על הגג של שער העיר...

Psichadelic

New member
על הגג של שער העיר...

טוב אז אם בגורדי שחקים עסקינן... לפני כחודשיים בערך אני ועוד ארבעה חברים התגנבנו לאתר של בניין העיר וטיפסנו את כל הקומות עד לגג כשבדרך היו התחמקויות מפועלים (שלא יתפסו אותנו ויזרקו אותנו למטה...) ואיזה 4 הפסקות סיגריה... הגענו לגג!! נוף לא נורמלי... רואים את כל פארק הירקון כגוש של צמחייה עטוף מסביב בבטון, את עזריאלי מלמעלה ובכלל רוח מטורפת... כיף לא נורמאלי... יש למישהו הצעות לטיפוס על מגדלים?!?

kyle

New member
???

למה לא צילמת?!?!?!?!?!??

TheIllustrator

New member
ברוך הבא! ../images/Emo13.gif

נו... אז איך היה?
אתה לא מצפה ממני שאני אעודד פעילות בלתי חוקית, אז "נו-נו-נו"...
אבל באיזה שעה של היום זה היה? טיפסתם הכל ברגל!? איך לא תפסו אתכם? ובכלל... אין שם אבטחה?(זה די מסוכן, מה שאתה מספר) אגב... איך מצב הבניה מתקדם מבפנים?

Psichadelic

New member
הסיפור המלא:

שעה 12:00 - 1:00 בלילה הגענו עם האוטו למגרש חניה של מגדלי התאומים וחנינו שם כדי שלא יראה חשוד... עזבנו באוטו פלאפונים וכו´ כדי שלא נעשה רעש בטעות וכל התוכנית תלך פקאקט... הגענו לגדר של האתר בנייה הסתכלנו ימינה שמאלה וטיפסנו מעליה והנה אנחנו בפנים... סיכמנו בהתחלה שאני יוביל את הצוות כדי שלא תהיה אנארכיה בינינו ואז העסק יסתבך... סיכמתי כמה כללים: 1. שקט מוחלט. 2. כל 15-18 קומות יוצאים מהפיר של המדרגות, סורקים את הקומה קודם כל כדי לוודא שאנחנו לבד ואז נחים איזה 10 דק´. 3. לא עושים נזקים בבניין כי אנחנו לא ונדאליסטים. טוב אז השלב הכי קשה היה להתחמק מהשמירה, אני בראש, כולם מחכים לסימן שלי שמצאתי את פיר המדרגות ואז אחד אחד בשקט מופתי הגיע והתחלנו בטיפוס המייגע... עם ההפסקות שקבעתי בדרך זה לקח לנו איזה שעה וחצי... הקומה הלפני אחרונה - כולנו במצב של סערת רגשות בגלל הזיעה העיייפות וההתרגשות שהולכת וגוברת כל קומה וקומה. הגענו לגג!! כולם פרצו בזעקות שמחה וחיבוקים כאילו וכבשנו את האוורסט... :) הסתלבטנו על הגג איזה 45 דק´ וירדנו. ההרגשה שהיתה היא פשוט בלתי ניתנת לתאור.. היינו הבני - אדם היחידים בגובה מטורף שכזה בכול המזרח-התיכון... ממליץ לכולם!

Psichadelic

New member
מצב הבנייה?

רק חלונות בלי הפרדה של חדרים בכל קומה וחלק מטויח חלק לא...

Psichadelic

New member
כן!../images/Emo58.gif

מי עוד טיפס לבדו בעזרת שתי רגליו לגובה כזה באותו הזמן? שאלה: שער העיר הוא באמת הבניין הכי גבוה במזרח-התיכון?

TheIllustrator

New member
שלילי!

הסיטי גייט שלנו, על כל 244 המטרים שלו(פלום המטר שבעים וחמש שלכם... כאשר הייתם על הגג שלו! LOL
), הוא רק המגדל ה-6 הכי גבוה במזרח התיכון... לפניו יש את צמד המגדלים של דובאי(EMORATES TOWERS), את הבורג´ אל עראב באותה המדינה, ויש גם את הKINGDOM CENTER ואת ה... נו, הבניין המכוער הזה שגם אותו עיצב סיר נורמן פוסטר בצורת פירמידה... שניהם בערב הסעודית. על כל פנים... הקומה המאויישת הגבוה ביותר באירופה שייכת לסיטי גייט שלנו(!) ובמזרח התיכון, יש לו את הקומה המאויישת ה... שניה צריך לחשוב... שלישית או הרביעית הכי גבוהה.

TheIllustrator

New member
דווקא כן...

היא לא נחשבת "אסיה"... היא לא נחשבת ל"הודו-סין"... היא נמצאת במפרץ הפרסי, שנכלל בהגדרה הכוללת של "המזרח התיכון". ובכלל... אם ערב הסעודית היא במזרח התיכון, ואם עיראק נחשבת גם כן למזרח התיכון, נסיכויות המפרץ הן לבטח כאן!

TheIllustrator

New member
תלוי בגובהו...

אבל כנראה שבשום מקום... או אולי במקום אחד. (יעקוף את ה"פירמידה" המכוערת של סיר נורמן פוסטר בערב הסעודית)

oren*

New member
תלוי איך תסתכל על זה

האם מדובר רק ברצועת המדינות השוכנות בחלקו המזרחי של אגן הים התיכון (לבנון, סוריה, ישראל, ירדן, מצרים), או באיזור נרחב יותר. יש כאלה שיגידו שטורקיה נמצאת ביבשת אסיה, יש כאלה שיגדירו את האיזור בתור "אסיה הקטנה" איחוד הנסיכויות נמצא על "חצי האי ערב" - לדעתי מדובר באיזור נפרד מהמזרח התיכון. יש אתרים שמפאת חוסר יכולת להקדיש לכל מדינה איזור משלה - דוחפים מספר מדינות לאותו איזור. ב-CNN כבר לא מציגים את ישראל בתחזית מזג האוויר - האם זה אומר שמדינת ישראל לא קיימת? ואילו באירוויזיון אנחנו משתתפים כמו כל מדינה אירופאית אחרת - האם זה אומר שישראל נמצאת על יבשת אירופה? ומה לגבי התכנון להשתמש בדולרים אמריקאים ככסף הרשמי במדינה? - האם זה אומר שאנחנו ביבשת אמריקה? כל אחד ודעתו היא - אני חושב ששער העיר ברמת גן הוא המבנה הגבוה ביותר במזרח התיכון, כל עוד לא יבנו במצרים/ירדן/סוריה/לבנון מבנה גבוה יותר. שים לב לפרסומים של המצפה בקומה ה-49 בעזריאלי - המצפה הגבוה ביותר במזרח התיכון

TheIllustrator

New member
נכון, אבל אני קבוע בדעתי ../images/Emo13.gif

שדובאי גם היא חלק מן המזרח התיכון.
האיזור שאתה מדבר עליו, סוריה-לבנון-ישראל-מצרים(נדמה לי שגם תורכיה), זה יותר מתאים להגדרה של "הסהר הפורה" ולא של "המזרח-התיכון" בכללותו. אין מה לעשות... כשאומרים המזרח התיכון מתכוונים גם לחצי האי ערב, ולא מתחילים לחלק את העולם לתשעים אלף תתי איזורים. אפשר לומר מגדל הסיטי גייט הוא בכלל המגדל הגבוה ביותר באיזור השבר הסורי-אפריקני, או המגדל הגבוה ביותר בין פרנקפורט לדובאי, ללא מזרח אירופה וערב הסעודית... אבל בא לא נשתגע...
כיום, בחלוקת אזורי גורדי שחקים "כוללת" ביותר יש את: -צפון אמריקה. -מרכז אמריקה. -דרום אמריקה. -אירופה. -אפריקה. -המזרח התיכון. -אסיה. -דרום-מזרח אסיה. -אוסטרליה וניו-זילנד. מאחר ודובאי היא לא אסיה, ומאחר שע"פ כמעט כל קנה מידה היא במזרח-התיכון, אין ברירה אלא להבין שאין לנו את "המגדל הגבוה במזרח התיכון" ומי שחושב כך, פשוט טועה. לגבי הדוגמאות עם האורווזיון, תחרויות כדורגל וכדורסל, וכל שאר הדברים... הסיבה שאנחנו נחשבים "אירופה" זה מאחר ואנו מוקצים מחמת מיאוס ע"י עמי האיזור, מה גם שיש לנו מנטליות ו"אופי"(מה שזה לא יאמר...), שונה מעמי הסביבה וקרוב יותר לאירופאי. זה ממש לא מסיבה גיאוגרפית, אלא יותר פוליטית וחברתית... מבחינת מיקום גיאוגרפי, אנחנו חלק אינטגרלי מהמזרח-התיכון, כמעט כמו דובאי...(קצת פחות "אינטגרלים" מאיתנו, אבל מספיק קשורים) לגבי הפירסום של עזריאלי... אין זו טעות. זהו המצפה הגבוה במזרח התיכון, לא המגדל!!!

TheIllustrator

New member
בעצם...

לא!!! בכווית ישנו עמוד תקשורת עם מצפה שהוא גבוה ממצפה עזריאלי!!!
(למרות שהנוף הוא בעיקר מדברי) הקיצר... אנחנו סתם אוהבים להתרברב. אין לנו את המגדל ולא את המצפה הגבוה במזרח התיכון, ואפילו את "ריכוז גורדי השחקים הגדול במזרח-התיכון" אין לנו... תל-אביב\רמת-גן היא רק משנית לדובאי.
אגב... אפילו אם אינך עדיין מסכים שדובאי היא חלק מן האיזור, אני בטוח שאתה מסכים שערב הסעודית היא חלק מהמזרח-התיכון... וגם בה יש כשני מגדלים גבוהים מהסיטי גייט.

Electrolite

New member
גם אני רציתי אבל לא הצלחתי...

לפני כמה שנים כשהייתי אצל חבר שלי שגר בת"א החלטנו לצאת לטיות מאוד מאוד מאוחר בלילה וכהגענו לאיזור עזריאלי החלטנו שננסה לעלות עליו. כשהגענו ראינו שלצערינו הייתה שמירה מאוד הדוקה והיה מאוד פעיל בסביבה (3 לפנות בוקר) בגלל שהסופרמרקט היה פתוח והיו הרבה שומרים בתוך הקניון.... חבל :( זאת נראית כמו חוויה אדירה!

danezeq

Member
פעם מצאתי דלת נסתרת מתוך הקניון

ועליתי למשולש! (לא למעלה רק כמה קומות) אתם בטח שמתתם לב כמה דלתות וחדרי מדרגות יש בקניון הזה

oren*

New member
כולי קינאה, אין לי מה להגיד לך

מזכיר את הסיפור עם הצנחנים שטיפסו על עזריאלי וצנחו ממנו למטה - הקפיץ את כל כוחות הביטחון שחשבו שמדובר בערבים שרוצים לעשות פיגוע בקרייה. איך בשעות הלילה הצלחתם להבחין בפרטים מדוייקים שכאלה? האם לא היה שם קר? האם יצא לך לשים לב למספר המעליות במבנה? קינאה קינאה קינאה - גם אני רוצה

Psichadelic

New member
בקיצור חברים...

אני וחבריי עברנו חוייה עצומה שעצם עשייתה גרמה לנו להרגיש שונים ומיוחדים אפילו אם זה היה רק לרגע כת... להגיע לגובה שכזה בלי להתפס ועוד לרבוץ על הגג - בהחלט סיפוק אדיר

למעלה