על האש או זה גורמה זה?

  • פותח הנושא idoz
  • פורסם בתאריך

idoz

New member
על האש או זה גורמה זה?

תמיד תהיתי האם מנגל הוא גורמה. בואו ונתעלם לרגע מכל העשן, נניח ועושים בחוץ על האש ואתם בתוך הבית הממוזג והנעים. הנה תפריט לדוגמא של ארוחת "על האש" , האם היא יכולה להפוך בקלות לגסטרונמית?, האם ברבקיו בכלל יכול להפוך לארוחת יוקרה? מנה ראשונה (מתאבנים): סלט חסה תפו"א פיתות חומוס, טחינה. מנה שנייה: שיפודים מנה שלישית: אומצות (סטייקים) קינוח: שטרודל\עוגת הבית\גלידה משקאות חמים (תה וקפה) מצטער אם יש בעיות בסידור של המנות.
 

ranlevy

New member
כן בשלושה קולות

קול ראשון: להשאיר את התפריט שנתת ללא שינוי, אבל תוך הקפדה על אופני ההכנה של כל דבר כדי להגיע לתוצאה המיטבית. קול שני: להשאר נאמנים למוצרי הבסיס שלך, אבל לתת יותר חופש בדרכי ההכנה ולהוסיף שילובים פשוטים או מסובכים. קול שלישי: להשאיר בסיפור רק את המנגל אבל לבחור חומרים אחרים לחלוטין. שזה מה שאסף מחפש בשבילו רעיונות נדמה לי, ובחר בצדפות על האש. אני אשתדל מחר לרשום רעיונות יותר קונקרטיים לכל אחד מהקולות שמניתי לעיל. -- רן.
 

P i g l e t

New member
וכי למה לא?

לעניות דעתי הפרטית (ויקום מי שחושב אחרת) מה שהופך ארוחה לגסטרונומית הוא לא 'מוצא' האוכל, לא מורכבות המנה ואפילו לא כמות העשן בסביבה (אלה אם כן הוא עולה ממשהו שנשרף על האש
) אלה איכות המרכיבים והשאיפה להגיע לשלמות במה שאתה מפיק מהם - קרי אופן ההכנה, הטיפול, והשילוב בין המנות ,בין המרכיבים בתוך כל מנה והשתיה המלווה אותה כך שיפיקו את המיטב מחומר הגלם, יבליטו זה את טעמו של זה וישתלבו בצורה הרמונית בחייך הסועד. אני מצרפת לך קישור לדיון בנושא שנערך בפורום זה עם עלייתו לאויר. בהתייחס באופן ספציפי לנושא 'על האש' - על בשרי (ועל בשרים נוספים שרכשתי בלא מעט מצלצלים) למדתי שהנושא דורש מיומנות רבה - הגעה לטמפרטורת הגחלים הנכונה לכל סוג מנה ולכל שלב במהלך הצלייה, התאמת גובה הרשת מעל הגחלים וכו' - אולי מישהו שמבין יותר יוכל להסביר וכולנו נשכיל, הרבה פחות טריוויאלית מאשר במטבח המאובזר (אתה יכול לכוון את הטמפרטורה של התנור למידה המדויקת בה אתה חפץ אבל לך תסביר את זה לגחל...) כמובן, ציוד אופטימלי יכול לעזור בזה, אבל הוא בד"כ לא נמצא ברשות המנפנף הממוצע ובלעדיו קשה להגיע לשלמות. בהתייחס לתפריט שנתת, אם השאלה היא אקדמית (ציינת שזה 'לדוגמא') התשובה היא כן- אפשר להפוך אותו לגסטרונומי. אם אתה רוצה פירוט, אמממ... ציין ופרט גם אתה: למשל..איזה חיה אתה רוצה לשפד?
 

idoz

New member
בשרים

נגיד ואני רוצה ארוחה גסטרונמית. עם שיפודי תרנגול (לבבות, שישליקים), קבבים, צ'וריסוס וסטייקים. או בקיצור , תרנגול, פרה וחזיר.
 

dvivonet

New member
ממנגל אפשר להוציא דברים מדהימים

לארוחות גורמה.
 
למעלה