על דיכאון וצרות אחרות

על דיכאון וצרות אחרות ../images/Emo7.gif

אז סחבתי היום את שקד לטיפת חלב כדי לשקול אותו. בפעם הקודמת שנשקלנו הוא עלה 310 גרם בתשעה ימים והיום הוא הוסיף רק 140 גרם בעשרה ימים נוספים. חזרתי הביתה ודבר ראשון רציתי לבכות. האשמתי את עצמי שאני לא בסדר כי אני לא אוכלת/שותה מספיק, החלב שלי דפוק (שקד יונק בלבד) ומה אני בכלל יודעת על להיות אמא. הבאתי את היצור המדהים הזה לעולם ואני בכלל לא יודעת איך לדאוג לו. ניסיתי לקבל ניחומים מבעלי אבל הוא מצונן/אלרגי למזג האויר הפסיכי (עוד לא החלטנו מה) ולא היה לו מצב רוח לנחם אותי (מה גם שהוא חושב שאני מגזימה) ואח"כ פניתי לאמא שלי וגם ממנה לא באה הישועה. היא התחילה להטיף לי שאני צריכה להפסיק לאכול שוקולד (אבל פסח, עם מה אני אוכל את המצה, קוטג'?) ואולי צריך לבדוק את החלב שלי. לבדוק מה? אני רוצה להתכרבל באיזו פינה ולישון בלי לחשוב על שום דבר אבל גם את הפריבילגיה הזו איבדתי עם בואו של שקד. אוף.

ילדונט

New member
../images/Emo24.gif

שלחתי לך מסר. חוצמזה, את מוזמנת להתקשר, אני ארגיע אותך בשמחה, שהחלב שלך מעולה, שאת אמא נהדרת, ושמי שלא יודע על הנקה צריך לסתום את הפה. תנסי להתכרבל עם שקד לידך. או לבכות, מה שבד"כ גורם לבעלים לנחם גם אם הם חושבים שאת היסטרית

wieci

New member
אני יכולה להציע לך רק ../images/Emo24.gif

בנושאי הנקה אין לי מושג ירוק (הנקתי רק שבוע). אל תתייאשי, תנסי עוד קצת, אני בטוחה ששקד מקבל את כל מה שהוא צריך ושהחלב שלך בסדר גמור. ואם את לא שקטה, תלכי איתו לרופא ילדים שיעשה מעקב (אחיות טיפת חלב לדעתי לא יודעות מהחיים שלהן!) בנוגע לאוכל שלך, יש המון דברים לאכול בפסח, ולא רק שוקולד. אבל אם את לא אוהבת, אז לא נראה לי אסון גדול לאכול מצה ושוקולד שבוע, רק תקפידי לשתות הרבה מים. אני רק יכולה לחזק אותך ולומר לך שאם כשילדתי הייתי קצת יותר חזקה והייתי מתעקשת להניק, היה לי היום הרבה יותר טוב. הרבה
ים

גלשני

New member
הייתי שם....

מתן אומנם עלה המון במשקל אבל כל הזמן אמרו לי שאולי אין לי מספיק חלב... "הילד בוכה- אולי אין לך מספיק חלב, הוא רעב, תתני לי תחליף, לא חבל עליו" מה עשיתי? בהתחלה חשבתי שאני כנראה באמת אימא מתעללת, אבל היה לי מזל שהרגשתי שאני צריכה לעשות מה שנכון בשבילי ולהמשיך להניק. אני לא מומחית בעלייה במשקל , אבל 140 גרם בעשרה ימים נשמע לי סביר בהחלט, העלייה במשקל לא מאוזנת וזהה בכל הימים, יכול להיות שפתאום עוד שבוע תישקלי אותו והוא יעלה במשקל בהרבה. החלב שלך לא דפוק ואת נותנת לשקד את הטוב ביותר, שימי פס על מציקי ההנקה ומומלץ בחום להיעזר במאמר מדהים בפורום הנקה שנקרא תשובות למציקי ההנקה, שם תמצאי מילים לענות לכל הנודניקים שעוד יהיו (ואני מבטיחה לך לצערי שעוד יהיו.....)

עמית@

New member
ממש לא נכון.

מעשית- המשקל לא כל כך איום- תמר עלתה מאוד דומה ואפילו פחות, אם הוא מייצר די חיתולים מלוכלכים ותופס כראוי את הפטמה, עירני ושמח- אז כנראה שהעליה במשקל לא המדד היחידי (נפגשת עם יועצת הנקה? ידאת שהיניקה יעילה?) ובפועל, קשה להרגיש "לא ראויה" אין ספק שהחלב שלך הכי טוב עבור הבן שלך, ומאוד קשה להיות אייאלית כשהסביבה בטוחה שאת מגזימה ומטיפה לך להפסיק לאכול שוקולד (מה הקשר לכל הרוחות??) הבאת את היצור הזה לעולם ועכשיו את אמא שלו, מספיק כדי להבעית כל אחד, אבל מספיק גם כדי שתקומי ותאמרי לעצמך כמה הצלחת- וככה תמשיכי גם הלאה.

../images/Emo24.gifמצטרפת לדעת כולן

חכי עד השקילה הבאה,אצלינו העלייה הייתה כמו נדנדה,שקילה אחת מעולה ברמה מטורפת-700 גר' ב10 ימים,ואחריה משהו עלוב,400 גר' בשלושה שבועות,וכו' כל שקילה הייתי מופתעת,פעם לטובה,פעם לרעה...

תודה ../images/Emo140.gif

ראיתי יועצת הנקה, אפילו אחת המומלצות מהצפון (עשיתי אצלה את קורס ההכנה ללידה), היא היתה אצלי שלושה ימים אחרי שנולד, ישבנו שעתיים והיא וידאה שהכל בסדר. אין לי מושג למה אסור שוקולד (חוץ מזה שהישבן שלי מודה למי שאוסר עלי את זה) ויש עוד כמו - לא מלפפון ירוק, לא פירות הדר וכו'. הבעיה היא שאמא שלי היא הגורם הבעייתי - איך אומרים לאמא שלי לרדת ממני בלי לפתוח במלחמה? נו שויין, יהיה בסדר.

ילדונט

New member
באסרטיביות

הכל מותר, כל עוד לא הוכח אחרת. אצלנו פירות הדר באמת עושים שלחר רע בבטן. אתמול שתיתי מיץ תפוזים אחרי שלא נגעתי בפירות הדר מזה שלושה חודשים, ושחר התפתלה מכאבים (מה שלא קרה כבר שלושה חודשים). כשאמא שלי עוברת את הגבול מבחינתי אני מזכירה לה שאני אמא של שחר, ושגם כשההורים שלי לא בסביבה שחר היא תינוקת מרוצה. זה בד"כ מספיק. עד הפעם הבאה

odeia

New member
צפונית - תפסיקי להיות לחוצה

המדדים נראים נהדרים, האם אתם גדולים או קטנים, איך אתם ההורים ההיתם כתינוקות? בנוסף, אם הילד עושה מספיק פיפי וקקי, נהנה מהחיים, עירני וחמוד - את לא צריכה יותר. בנוסף, גם אם ראיתיועצת הנקה ביום הראשון ללידה, לא יזיק, ליתר בטחון, לראות שוב, אולי צריך ללמד את שניכם איך לתקן תפיסה, למרות שכאן נראה לי שלא זו הבעיה, אלא ציפיה מהתינוק להיות נחום תקום.

אדר שלי

New member
מצטרפת לכל מה שנכתב ../images/Emo141.gif

ומוסיפה גם
וגם את הסיפור שלי. אחרי שאדר עלה מאוד יפה במשקל, היה שבוע שהוא עלה בו רק 60 גרם. אפילו האחות בטיפת חלב התחילה להטיף לי שאני נותנת לו יותר מדי מוצץ ושאני "מרעיבה" את הילד, אבל שכל עלייה היא מבורכת ושזה לא נורא (יופי, אחרי שאמרה "מרעיבה" הפסקתי להקשיב...). אני לא ממש נלחצתי מהסיפור, רק הארכתי קצת את זמני ההנקה וגם שאבתי פעמיים כדי לדעת פחות או יותר כמה חלב יש. לאחר עוד שבוע, אדר עלה 240 גרם (שזה מאוד יפה בשבילו, הוא תינוק קטן) והייתה שמחה גדולה. בקיצור, את צריכה להירגע, יש לך מספיק חלב ותעזבי את השטויות שכל ה"מומחיות" אומרות לך מסביב והמצב הנפשי שלך גם לו יש חלק בהנקה. תסמכי על הגוף שלך, על עצמך ועל שקד ותראי שיהיה בסדר!

yaelia

New member
אל תתרגשי

לרוב התינוקות יש יכולת לדעת בדיוק כמה הם צריכים לאכול ומתי. הלל פצפוני (לא בשום עקומה..), אבל הוא אוכל יופי כשהוא רעב, עולה במשקל (לאט, לאט, אבל עולה), משאיר לנו טיטולים רטובים לרוב. וגם במצב רוח מצוין רוב הזמן. תסתכלי על הפרמטרים האחרים ולא רק על העלייה פרופר במשקל. ועוד משהו - החלב שלך כמובן לא דפוק. תאכלי מה שטוב לך, אלא אם זה מפריע לשקד. תתעלמי מאמא, או תסבירי לה בעדינות שאת בוחרת להתעלם ממנה כשהיא מדברת סתם. ומשהו אחרון - שבעלך קצת יתעשט, יקח את שקד לשעתיים שלוש כשהוא לא אוכל, ואת תישני כמו שצריך. מחר שוב ערב חג, שהוא יהיה עם שקד ואת תתפני קצת לעצמך.

החלב שלך זה הדבר הטוב ביותר!

רק במקרים של הרעבה קיצונית יש פגיעה במרכיבי החלב! את האמא הכי טובה שיכולה להיות לשקד, ועם הזמן תלמדי מה לאכול ומה לא משפיע עליו. אני יודעת, אחיות טיפת חלב יכולות להיות כל כך מעצבנות ובורות (בעיקר בקשר להנקה), ובמשך הזמן לומדים לסנן את מה שהן אומרות. תמשיכי לעשות את מה שאת עושה, ונפנפי את מי שמפריע לך...
מירב

החמות

New member
ברוכה הבאה למועדון

ברוכה המצטרפת למועדון. רק תחשבי איזה אמא נהדרת שקד קיבל שדואגת לו ועושה בשבילו את הדבר הכי נכון. ולגבי המאכלים ממה שאני יודעת מותר הכל ובמידה כל עוד זה לא גורם לרגישות אצל התינוק. מלישון- איבדת את הפריבלגיה הזו אבל הרווחת את שקד אז תעשי מה שטוב לכם ותתחבקי הרבה. מהניסיון האישי זה יראה יותר טוב בגיל שלושה שבועות וזה רק יילך וישתפר. לבכות - תבכי זה עוזר מרגיע ומותר לנו- ההורמונים... והכי מדהים גמה שקילה ואחות טיפת חלב יכולות להשפיע על מצב הרוח... אז שיהיה לכם
ועוד אחד

אור67

New member
140 גרם בעשרה ימים זאת עלייה סבירה

לעניות דעתי כמובן. באותה מידה יכול היה להיות מצב שלא הייתה עלייה ושקד היה מתנהג תקין מבחינת תיאבון ויציאות-גם זה קורה. ואז מה? זה היה הופך אותך לאמא לא ראויה בעליל? תוציאי לך את השטות הזאת מהראש.כל עוד הוא יונק-ואין כזה דבר חלב דפוק-ועושה קקי ופיפי באופן סדיר נראה לי שזה סימן מצויין. אז מה? אז לא הייתה עלייה משמעותית..ועוד משהו,אולי אני לא מעודכת בסיפור המלא שלך,אבל למה להישקל כל כמה ימים? תירגעי מתוקה, תיבכי קצת ותתחבקי עם שקד חזק. את אמא נפלאה והחלב שלך טוב,צריך להיות בשביתת רעב ממושכת בכדי שאיכות החלב תיפגע(את תיפגעי הרבה קודם לתינוק שלך.) לילה טוב ורגוע

nubi

New member
למה את שוקלת אותו

כל כך הרבה? כמו שהבנות אמרו לך-כל עוד יש מספיק חיתולים רטובים, את ממש לא צריכה לדאוג. החלב שלך זה הדבר הכי טוב בשבילו, ושכולם יקפצו לך. תתעלמי! לגבי מצות-לי זה נורא עושה כאבי בטן (ממש גזים, רק שהם לא יוצאים החוצה...)זה לא משפיע על הקטנצ'יק? ומעדן מומלץ לפסח-מצה עם אבוקדו.

digabu

New member
טוב קודם כל את צריכה חיבוק

שנית, גם אם לא היית מניקה היה משהו שגורם לך להרגיש ככה, כי ככה זה, זה בא עם העניין של להיות אמא. שנית וכדאי שתדעי, למדתי את זה מיועצת הנקה, אצל תינוק יונק אין עליה עקבית מסודרת אבל זה לא אומר כלום, הסקאלות של טיפת חלב הם רק לילדים שלא יונקים, אז לא צריך להתייחס יותר מדי ברצינות אליהם. זה לא קשור במה שאת אוכלת, וגם הפסח יעבור.. יותר חשוב שתהני ויהיה לך טוב עם עצמך ועם שקד המדהים כי זה גם חשוב לייצור החלב. תחזיקי מעמד, עוד חיבוק

למעלה