על הבוקר

jochay

New member
על הבוקר

כל הפותח הבוקר את הרדיו ושומע על הזוועןת שיהודים עשו בירושלים ובחברון ולפני מספר ימים בנתניה ונזכר בגולדשטיינים למיניהם מוכרח להזכר במעשה ה `` ג ב ו ר ה `` שהאצל עשה בדיר יסין. ואם הוא נוסף לכל זה עוד רואה את הכתוב בפורום הזה אזי הוא מוכרח להגיע למסקנה עגומה עגומה. עם ישראל חי זה ברור מעל לכל ספק שהוא גם ימשיך לחיות אך מי יודע האם מדינת ישראל יכולה להמשיך לחיות באי מוסריות כזאת.האפרטהיית לא יכול להחזיק מעמד. הסבל שעכשיו על ידי הידוק ההסגר על בני אדם שכינינו חפים מפשע הוא פגיעה חמורה בזכותו של כל אדם לחיים. זה שאנו חייבים להגן על עצמינו לא מצדיק הצעדים שאנו עושים. יוחאי גורן

בוקר טוב בבוקר יום חדש יום יום

אני דוקא להכעיס רואה בבוקר את הירוק הפורח ומדבר עם נערות חיכניות וגאות ומניד בראשי לשלום אל נערים שובבים זו ארץ ישראל שלי. הרדיו נותן נתונים לאנשי הצבא הצורך להגיב ואני מקווה שינתן להם להגיב כפי שצריך ברוך גולדשטיין היה מקרה רע - הלינץ בינתניה בערבי היה גרוע- דיר יאסין היתה פעולה צבאית ואין לדונה כלל לשלילה כי בקרב גם טועים אחרת לא מנצחים שכננו אינם חפים מפשע כי הם מעודדים את הקנאים ותומכים בהם אנו סוגרים בפניהם את הכניסה אלינו אז שיפנו לאחיהם הערבים ויעבדו שם. אנו סוגרים כדי לצמצם החדירות לפיגוע יפסיקו בנו לזנב ויוכלו לחזור לעבוד אבל הם רוצים עבודה מחד ולפגע בנו מאידך ובסופו של דבר לשלחנו לים?

jochay

New member
המלצה לאחד מיני רבים

רציתי להשב את שומת ליבך על התיאור האוביקטיבי של שני עיתונאיפ שיצא בספרם המצוין `` או ירושלים ...`` של collins and lapierre הספר תורגם גם לעברית. בהופעותך בפורום התרשמתי ממך לכן אני ממליץ לך ויתכן שתשתכנע שכפר יסין לא היה בדיוק `` קרב `` . אומנם ההשתוללות חסרת רסן שם גרמה לערביי החוף לברוח אך לפעמים אני שואל את עצמי האם זה באמת מוסרי שבזכות הפעולה הזאת - ניצחנו ? כאדם העוסק בשאלות האלה גם לצורכי פרנסתי אני חושב על כך ובמיוחד שעשד לחמשת החודשים האחרונים לא היה יום ולא ליילה שלא הייתי בשטחים המוחזקים ובאוטונומיה שלהם הכרתי רבים מקרוב ולדעתי לו היינו הולכים בדרכי רבין ופרס ותומכים בהם כלכלית כמו ארצה`` בתוכנית מרשל אחרי המלחמות אזי הפתרון היה בא.לא שלום הכי טוב אבל שקט ל20 שנה. בתקופה של נשק אטומי אי אפשר לדרוש יותר.אולי הדור שבא בעוד 20 שנה יותר נבון וחכם מאיתנו. יוחאי גורן מודה על הקריאה .

יוחאי תודה על ההצעה לקריאה אבל

לפי אותם סופרים אפשר לומר שהרעש אשר עשתה המרגמה =דוידקה= והיבריחה את ערביי צפת מעלה כיום הירהורים לגבי עצם זכותינו להיות בצפת או ...עזוב דוגמאות יש לרוב השאלה מאיזה כיוון מביטים על אשר קרה ? ולגבי ההליכה בדרכי רבין ופרס ? לאיזו דרך בדיוקאתה מתכוון מכיוון שלעניות דעתי 2 דרכים שונות היו להם של פרס היתה כהצעתך -לתת ולתת ולתת ולתת - היכן המעצור של לתת (בהיותינו בים)? כיום פרס התפכח מאשליותיו וזה בזכות טעויותיו של אהוד ברק אשר לשימחתי הראו לכל את הדרישות האמיתיות של הפלשתינאים והם השבח לאל עליון לא הישכילו לנצל טעות זו. *לעומת זה דרכו של מר רבין היתה לתת ולקבל ורק אחר כך לתת שוב ולקבל--. אמר מר רבין =לא יתנו לא יקבלו= ומסתבר שממשיכי דרכו סרסו את משנתו לתועלתם הם.המעניין הוא שמשנתם של ראשי הממשלה=רבין - שרון= חופפות הן

למעלה