למעשה, אלא רק העמידו פני מתים. גיבורים מתו והוחזרו לחיים כמשרתים מרושעים של איזשהו מישהו. גיבורים מתו מוות לא מוחלט, ויש פתח להחזרתם לחיים. יש כל מיני תירוצים. דוגמאות : *WonderMan (ממש לא גירסה גברית לוונדר וומן, אלא סתם מישהו עם שם דפוק) נישאר בין החיים למוות רק בגלל אהבתו למישהי אחרת. *HellCat הוחזרה מהגהנום ע"י ה-ThunderBolts (הגהנום במארוול זה עסק די מסובך...גם אני לא מבין אותו לגמרי) *DeadPool הוא מושא האהבה של Death (מין בחורה שהיא המוות ביקום של מארוול, או משהו כזה), ולכן, בכל פעם שהוא מת טרם זמנו, היא משתעשעת איתו קצת ואז מחזירה אותו לחיים (לפי דבריה - "יש לו עוד הרבה לסבול").

illustrator

New member
אני לא מאמין שאני עונה

אבל, בכל זאת... זה לא שסופרמן לא מזדקן, פשוט לוקח לו יותר זמן. הוא נראה בן 30 כאשר הוא בעצם יותר קרוב לחמישים. מה שלא הגיוני זה שההורים המאמצים שלו לא התפגרו עדיין. ב-Kingdom Come למשל, סופרמן כבר נראה מזדקן, ולעומתו, באטמן כבר נראה כמו סבא.

row

New member
מסכים עם כל מילה

ובדיוק לזה התכוונתי בתשובה שלי

row

New member
מסכים עם כל מילה

ובדיוק לזה התכוונתי בתשובה שלי

Logan16

New member
וולבריין דוגמא מצויינת לזה

יש לו כוחות הבן אדם נולד ב 1922 בערך ונראה בן 30 -40 הוא מזדקן אבל לאט מאוד לאט