על הבטן והרמת הראש

fame06

New member
על הבטן והרמת הראש

הבן שלי, בן חודשיים וחצי. מגיל יומיים בערך, שמתי אותו על הבטן עם ספר. אני משתדלת, ביום, כל עוד הוא ער, לשים אותו רק על הבטן. אבל... אני לא ממש רואה שהוא מרים את הראש. הוא מזיז אותו הרבה מצד לצד. אם הוא עם מוצץ, הוא נרדם מהר על הבטן, או מזיז מצד לצד את הראש ושומר שלא יפול המוצץ, וזה עד שנרדם או בוכה שלא נוח לו, או כשהמוצץ נופל. השאלה שלי היא, האם בגיל שלו, הוא צריך כבר להרים את הראש, בהתחשב בעובדה שהוא הרבה על הבטן? ואם כן, האם זה יפריע להתפתחות המוטורית שלו, בהמשך, אם הוא לא מרים עדיין? עוד שאלה- באיזה גיל הם אמורים לגעת בדברים? להושיט יד לחפץ? הוא הרבה על האוניברסיטה וממש משתולל מהתלהבות, עם הידיים והרגליים, (לפעמים הגרביים נופלות...) הוא כאילו, "שוחה חתירה" ומשמיעה הרבה קולות- או, אה, אהו, אגו וכו' ומחייך הרבה, ונראה כאילו מנסה לגעת, אבל אולי זה בטעות...

fame06

New member
../images/Emo208.gif לא מתייחסים....

מ ק פ י צ ה ה ה ה ה ה ה ה

על הבטן והרמת הראש

נראה כי אין לך מה לדאוג. בואי נסתכל על הדברים שהוא כבר כן עושה. יש תינוקות שלא מוכנים בכלל להיות על הבטן. ולגבי תפיסת חפצים בערך בגיל 3 / 4 חודשים הם מתחילים לאחוז אבל זה לא מדע מדוייק, יהיו דברים שהוא יעשה לפני כולם ויהיו דברים שהוא יעשה אחרי כולם. אני מדברת מנסיון, יש לי שלושה ילדים שהגדול בן 5 והקטן בן 4 חודשים.

fame שלום

התפתחות הרמת הראש מתבצעת בשכיבה על הבטן, הרמת ראש קלה והפניית הראש לצדדים, הפעלת שרירי הגב (השרירים הזוקפים) תוך הרמת החזה עם ובלי עזרת הידיים, קרוב הידיים לכיוון הפה והכנסתם לפה תוך השענות על המרפקים, הרמת הרגליים והורדתם והרמת הישבן תוך הורדת הראש, אלו הפעולות שמגרות ומפתחות את הרמת הראש, כמובן יש להוסיף את הסקרנות ואת הרצון להסתכל לכיוונים שונים וכלפי מעלה. פעולות ערסול על הידיים, כפיפת רגליים לכיוון הראש בשכיבה על הגב, עיסוי באזור החזה, הבטן והגב יכולים לשפר את הרמת הראש. בגיל חודשיים יש תנועות אקראיות לכיוון האוניברסיטה, אין שליטה בתנועה, היד עוברת ומכה את הצעצוע ולעתים תופסת, בגיל 3 חודשים יש אחיזה יותר ברורה, בגיל 4 חודשים יש קשר עין-יד, הושטת יד ואחיזת חפץ, כמובן שיש תינוקות שעושים זאת מהר או לאט יותר.

למעלה