על הגוש הסיליקטי וקוביית הקרח
במהלך הלימודים בכתה ז' (לפני כ-7-8 שנים), בכתת המדעים נדרשנו להכין הרצאות על נושאים מדעיים. אני וחבר, בחרנו נושא שהיה מאוד פופלרי בזמנו - חיים מחוץ לכדוה"א. מלבד הצגת הקלטת של "עובדה" בהרצאה (ובכלל נזכרית בדבר בגלל השרשור שמישהו פתח אודות הקלטת - מצטער, אבל היא לא ברשותי כבר מספר שנים
), הצגתי פריט הלקוח ישר מזירת הפשע! שנתיים לפני ההרצאה, אמא שלי חינכה תלמיד אשר מאוד התעניין בנושא, אני זוכר רק את שמו הפרטי כרגע, גיל. בכל מקרה, הוא סיפק לי הרבה חומר להרצאה, כולל את הלקטת של אילנה דיין, וגם את אחד הממצאים שנשארו ב-"אתר נחיתה" בקדימה. מי שזוכר, באמצע שנות ה-90', במסגרת "שגעון ה-עב"מים" שחגג בארץ, היה סיפור מפורסם על מפגש מהסוג השלישי, בו עצם יחסית קטן נחת בחצר בית בישוב קדימה, ויצר קשר די ארוך עם בת הבית. במקום נשאר מעגל קטן בעשב, ומסביבו אבנים דמויות מתכות קטנות. הבדיקה העלתה שמדובר בחומר סילקטי (חומר מבוסס על צורן, סיליקון), אשר אינו קיים בטבע בכדור-הארץ! גיל, שמח לנדב לי את האבן למטרת ההרצאה (ואף שכח שהיא אצלי למשך 3 השנים הבאות, אבל זה כבר לא משנה :]). הייחוד שלו, מלבד שזה מאוד מרתק לאחוז במה שטוענים שהגיע אלינו כתוצאה מביקור של חייזר, היא היכולת שלו להמיס קרח. באמצע ההרצאה, עשינו ניסוי. הבאנו מהר קוביית קרח מחדר המורים, והנחנו את האבן על הקרח. התופעה הייתה די מעניינת, והאבן השאירה "חותמת" בקרח במהירות מדהימה ע"י המסתו. בסופו של דבר קיבלתי ציון 100, אבל זה כבר לא מעניין
חבל שנאלצתי להיפרד מהאבן בסופו של דבר, ובתקופה ההיא לא חשבתי על לצלם אותה (בטיפשות גמורה...)
במהלך הלימודים בכתה ז' (לפני כ-7-8 שנים), בכתת המדעים נדרשנו להכין הרצאות על נושאים מדעיים. אני וחבר, בחרנו נושא שהיה מאוד פופלרי בזמנו - חיים מחוץ לכדוה"א. מלבד הצגת הקלטת של "עובדה" בהרצאה (ובכלל נזכרית בדבר בגלל השרשור שמישהו פתח אודות הקלטת - מצטער, אבל היא לא ברשותי כבר מספר שנים