על דת, טמטום, וטכנולוגיה:
הפוסט הזה יעבור מעל הראש של חצי מהמשתתפים פה, אבל בא לי להוציא קיטור.
היום חיפשתי לקנות איזה מוצר דרך זאפ.
מצאתי חנות מכוונת שנראתה מתאימה, ולחצתי להיכנס לאתר שלה.
נפתח הדף של המוצר והכל היה תקין.
ל-30 שניות בערך.
פתאום, מצאתי את עצמי באתר אחר שנקרא holyclock, ושם הוצגה לי הודעה שהאתר שבו גלשתי לפני רגע רוצה למנוע חילול שבת, ולכן אינו פעיל עד צאת השבת.
כמובן, הודעה כזו הרגיזה אותי מאוד, אך אחרי רגע הרוגז התחלף בעצב:
ברור לחלוטין שבעלי האתר (של החנות), הוא חתיכת דתי מטומטם שלא מבין לחלוטין איך עובד אינטרנט.
וזה שמכר לו את השירות של "שמירת שבת", מכר לו לוקשים.
וכי למה?
כי בפועל אתר החנות ממשיך לעבוד תקין גם בשבתות, בחגים, וביום הכיפורים.
האתר יושב אי שם על "ענן" של אמזון, ואינו נכבה או נסגר בימים ה-"קדושים".
מנגנון ה-"holyclock" ששולב באתר הוא למעשה סקריפט JavaScript פשוט, שמסתמך בכלל על השעון במחשב של הגולש, כדי להחליט אם לבצע redirect להודעה שהאתר סגור או לא.
לא רק שקל מאוד לעקוף את החסימה המטומטמת הזו, אלא שבפועל לא נמנע פה שום "חילול שבת":
האתר עדיין עובד! הוא עושה את שלו. המשתמש עדיין גולש, גם עושה את שלו.
אז מה הרוויח פה בעלי האתר בעצם?
שום כלום!
לא חקרתי את האתר holyclock שמספק את השירות כדי להבין אם וכמה כסף הם לוקחים על השירות, אבל כל מחיר שייקחו יהיה רמאות לשמה, שכן שום חילול שבת הם לא מונעים ולא יכולים למנוע.
הם לא מייצרים הבדל בין פעילות האתר ביום חול ויום שבת או חג.
אני כמובן החלטתי שהעסק הזה לא יראה ממני אגורה שחוקה.
אפילו אם אצטרך לשלם יותר על אותו מוצר, אעדיף לקנות ממישהו שמבין שאינטרנט זו לא חנות פיזית, ואין לו זכות לטרוק לי דלת בפרצוף ביום שבת.
ויותר מזה - אם הוא אפילו לא מבין איך "סוגרים חנות" באינטרנט, מי אני שאסמוך על האתר שלו להיות מאובטח מספיק למסור כרטיס אשראי.
הייתי אומר שגם מגיע לו שיעשקו אותו על הטמטום הדתי שלו, אבל אני נגד רמאים מכל סוג ובכל צורה.
מקווה שהוא לא שילם יותר מידי על ה-"קדושה" הזו...
הפוסט הזה יעבור מעל הראש של חצי מהמשתתפים פה, אבל בא לי להוציא קיטור.
היום חיפשתי לקנות איזה מוצר דרך זאפ.
מצאתי חנות מכוונת שנראתה מתאימה, ולחצתי להיכנס לאתר שלה.
נפתח הדף של המוצר והכל היה תקין.
ל-30 שניות בערך.
פתאום, מצאתי את עצמי באתר אחר שנקרא holyclock, ושם הוצגה לי הודעה שהאתר שבו גלשתי לפני רגע רוצה למנוע חילול שבת, ולכן אינו פעיל עד צאת השבת.
כמובן, הודעה כזו הרגיזה אותי מאוד, אך אחרי רגע הרוגז התחלף בעצב:
ברור לחלוטין שבעלי האתר (של החנות), הוא חתיכת דתי מטומטם שלא מבין לחלוטין איך עובד אינטרנט.
וזה שמכר לו את השירות של "שמירת שבת", מכר לו לוקשים.
וכי למה?
כי בפועל אתר החנות ממשיך לעבוד תקין גם בשבתות, בחגים, וביום הכיפורים.
האתר יושב אי שם על "ענן" של אמזון, ואינו נכבה או נסגר בימים ה-"קדושים".
מנגנון ה-"holyclock" ששולב באתר הוא למעשה סקריפט JavaScript פשוט, שמסתמך בכלל על השעון במחשב של הגולש, כדי להחליט אם לבצע redirect להודעה שהאתר סגור או לא.
לא רק שקל מאוד לעקוף את החסימה המטומטמת הזו, אלא שבפועל לא נמנע פה שום "חילול שבת":
האתר עדיין עובד! הוא עושה את שלו. המשתמש עדיין גולש, גם עושה את שלו.
אז מה הרוויח פה בעלי האתר בעצם?
שום כלום!
לא חקרתי את האתר holyclock שמספק את השירות כדי להבין אם וכמה כסף הם לוקחים על השירות, אבל כל מחיר שייקחו יהיה רמאות לשמה, שכן שום חילול שבת הם לא מונעים ולא יכולים למנוע.
הם לא מייצרים הבדל בין פעילות האתר ביום חול ויום שבת או חג.
אני כמובן החלטתי שהעסק הזה לא יראה ממני אגורה שחוקה.
אפילו אם אצטרך לשלם יותר על אותו מוצר, אעדיף לקנות ממישהו שמבין שאינטרנט זו לא חנות פיזית, ואין לו זכות לטרוק לי דלת בפרצוף ביום שבת.
ויותר מזה - אם הוא אפילו לא מבין איך "סוגרים חנות" באינטרנט, מי אני שאסמוך על האתר שלו להיות מאובטח מספיק למסור כרטיס אשראי.
הייתי אומר שגם מגיע לו שיעשקו אותו על הטמטום הדתי שלו, אבל אני נגד רמאים מכל סוג ובכל צורה.
מקווה שהוא לא שילם יותר מידי על ה-"קדושה" הזו...