על דת, טמטום, וטכנולוגיה:

BravoMan

Active member
על דת, טמטום, וטכנולוגיה:

הפוסט הזה יעבור מעל הראש של חצי מהמשתתפים פה, אבל בא לי להוציא קיטור.

היום חיפשתי לקנות איזה מוצר דרך זאפ.
מצאתי חנות מכוונת שנראתה מתאימה, ולחצתי להיכנס לאתר שלה.

נפתח הדף של המוצר והכל היה תקין.
ל-30 שניות בערך.

פתאום, מצאתי את עצמי באתר אחר שנקרא holyclock, ושם הוצגה לי הודעה שהאתר שבו גלשתי לפני רגע רוצה למנוע חילול שבת, ולכן אינו פעיל עד צאת השבת.

כמובן, הודעה כזו הרגיזה אותי מאוד, אך אחרי רגע הרוגז התחלף בעצב:
ברור לחלוטין שבעלי האתר (של החנות), הוא חתיכת דתי מטומטם שלא מבין לחלוטין איך עובד אינטרנט.
וזה שמכר לו את השירות של "שמירת שבת", מכר לו לוקשים.

וכי למה?
כי בפועל אתר החנות ממשיך לעבוד תקין גם בשבתות, בחגים, וביום הכיפורים.
האתר יושב אי שם על "ענן" של אמזון, ואינו נכבה או נסגר בימים ה-"קדושים".

מנגנון ה-"holyclock" ששולב באתר הוא למעשה סקריפט JavaScript פשוט, שמסתמך בכלל על השעון במחשב של הגולש, כדי להחליט אם לבצע redirect להודעה שהאתר סגור או לא.

לא רק שקל מאוד לעקוף את החסימה המטומטמת הזו, אלא שבפועל לא נמנע פה שום "חילול שבת":
האתר עדיין עובד! הוא עושה את שלו. המשתמש עדיין גולש, גם עושה את שלו.

אז מה הרוויח פה בעלי האתר בעצם?
שום כלום!

לא חקרתי את האתר holyclock שמספק את השירות כדי להבין אם וכמה כסף הם לוקחים על השירות, אבל כל מחיר שייקחו יהיה רמאות לשמה, שכן שום חילול שבת הם לא מונעים ולא יכולים למנוע.

הם לא מייצרים הבדל בין פעילות האתר ביום חול ויום שבת או חג.

אני כמובן החלטתי שהעסק הזה לא יראה ממני אגורה שחוקה.
אפילו אם אצטרך לשלם יותר על אותו מוצר, אעדיף לקנות ממישהו שמבין שאינטרנט זו לא חנות פיזית, ואין לו זכות לטרוק לי דלת בפרצוף ביום שבת.

ויותר מזה - אם הוא אפילו לא מבין איך "סוגרים חנות" באינטרנט, מי אני שאסמוך על האתר שלו להיות מאובטח מספיק למסור כרטיס אשראי.

הייתי אומר שגם מגיע לו שיעשקו אותו על הטמטום הדתי שלו, אבל אני נגד רמאים מכל סוג ובכל צורה.
מקווה שהוא לא שילם יותר מידי על ה-"קדושה" הזו...

dude101

New member
הסר דאגה מליבך, בעל האתר מבין מה הוא עושה יותר טוב ממך

אתר או שרת מן הסתם לא יכול לחלל או לשמור שבת. לומר שאתר יכול לחלל שבת זה כמו לומר שאקדח יכול לרצוח.
המטרה היא בעיקר למנוע מבעל העסק (לא ממך, מהאתר או מהשרת) לחלל שבת ע"י קבלת כספים שהועברו בשבת (שכר שבת). מטרה משנית היא החלטה ערכית של בעל האתר לא לקבל כסף עבור פעולה של מישהו אחר שיש בה חילול שבת (שזה פחות או יותר מה שאתה החלטת לעשות, רק עם האידאולוגיה ההפוכה).

BravoMan

Active member
לא רע!

אני תוהה אם אתה כבר עובד בתור יועץ, ואם לא האם שקלת אי פעם למכור את כישורי ה-BS שלך לאנשים ועסקים?
&nbsp
כן, התירוץ הזה נשמע על פניו לא רע, עד שמקדישים לו טיפה מחשבה ומבינים ש...
הוא לא מחזיק מים.
&nbsp
הייתי גם מפרט לך למה, אבל יש לך תחושה שזה יהיה בזבוז זמן גמור.
אין לי ספק שאתה מבין היטב מה כרוך בכל הסמטוחה שסיפרתי עליה, ועל כן יודע מצוין היכן יש ואין "חילול שבת"...

dude101

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר,

אין לי מושג מה אתה רוצה ממני ואפילו אין לי מושג איך אני אמור להגיב להודעה כזאת.

BravoMan

Active member
תהיה רגוע, אני לא רוצה ממך כלום.

ואני גם די בטוח שהבנת היטב על מה אני מדבר, אבל זה בסדר.
אני יודע ש-"לא מבין" זו התשובה הקבועה שלך לטיעונים שאינך יכול להתמודד איתם, או למצבים בהם חושפים את הדמגוגיה שאתה כה אוהב להשתמש בה.
&nbsp
שיהיה לבריאות...

dude101

New member
אם מישהו אחר הבין על מה הוא מקשקש, בכנות אשמח להסבר

אסתפק אפילו רק לדעת אם מישהו הבין על מה הוא מקשקש.

hnc

New member
לא הוא מפתיע אותי, אלא דווקא אתה.

עדיין לא הבנתם שהוא דיסלקט ועוד במלוא מובנה של ההגדרה?

dude101

New member
ואפילו אם לבראבו יש דיסלקציה,

שיחה איתו עדיין מעניינת, מחכימה ונעימה עשרות מונים מאשר שיחה איתך.
אז תחשוב מה זה אומר עליך.

hnc

New member
בטח,

מצא מין את מינו

jamejame

New member
באתר של holylok מופיע ההסבר הבא:

" חשוב לך למנוע חילול שבת של יהודים מאת פרי עמלך". כמובן שהתוסף לא מעלה ומוריד מבחינה הלכתית- החטא הוא עצם הגלישה לאתר (העונש, כידוע, הוא עדיין מות יומת). כלומר אם כבר ראית את התוסף בפעולה, זה אומר שאתה בן-מוות.
לגבי מצבו ההלכתי של בעל האתר, על זה לא הייתי סגור. לכן נכנסתי באתר ל-"רבנים, מהם חושבים על השירות", והדיעה הראשונה היתה של אחד, יונה מצגר, לשעבר הרב הראשי לישראל שהשתחרר במאי השנה מכלא מעשיהו עקב התנהגות טובה וצפיפות בכלא. אם אחד כזה ממליץ הלכתית על התוסף, מה יש לי להגיד.
מחיר התוסף, אגב, במסלול הפרמיום (יש מסלול חינמי אבל לא חושב שאלוהים אוהב אותו) עולה כארבעה דולר לחודש.
להלכה קשיים מרובים להשיג את הטכנולוגיה, אבל דבר אחד לא השתנה- תמיד יהיה מי שינסה להרוויח מזה כסף.

hnc

New member
לא היה קורה שום דבר רע אם היית מחכה קצת וקונה במוצ"ש.

זה פשוט אנטי יהדות. אבל זה לא מפתיע שזה בא מאנשים משועממים ולא חכמים במיוחד שבטוחים בטעות שהם צודקים במאה אחוז בדיוק כמו הצד השני...
וברכות, בהודעה שלך שקראתי אמנם ברפרוף אין אפילו לא טעות כתיב מצחיקה אחת.

BravoMan

Active member
זה אומר שהיו טעויות לא מצחיקות?

למה לא מפתיע אותי שאתה לא יודע איך עובדות רכישות ברשת...
&nbsp
זה לא אנטי יהדות, אם הייתי רוצה להמתין לחנויות שיפתחו, הייתי עושה את הקניות שלי ברגל, ברחוב, באופן אישי.
&nbsp
לא מנוחות ביתי על הכורסה...

hnc

New member
בטח, יש לך גם טעויות כתיב לא מצחיקות.

אבל לרוב הן כן מצחיקות כמו באחת ההודעות כשכתבת "אירק" במקום "עירק" וזה הצחיק כי ככה בדיוק אומרים את זה באנגלית כי כידוע אין להם את האות ע.
ולא, לא מעניין אותי איך עובדות רכישות ברשת. כשאני צריך שזה בדרך כלל לקניית נעליים אני מבקש ממי שאלופה בזה.
ובטח שזה אנטי יהדות מהסיבה הפשוטה שהיה קשה לך לחכות כמה שעות עד מוצ"ש ואז לקנות ואז גם קנית מה שרצית ובמחיר שרצית, וגם כיבדת את בעל האתר.

BravoMan

Active member
מצאתי במקום אחר, עם אתר שעובד 24/7 ובמחיר נמוך משמעותית

איזו סיבה יש לי לכבד בעל אתר?
למה מי הוא?
&nbsp
אני יודע שילד כמוך עוד לא למד מה זה קפיטליזם, אבל בעסקים אין "כבד את אביך ואת אמך" ואין "אהבת לרעך כמוך".
&nbsp
או שאתה נותן לי מה שאני רוצה מתי שאני רוצה במחיר שמתאים לי, או שאני הולך למישהו אחר שיעשה זאת.

hnc

New member
מעניין, איך אלוף במחשבים כמוך לא מצא את האתר

עם המחיר הנמוך משמעותית כבר בהתחלה והלך לקנות ישר משם?
שוב עצה ממני הילד הקטן, קודם תלמד לכתוב ולהבין כמו שצריך ואז תשחק אותה כאילו אתה מבין גדול במחשבים.

BravoMan

Active member
אם היית יודע איך לרכוש באינטרנט, היית יודע את התשובה

אבל היות ואתה עדיין בגיל שאמא קונה לך בגדים, לא תוכל להבין גם אם אסביר

hnc

New member
חתיכת דיסלקט מיסכן שכמוך, הלוואי שאמא שלך תקנה לך בגדים

כמו שאמא שלי חולת האלצהיימר קונה לי בגדים.

"אז מה הרוויח פה בעלי האתר בעצם?" לקוחות.

הוא הפסיד אותך כלקוח, זה נכון, אבל הוא מרוויח תמיכה של ציבור גדול הרבה יותר - וזה כנראה שווה לו את הארבעה דולר המסכנים שזה עולה לו בחודש.
המלצה של רב, ועוד אחד שהיה הרב הראשי לישראל, שווה הרבה יותר כסף מאשר מה ש BravoMan ישלם על מוצר או אפילו על עשרה מוצרים.

BravoMan

Active member
אבל הלקוחות שזה אכפת להם לא ידעו שהוא עשה זאת!

מן הסתם, לקוחות כאלה לא יגלשו בשעות בהן החסימה מופעלת, והאתר אינו מציג לוגו או כיתוב שמורה על כך שהוא סגור בשבת כשגולשים בימי חול.
&nbsp
אז איך בדיוק הוא ירוויח לקוחות מזה?

למעלה