על הבדלים בכמויות הדיקור

על הבדלים בכמויות הדיקור

בדיקור הראשון ננעצו בי 9 מחטים.. הפעם, בדיקור השני - 14. למה? מה המשמעות של כמות המחטים?

דיקור

עינת ערב טוב כמות המחטים בדיקור משתנה מגישה לגישה, ישנם גישות שבכלל אומרות שצריך לצמצם את הדיקור למקסימום 5 מחטים, וישנם גישות שכמה שיותר יותר טוב. הרבה פעמים מתחילים אסטרטגית טיפול במעט מחטים ע"מ להתחיל ולהזרים את האנרגיה בעדינות, ואח"כ מחליפים הילוך. קוריוז קטן, כשהשתלמתי בסין עיקר התיקשור היה בידים וברגליים ומעט עם מתורגמנית, יום אחד חברתי דקרה מטופל ב8 מחטים המטופל התחיל לצעוק ( וכנראה גם לקלל..) בסינית ואנחנו לא הבנו מילה - אחרי תרגום מהיר הוסבר לנו שהמטופל מרגיש שבזבזנו לו יום עבודה בשביל 8 מחטים הוא בכלל לא יוצא מהבית.. הכנסנו עוד 8 והוא נרגע..
. האמת כמות המחטים לא ממש משנה מה שמשנה זה מיקומם ותפקודם וזה כמובן יכול להשתנות מטיפול לטיפול מכיוון שכל פעם הגוף במצב קצת שונה. טיפ: לפני כל טיפול ומיד אחריו תציצי בלשון שלך - לאט לאט תוכלי לראות את השינויים הקטנים שמתרחשים וכך תוכלי להתחבר לטיפול ולעזור בהצלחתו. תהני
יעל

אין ספק.. למוח יש תהליך חשוב בכל

העסק.. בן אדם אוהב להרגיש שנעשה משהו..
תשמעי, לעניין הלשון.. שאלתי את הרופא (הוא ד"ר על אמת) שדוקר אותי
למה הוא לא אבחן אותי גם עם הצצה בלשון והתשובה שלו היתה חד משמעית שמי שבקיא בענייני הדופק לא זקוק ללשון.. לא יודעת אם זה נכון או שזו מגננה.. אבל אחרי שסחטתי ממנו אינפורמציה על מעבר תאי מן למין יאנג וכו´..
הוא ריצה אותי ועושה הרושם שהוא בסדר..
לאיזה שינויים אני צריכה לשים לב? הלשון שלי נראית בעיני תמיד אותו דבר...

הוא צודק..

הדופק הינו כלי המדידה האמין ביותר , ואכן מי שבקיא ברזי הדופק לא זקוק לכלי איבחון נוסף א ב ל אני מכירה מעט מאוד אנשים שאכן מצליחים לאבחן רק עפ"י הדופק - ולרב גם אלו הבטוחים ביותר נעזרים בלשון. אם הד"ר שלך ( שדוקא לגבי זה יש לי אנטי..) בקיא ומצליח לאבחן - אחלה . ואת, פשוט תסתכלי על הלשון מבלי לנסות לגלות כלום. לאט לאט תראי שאת מגלה שינויים בחיפןי, בצבע הלשון, בחריצים, ברוחב, בנפיחות - זה יגיע.. ואם לא, לא נורא התוצאות האמיתיות הם בריפוי וההרגשה הטובה - וזה בדרך..
בריאות יעל

זה יכול להיות דיון מעניין ../images/Emo13.gif

אם טיפול ברפואה משלימה צריך להעשות ע"י רופא שהתמחה גם במשלימה או ע"י מי שלמד רק את התורה הזו.. מבחינתי בכל אופן, זה היה הפתרון האולטימטיבי לחשש שלי שמישהו יעבוד עליי או יגיד לי שאני צריכה איקס טיפולים רק בגלל שמנהל הבנק שלו חושב שזה רעיון טוב.. ואני אציץ.. תודה.

בדיוק פה הטעות שלך

עינת היי לצורך הדיון אני עושה הכללות, ברור שלא כולם ככה אבל.. הד"ר זה משהו שקודם כל למד רפואה ואח"כ הבין שהכסף במשלים.. זה האדם האחרון שמאמין במה שהוא עושה ובהזדמנות הראשונה ימליץ לך על אנטיביוטיקה כי אין מה לעשות וזה מסוכן וכו,. הד"ר בד"כ עשה השתלמות מקסימום של שנה ובד"כ זה מסתכם ב 3 חודשים ( ולא סתם כתבתי השתלמות ולא לימודים כי ככה זה נראה) אז נכון שהוא יודע יותר טוב ממני מה זה אטופיקדרמטיטיס ומה זה הוצ´קין לימפומה ( לא עלינו..) אבל בכל הקשור בפילוסופיה , תאוריה של הרפואה הסינית הוא בד"כ לא מבין כלום - במקרה הטוב את היסודות הבסיסים . כשאת רוצה ללכת לרופא - גשי לרופא וכשאת רוצה טיפול משלים גשי למטפל המשלים. נכון יצא לנו שם לא כ"כ טוב , אבל אם את בקיאה בנושא ( ואני לא אזכיר שמות) כל הפשלות וכל הרמאויות ( טוב, לא כל אבל הרבה..) הם של ד"ר.. ולו רק בגלל היוהרה והביטחון שלהם - הרי הם ד"ר... אני מאמינה מאוד ברופואה הקונווציונלית ואף משתמשת בה כשאני מרגישה שיש צורך אבל גם אז אני הולכת לרופא מומחה - כל אחד בתחומו ( פולניה - מה לעשות..) ככה ברפואה.. וככה ברפואה המשלימה.. הלוואי שכל מה שכתבתי לא תופס אצל הרופא שלך..
יעל

אני עדיין לא משוכנעת ואולי זו

הנאיביות שלי שמדברת. אם הייתי פונה לרחוב איקס בבנין וואי לרופא בקומה זד את צודקת, אבל כשהטיפול נעשה כחלק אינטגרלי מפעילות של קופת חולים רצינית (מכבי במקרה שלי), נראה לי שזה לא כל כך תופס. קשה לי להאמין שהם יקחו סיכון של תביעות בגין רשלנות או תביעות להחזרים כספיים בגלל רופא לא מקצועי בתחומו. נכון שיש פאדיחות ונכון שיש רמאויות, אבל הרבה יותר שכיח למצוא שרלטנים בתחום המשלים מאשר בבתי החולים והמרפאות. בנוסף, לי באופן אישי חשוב שמי שמטפל בי יהיה בקיא במכלול הדברים. לא כולם נכנסים לתחום כי הם מבינים ששם הכסף (זכור לי הסיפור על החברה שלך שלקחה טיפולים למרות שלא היתה צריכה לקחת). זה מעיד על פתיחות וביננו, אם תוך כדי טיפול הרופא המדקר יגלה גוש מסויים באחת הבלוטות אזי ההמלצה לבדיקה תבוא ממנו. מי שלמד רפואה סינית ינסה לטפל בזה בדרכים שהוא מכיר והן לפעמים לא מתאימות. בקיצור, אני מאמינה במשלימה, אבל את הצ´אנס הראשוני לאבחון שלי נתתי לקונבנציונאלית ואם יגידו לי שאנטיביוטיקה היא הפתרון (למרות שברור לי שאנטיביוטיקה לא בריאה), אז אנטיביוטיקה תהיה מבחינתי הפתרון ולא שמן, מחט או תרגילי שיאצו.

לא לא לא

עינת זה לא נאיביות , זה עיניין של הבנה, גם אני עובדת עם קופ"ח (לאומית - הפסדת
) ואין לי תואר ד"ר . ואצלי הכלל הראשון לפני תחילת טיפול זה בדיקה כללית אצל רופא משפחה + בדיקות דם שיגרתיות ( שאנשים נוטים להזניח) + בדיקות ספציפיות למחלה - טוב זה לא שאני שולחת את כולם ל C.T אבל הרעיון הכללי הוא שאני לא תופסת מעצמי מבינה דגולה במה שאני לא.. והד"ר ... האם הוא שולח לבדיקות ? נראה לך??? את באה אליו לטיפול משלים לא? אבל קו החשיבה שלו נשאר קונוונציונלי .ברפואה המשלימה רבים מהמטפלים יודעים יותר מנושא אחד לדג. שיאצו וצמחי מרפא או רפלקסולוגיה והומאופתיה וזה מאפשר לנו לשלב טיפול עם מגע - ויש לזה חשיבות גדולה - כמה ד"ר יעשו לך מאסז´ טוב? או רפלקסולוגיה - בחלום!!! ותאמיני לי זה חשוב, חשוב מאוד. לא כולם שרלטנים , ולצערי הרבה מהשרלטנים ( דוקא מהמשלימה) הצליחו להתברג בקו"פח ( אני בפנים..
) בחירת מטפל היא לדעתי הרבה עניין של לסמוך, להאמין והמון אנרגיה חיובית בין מטפל מטופל.

../images/Emo93.gif ../images/Emo93.gif ../images/Emo93.gif איזו בעסה ../images/Emo8.gif

אבל את גם חיפאית ואני מת"א.
אני לא יכולה להעיד על הכלל ועל דפוס ההתנהגות שלהם, אבל אני הגעתי אחרי למעלה מחצי שנה של בירורים קונוונציונאליים והאבחון הראשוני שלי (ההחלטה אם מתאים לי דיקור, רפלקסולוגיה או כל דבר אחר) כלל שאלות קונוונציונאליות למדיי כולל סקירה של התרופות שבהן אני משתמשת. בקשר לקו שבו נשארת החשיבה.. אני חושבת שעצם העובדה שרופא מוסיף להתמחות שלו תחום שנמצא בחיתולים ולא זוכה להערכה רבה בקרב מרעיו, מעידה במשהו על היכולת האישית שלו. את צודקת שבחירת מטפל היא הרבה עניין של לסמוך. אני סומכת על הקופה שלי, על הרופאים שעבדים בה ועל המקצועיות שלהם. היה לי הרבה יותר קל להחליט שאני ניגשת לשם מאשר לכל אותם מקומות "ייעודיים", וזאת למרות הנחות מאוד יפות שארגנו לי שם.

עילי

New member
רופא או מטפל../images/Emo35.gif

אני אנסה "להשחיל" מילה לדו שיח בינכם, לדעתי יש לעשות הפרדה גמורה בין רופא למטפל וזה מהסיבה הראשונית שהראיה של כל אחד מהם שונה והתורה שכל אחד מהם מתבסס עליה גם שונה לחלוטין קורה, וקרה לי שרופא משפחה שלי הציע לי לפנות לטיפולים אלטרנטיביים, אך לא שלח אותי לאף רופא שהוא מכיר או הציע את עצמו בקופ"ח מכבי דרך אגב יש מכבי טבעי ששם יש מטפלים ולא רופאים שהרכיבו את ידיעתם בתחום האלטרנטיבי, ושמתי לב גם שאותו מטפל שעושה שיאצ´ו לא עושה רפלקסולוגיה וגם לא עושה דיקור, כל מטפל אם הנושא שהוא חזק בו, ולגבי מטפלים גם נתקלתי במטפלים אשר הפנו אותי לייעוץ משלים אצל רופא המשפחה, למרות שאני מעדיפה לנסות לטפל בבעיותי בצורה האלטרנטיבית, אך לשמוע ולקבל חוות דעת נוספת מרופא המשפחה לא מזיקה, אך יכולה להועיל או להוסיף לי בלבחון את אותו מטפל שמטפל בי וטוען שיש לי כאבים מסויים מלחיצה קטנה של האגודל שלו, ויש לציין ש-99.9 אחוז הם צדקו. עינת מקווה שהטיפולים יעזרו לך והרבה בריאות.

תודה.. ואני מסכימה עם הצורך בשילוב

בין סוגי הרפואה. אני פשוט מאמינה בחיבור בין הדברים וביני לרופא המטפל. ההגיון שלי אומר שיותר "בריא" ללכת למקום מסודר.. שנהיה בריאים כולנו

עם כל טיפול, יש שאלה חדשה ../images/Emo8.gif והפעם

האם ישנה המשכיות בטיפול או שכל פעם הטיפול עצמאי? בשניים הראשונים דקרו אותי עם מחטים בפרקי האמות והיום לא. היום הוא גם ויתר על המוקסה... היתה לי תחושה שהדיקור קבוע לאורך כל הטיפול, טעיתי? כנראה שכן, אבל אשמח להסבר..

אסטרטגית טיפול

עינת היי ראשית חשוב לזכור שכל פעם את מביאה גוף במצב שונה לחדר הטיפולים ולכן גם הטיפול משתנה בהתאם. בפעמים הראשונות המטפל גם בוחן מה מגיב הכי טוב עליך ובד"כ אחרי 2-3 טיפולים ישנה אסטרטגיה ברורה ואז הטיפול חוץ מפה נק´ שם נק´ די שיגרתי - ככה זה אצלי , אבל כיוון שישנם הרבה דרכים לפתרון בעיה ,בהחלט לגיטימי לדקור כל פעם נק´ חדשות. החיסרון בכל פעם נק´ חדשות הם שאת לא יודעת מה להגיד לו שאת לא מוכנה שידקור כי זה כואב.. ( אצלי הם מגיעים עם אולטימטום..
) מחכה לחויות של שבוע הבא..

מה, מותר? ../images/Emo12.gif

הדיקור באצבעות כף הרגל ממש לא סימפטי, אמנם אחרי שניה זה עובר, אבל הייתי שמחה לוותר על זה. מותר לי להגיד לו "לא שם, כי כואב לי"?? ואם דוקא זו הנקודה הבעייתית.. אני דופקת לעצמי את הטיפול, לא?

לא , רצוי שלא..

תתערבי במעשיו של הרופא, אבל את יודעת, ישראלים תמיד יש להם מה להגיד והם יודעים הכי טוב מה טוב בשבלם... לא מומלץ להיות כזו.. ואכן דיקור במקומות פריפריים - קצוות ידים ורגלים זהו דיקור כואב אבל מאוד אפקטיבי- שווה לסבול!

no-a-m

New member
זהירות הכללות

אכן הזהרת אותנו בתחילת דברייך שאת עושה הכללות לצורך הדיון ובכל זאת קשה לי עם הקביעות הכל כך מוחלטות של "שהכסף במשלים.." האדם האחרון שמאמין במה שהוא עושה" "...רפואה הסינית הוא בד"כ לא מבין כלום" אני מכירה רבים וטובים ואני מאוד מעריכה אותם על כך שלמרות שהם השקיעו כל כך הרבה שנות לימודים , נסיון בעבודה , פתוחים גם ללימודים ועשיה אלטרנטיבית, משלימה הוליסטית. בעיני השילוב של רופא משפחה בעל תפיסה הוליסטית הוא תרומה גדולה מאוד למשפחה כולה. אחד הדברים המלווים אותי כמטופלת וכמטפלת זה הפתיחות והאמון שאני נותנת במטפלי ובמטופלי. הזהירות הרבה שלא לתת תוויות ובמיוחד כאשר כאשר לא נפגשתי עם האדם ואיני מכירה אותו. נכון את צודקת שישנם כאלה הפוגעים בשמנו הטוב בכך שהם אינם מקצועיים מספיק. אני בטוחה שאדם הנפגש איתם מהר מאוד יודע לזהות האם המטפל הוא מקצועי ואמין. חבל שאנחנו המטפלים נקבע מסמרות ובעצמינו נחטא לאלה שנותנים שרות טוב ואמין אני מתכוונת גם לאלה שבינינו שהשקיעו הרבה מאוד שנים בלימודים בעבודה ונושאים בצנעה וענווה את התואר דר´.

מסכימה עם כל מילה

ומתנצלת בפני כל מי שנפגע . ההקצנה וההכללה באו אך ורק לצורך הדיון אינני מזלזלת בתואר דר´ - אלא רק שמה את כבודו במקומו.

אני מסכימה עם יעל, דבר ידוע הוא

שהתורות של הרפואה המערבית והרפואה האלטרנטיבית שונות ואפילו מנוגדות במקומות רבים. רופא שספג את האידאולוגיה הרפואית בדרך כלל מתקשה הרבה יותר להינתק ממנה מאשר מישהו שמראש חונך על ברכי האידאולוגיה האלטרנטיבית. אמנם קיימים כמה רופאים טובים שהם מרפאים אלטרנטיביים מדהימים, אבל רוב הרופאים עושים השתלמויות של כמה חודשים ובזה יוצאים ידי חובה אבל גם בטוחים שהם פשוט מ ו מ ח י ם גדולים בתחומם. לצערי אני מכירה כמה כאלה די מקרוב ובאופן אישי. עניין השרלטנות מאוד מסובך ומאוד קשה לבדיקה. ולכן חבל שאין עיגון בחוק לכל הענין של רפואה אלטרנטיבית. הדרך הטובה ביותר היא הוכחות בשטח. רואים שלחברה זה עזר והאיש היה מוצלח פונים אליו. אין כימיה מבקשים ממנו המלצה על מישהו אחר. אני אספתי במשך השנים גם אנשים וגם מטפלים שאני סומכת עליהם ועל המלצותיהם ואליהם אני הולכת. ועם הפלאים שהם מחוללים, אני תוהה למה אני צריכה את הרפואה המערבית בכלל (ואני לא מדברת על מקרים כירורגיים טראומתיים). מיכל ואגב לי יש השכלה משני העולמות באותה מידה.

למעלה