על גנטיקה ותכונות

על גנטיקה ותכונות

כפי שידוע לי מדענים מאמינים שכל אישיותינו ואופיינו הוא בעצם גנטי. כלומר גאון/טיפש/רוצח/אנס/פדופיל/ הוא כך בגלל שזהו מטענו הגנטי לטוב ולרע וככה יחייה וימות. מדענים מצאו שכל בני אדם מקורם ב 18 אבות ו36 אמהות (אולי להפך לא עקרוני) שלהם יש אב ואם משתותפים. כלומר כל בני כדור הארץ הם למעשה צאצאים של אותו זוג. אם כך-כיצד ייתכן שיש שוני כלכך רב בין האנשים? הרי אם הכל גנטי התכונות היו אמורות להיות אצל כל אחד במידה שווה לאורך כל הדורות או יש לי עוד שאלה-בעצם אומרים שלכל הגאונים/רוצחים וכו' יש אב קדמון משותף?

Levos

New member
ראשית אף אחד לא טוען שתכונות

אופי מבוססות אך ורק על גנטיקה. ברור שיש השפעה סביבתית גדולה מאד על תכונות אופי, אבל עדיין אין הסכמה לגבי מידת ההשפעה של גנטיקה מול סביבה על תכונות שונות. אם ילד לא ייקבל גירויים בגיל צעיר, לא ילך ללמוד, אז אפילו אם גנטית היה יכול להיות גאון התכונה לא תתבטא. שנית, לא נראה לי שהיה זוג יחיד שממנו באה כל האנושות, יותר סביר כפי שכתבת שהייתה אוכלוסיה קטנה. שלישית, מעבר לכך שכל האנשים באו מכמה זוגות, גם כל בעלי החוליות באו מכמה דגים, וכל החיים בעולם באו מתא אחד. אז איך מאותו תא הופיעו כל התכונות השונות? מוטציות וברירה טבעית או בקיצור אבולוציה. מאז אותה תקופה של אולוסייה מצומצמת מאד ממנה באו כל האנשים, אוכלוסיות שונות עברו אבולוציה שהניבה תכונות שונות.

nכמ

New member
כמו ש-Levos רשם , מעבר לעניין של

הגנטיקה יש עניין של השפעת הסביבה, אבל לגנטיקה יש מרכיב חשוב.. יש תסמונת שמכונה "תסמונת הסופר גבר", שהיא תסמונת שנוצרת בגלל צירוף חריג של כשני כרומוזומים מסוג Y. גברים אלה גבוהים מהמוצע, ומספרם בין היושבים בבתי כלא בגלל עבירות חמורות גבוהה. הקשר בין גנטיקה לפשע זה נושא שקשה לחקור אותו, בגלל פחדים מהשבחה גנטית. גברים עם XYY מהווים דוגמא לזה: ב-1970 הייתה מחלוקת גדולה בנושא הזה, לאחר שנתגלה שכ-2% מאוכלוסיית בתי הכלא בארה"ב הם XYY, בזמן שאחוזם של XYY מתוך האוכלוסיה הוא רק 0.05%. היו מקרים בהם נשמעה הטענה בבית המשפט שהפושע לא היה אשם - בגלל שהוא למעשה קיבל את הגנים האלה, זה נקרא "criminal genotype", לחץ ציבורי בנושא הזה גרם למחקרים רבים שנפתחו על הנושא. מאז אותו גל של מחקרים, היו מספר מצומצם של מחקרים שהתבצעו, אבל שום דבר לא היה סופי. היה גם עניין של סיבתיות, מאחר וילדים XYY נראו שונים מהאוכלוסיה, הם היו בסיכויי גבוהה יותר להיות 'מוקנטים' ע"י ילדים אחרים, מה שיכול לתרום להתנהגותם האלימה. -> בקשר לאב קדמון משותף לרוצחים, גאונים, זה לא בהכרח נכון, כי שוב יש עניין גם של תורשה וגם של גנטיקה, -> שנית, הביטויי של הגנים יכול להיות רציסבי, כלומר הגנים תופסים "טרמפ" על האדם אבל באים לידי ביטויי רק פעם בכמה דורות, כשם שבאותה מידה יש משפחות שכל כמה דורות נולד במשפחה אדם שהוא ננס. ולאותו אדם ננס בהרבה מקרים יש ילדים רגילים, והביטויי של התכונה מופיע רק פעם בכמה דורות..

nכמ

New member
*תיקון טעות..

במקום "גם של תורשה וגם של גנטיקה" , צריך להיות "גם של תורשה וגם של סביבה". (לדעתי האישית, הרוב זה עניין של גנטיקה)

אפרסק1123

New member
לא מדוייק בכלל...

השפעת הסביבה על האדם לא הוכחה- זאת אומרת כיום ברור ש-50% מהאישיות שלנו נקבעת על ידי הגנים, 5% על ידי חינוך ההורים והסביבה ועוד 45% שלא יודעים מהם (כנראה מנח העובר ברחם, נגיפים שונים שתקפו אותו וכ"ו). אפרסק!!!

nכמ

New member
אני בדיוק נמצא בדעה שלך..

אני נמצא בדעה שלסביבה משקל זניח בעיצוב האישיות, אך מאחר ולא ראיתי מחקר מדעי ששולל אפשרות כזאת(השפעת הסביבה) או שמראה שהיא זניחה, אני נזהר ואומר שגם הסביבה היא משפיעה, ולא דיברתי על אחוזים.

לב ד

New member
אפשר לשאול איך נוצר XYY?

הרי לאם יש XX ולאב XY כלומר יכול להווצר XXY. XYY זה תוצא שלXXY וXY?

nכמ

New member
אפשר

בלידה רגילה, הזרע הוא זה שקובע את מינו של הילוד. יש זרעים שמכילים את הכרומזום Y ויש זרעים שמכילים את הכרומוזום X, והביצית תמיד תכיל את הכרומזום X. בתסמונת XYY, הזרע מכיל YY והביצית מכילה X, מה שגורם לצירוף חריג של XYY.

Benjamin Turner

New member
הום

ננסות (achondroplasia dwarfism) היא דווקא תכונה דומיננטית, אם כי ההומוזיגוט הדומיננטי אינו ויאבילי. היות וכך, דילוג הדורות שתיארת הנו שגוי (ועל אחת כמה וכמה לאור העובדה שאנשים קטנים נוטים להתחתן בינם לבין עצמם).

Caligola

New member
לגבי Achondroplasia את צודקת..

Achondroplasia היא הסוג הנפוץ ביותר של Dwarfism.. אבל חוץ מ-Achondroplasia ישנם עוד סוגים רבים של Dwarfism. dwarfism היא תכונה גנטית אשר יכולה לקרות מ-522 סוגים שונים של בעיות גנטיות.. מכוון שיש 522 סוגים שונים של dwarfism אני לא בטוח שדילוג הדורות שתארתי הינו שגוי.. בכל מקרה, כך אני זוכר מתוכנית שראיתי לא מזמן..

Benjamin Turner

New member
צודק../images/Emo45.gif

התייחסתי לאכונדרופלזיה בלבד משום שלמיטב ידיעתי, מחלה* זו נפוצה פי 3 ויותר מכל ננסות אחרת, וגם כך ננסות היא לא מצב נפוץ במיוחד. מדבריך השתמע (לפחות לאזניי) שננסות היא תכונה רצסיבית בכלליות, וזאת תיקנתי. אם היית בוחר להדגים על עיניים כחולות, למשל, היה לשנינו פשוט יותר
*מתייחס לבעיות המוסקולוסקלטליות בלבד, לא לגובה עצמו

למעלה