"על האש" ל 15 אנשים,כמויות???

mz 2t power

New member
"על האש" ל 15 אנשים,כמויות???

אז ככה, למרות שאירגנתי ותמיד אני מארגן את הבשרים והסלטים לחבר'ה שאנחנו עושים על האש תמיד אני נתקל בבעיה הזאת,כמה בשר?כמה סלטים? הפעם זאת מסיבת רווקים ויהיו רק גברים,כ 15 במספר. חשבתי על הקומבינציה הבאה: 4 קילו אנטריקוט(סטייקים של 250 גרם כל אחד) 1 ק"ג קבב 1 ק"ג צ'וריסוס 1 ק"ג צלעות כבש 2 ק"ג פרגיות 1 ק"ג לבבות (נקי) יותר מידי או סביר לדעתכם ל 15 גברים? לגבי הסלטים,כאן אצטרך עזרה,חשבתי על 2 ק"ג חומוס יותר מידי או סביר? איזה עוד סלטים הייתם ממליצים ובאיזו כמות? תודה אורן
 
היי לך../images/Emo140.gifעליזה המקורי היקרה הביאהיום לפורום

את >> המנגולטור << אולי תעזר בזה ושהייה לכם אחלה ערב
מזל טוב לחתן
 

אהובה.א

New member
מנגל

נכון שגברים אוכלים כמויות אדירות , אבל כאן יש לך כמויות לגדוד ולא לפלוגה... אל תשכחי שהסטייקיםן עצמם משביעים. חתכי את הסטייקים (אם את קונה גוש של אנטרקוט) וודאי שיש לך לפחות 12 יח'. לא כולם אוהבים סטייקים ולכן האפשרויות בהמשך מגוונות. אם יש לך אנטרקוט - למה צריך גם צלעות? קילו פרגיות זה סביר בהחלט , אפילו הרבה מידי. לגבי החומוס - תלוי אם הם אוהבים לנגב. אם כן , זה בסדר. קחי בחשבון שתמיד תוכלי להקפיא ולהוציא במשך השבוע. אבל הכמויות גבוהות מידי , לדעתי.
 

באבא2000

New member
את טועה - קילו פרגיות ל - 15 גברים?

את כנראה לא האכלת לאחרונה 15 גברים צעירים בגילאים של מסיבת רווקים. השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא אם המסיבה תהיה סביב האוכל או שתהיה פעילות ורק יאכלו קצת בצד הפעילות. אם העש האש הוא המרכז, אתה צריך כמויות כאלה - צלעות לא נראה לי מתאים לאירוע וגם לא לבבות. תעשה משולש של פרגיות, קבב, סטייקים. תרכז כמויות לשם. נהוג לחשב 300-400 גרם בשר לבן אדם. מבחינת סלטים, 2 קילו זה יחסית הרבה - אל תשכח שבעל האש לא מנגבים אלא מרפדים פיתות. אפשר מקס לגוון עם 1.5 קילו חומוס ועוד 0.5 קילו טחינה וכמובן סלטי ירקות וחצילים למינהם. תכין גם ירקות על הגריל - פטריות, בצל, עגבניות שרי, פלפל צהוב/אדום, בטטה שעברה חצי בישול וכדומה. אפשרי להכין גם תוספת פחממתית כמו מג'דרה שיכולה להאכל גם פושרת
 

באבא2000

New member
שכחתי לגבי הבשר

בכל אופן, אנשים אוכלים יותר קבב ופרגיות מאשר סטייק - וזה גם יותר זול - תן שם את הדגש על כמות.
 
לדעתי :

פרגיות להוסיף עוד חצי ק"ג ואת הקבב להפוך ל 2 ק"ג לגביי סלטים: חומוס מספיק בהחלט 1 עד 1 וחצי ק"ג חומוס או 1 ק"ג חומוס ועוד חצי קילו טחינה סלטים נוספים: חצילים סלט חסה גדול עם מלפפון ועגבניות סלט כרוב חמוץ סלט כרוב במיונז סחוג או פלפלים חריפים חמוצים - מלפונים + זיתים פיתות מספיק 30 פיתות אם יש אפשרות וממש בא לך לפנק - אפשר להכין צ'יפס מזל טוב
 

sjarjar

New member
מוסיף לדבריו של באבא

לארוחת על האש בלבד, כלומר שלא מעורבים בה עוד מנות, למעט אולי קינוח, מחשבים 350 גרם בשר מוכן לסועד, כאשר במסה הזו כלולים כל סוגי הבשרים שהסועד יאכל. ככל שיש יותר סועדים החישוב הזה יותר מדוייק. בסלטים, חומוס/טחינה, פיתות וכו' לא צריך להגזים. כדאי מאד, כפי שציין באבא, להכין ירקות על הגריל כתוספת, אם או בלי להפכם לסלט בפני עצמו. במקרה הזה מדובר על 15 סועדים, ולכן 15 כפול 350 גרם = 5.25 ק"ג בשר מכל הסוגים. צריך להוסיף פחת מסויים במהלך הצליה, ולכן הייתי רוכש 6 ק"ג בשר גולמי מוכן להכנה מכל הסוגים.
 

mz 2t power

New member
אני כיוונתי יותר לכיוון 9-10 ק"ג בשר לפני צלי

צליה. אז כנראה שאצמצם מעט,וכולם אוכלים אצלנו סטייקים,רווקים להזכירכם,לא רווקות :)
 
להערכתי

הכמות של הבשר מדוייקת <אפשר לוותר על הצלעות...אבל אם בא לכם, סבבה> 2 קילו חומוס זה הרבה יותר מידי <או שזה ייזרק, או שתדפקו פיתות עם חומוס וסלטים לפני שהאוכל יהיה מוכן, ולא תהנו מהבשר כמו שצריך> לדעתי חצי קילו חומוס מספיק בהחלט וכמות לא גדולה של סלט חי ירקות/כרוב חמוץ/חסה זה מספיק בהחלט אתם הולכים על בשרים איכותיים, ויותר מידי קישקושים מסביב רק יהרסו את האיכות בעיניי
 

mz 2t power

New member
יש בזה משהו........

הבשרים באמת יהיו איכותיים.אבל חצי קילו זה ממש מעט,2 ק"ג זה באמת המון,אני אתפשר על קילו וחצי ככה וככה זה לא דבר יקר.
 
קילו וחצי זה המון

יודע מה? חצי קילו חומוס חצי קילו טחינה <ואם אני הייתי שם הייתי שמחה אם היה גם קצת עמבה חחחח> זה רק לבנים, אה? :( תהנו
 
למעלה