על דמיוני כראות עיניכם

רוהאנדה

New member
על דמיוני כראות עיניכם

ואני לא מדברת על כזה מהספרים כמו של הארי פוטר או חולית אלא על כדור הארץ שלנו עם תיקונים. אני הייתי מוותרת על ממשלה גבולות מדיניים כסף ואולי גם תחרות (ככה לא צריך כסף!!!). עולם בו כשהילד נולד וגדל הוא מוצא מה לעשות בחייו לא משיקולי משכנתא אלא ממה שמעניין אותו. ככה הכל חינם, יש מהכל וחינם וכולם מאושרים, אין תאבת בצע כי בעצם למה צריך כזה - אם יהיה לי יותר לחם ממה שאני צריכה (כמו שיש אנשים עם יותר כסף ממה שצריך) הוא רק יתקלקל. אה, שכחתי-בלי חדשות, טוק שואו ופרסומות. מי שתוהה מאיפה היקרצתי את זה - תמשיך לתהות

Shades Of God

New member
מאוד דמיוני..

האמת לא הבנתי כל כך באיזה הקשר כתבת את זה אבל רק רציתי להביע את עמדתי.. יש יותר מידי אלימות ורכושנות ותמיד נמצא על מה להלחם.. וחוצמזה יש בעיה עם העולם הזה אני מאמינה שאין טוב בלי רע והאמת היא שגם די משעמם בלי רע..(כמובן שרע עם גבולות) בשביל להגיע למצב כזה מושלם אנשים צריכים לוותר על האמונות שלהם וזה דבר מאוד קשה.אפילו בלתי אפשרי.. אבל זה טוב לחלום.

Boojie

New member
אני מציעה לך לקרוא את "חוף הפלדה",

שמעורר כמה שאלות מאד מעניינות לגבי איך בני אדם מסוגלים לתפקד עם אוטופיה. לעניות דעתי, עולם כזה, שבו כל הצרכים נתונים ואין קשיים ומגבלות הוא מתכון בטוח לניוון. ואגב, גם "עולם האנשים הקטנים" אצל היינליין הוא דוגמה לרעיון הזה (מופיע ב"ילדי מתושלח" ובספרי המשך שמבוססים עליו - נדמה לי ב"די זמן לאהבה", כאנקדוטה).

preacher

New member
בלי תחרות אין קידמה

זה הוכח די בברור ברוסיה. ובעולם שלך גם לא יהיו כבישים, ביוב, תחנות דלק, לחם, וכל דבר אחר שלא כיף ומעניין לעשות אותו. אבל על טוק-שואו גם אני הייתי מוותר בשימחה.

למעלה