על הדבר הכי חשוב בבית אף אחד כאן

על הדבר הכי חשוב בבית אף אחד כאן

לא דיבר ---- האסלות . האסלות בארץ מעוצבות כך שצריך לנקות אותן לאחר כל שימוש - צרות למטה כך ששטח המים צר מאוד . בתאילנד האסלות הן עם שטח מים רחב הרבה יותר . הרבה יותר נוח .

ענתש

New member
כשצריך פיפי אז זה הכי חשוב ../images/Emo8.gif

ומסכימה שזה ראוי למחשבה. בעבודה שלי העבירו אותנו לבניין משרדים חדש והאסלות בבנין החדש מטופשות להפליא... הן בנויות עם מין עיקול קדימה כזה שכל מי שיושב טיפה על הקדימה של האסלה מפספס את המים ופוגע בחרסינה של האסלה (איפה שהמים לא מגיעים). זה אולי מעוצב יפה אבל כל כך לא פרקטי ! הורדת המים לא ממש שוטפת את הכל והתוצאה מזעזעת להפליא. סליחה על התיאורים הפלסטיים. אני חושבת שהבפנים של האסלה צריך להיות כמה שיותר נטול עיקולים ועם "בריכת מים" כמה שיותר רחבה ועמוקה.

כאשר הן מעצבנות אז הן הכי חשובות

פיטנגו4

New member
כמה שאתה צודק

פעמיים ביום אני מקללת את מי שתכנן את האסלות שלי (3) ופעמיים ביום מתכננת להחליף אותן, ומיד!!! המתכנן היה תורכי,ואצלם עושים כל מיני דברים הפוך. המבין יבין, ואני לא רוצה לפרט
פרט לכך שצריך ניקיון של האסלה אחרי כל שימוש.

../images/Emo13.gif

נחמד לדעת שלא רק אני משוגעת השבוע יצאתי לחפש אסלות, האמת אין חדש תחת השמש, כל האסלות נראות כמעט זהות היה רק דגם אחד שנחשב מעוצב, אבל לדעתי הוא לא נותן כלום מלבד מראה של שירותי נכים, ובכלל ההבדלים בין הניאגרות משגע אותי- ואולי תוכלו לעזור לי בהחלטה הניאגרה הנסתרת, נראית מהמם ועולה בהתאם (אצלנו היא עולה פי 6 מהניאגרה הרגילה ויש לי 4 אסלות בבית), האם יש לה חסרונות? אני אוהבת את המראה שלה, אבל לא יכולה שלא לדאוג מכך שמיכל המים יהיה מאחורי קרמיקה, ואם חלילה תהיה נזילה יהיה צורך בלהביא שיפוצניק.... אנא דעתכם המנוסה בעניין

אני שמעתי

שלמרות שמיכל המים חבוי בתקרה, יש אפשרות לשליפה מהירה שלו במידת הצורך.... נדמה לי שאיריסג כתבה על זה.....

איריסג

New member
חבוי! אבל לא בתיקרה...

המיכלים הסמויים חבויים בקיר שמאחורי האסלה. גם האיש שלי בהתחלה לא רצה לשמוע על זה, מאותהסיבה - מה, אני אתחיל לפרק חרסינות כל פעם שצריך להחליף איזו גומיה? אין מצב. ואז הלכנו לתערוכת בילדינג האחרונה ושם כצפוי היו המון המון מציגים של כלים סניטרים (פלסאון, גרוהה, כולם...). אז בדקנו. ומסתבר שזה מאד מאד פשוט. לא מפרקים שום חרסינה ושום נעליים. פתח השירות נמצא מאחורי המסגרת של לחצני השטיפה (אלו שמורידים איתם את המים). זאת אומרת שכל מה שצריך לעשות זה לפתוח את המסגרת של הלחצנים שנמצאים על הקיר - ולשלוף את כל המנגנון של האסלה בקלי קלות, בדיוק כמו שעושים באסלה רגילה. תודה לאל שזה ככה. עכשיו יהיו לנו מנגנונים נסתרים בבית...

ומה לגבי המיכל עצמו

ידוע לך אם ניתן לשלוף אותו במקרה חירום? יש לי פחד ממרפי שיושב לי דרך קבע על הכתף, אני תמיד נופלת באחוזים הלא טובים של הסטטיסטיקה.... בחישוב מהיר יוצא שכל האסלות כולל מנגנונים וניאגרות בבית יעלו כמו אסלה אחת עם ניאגרה סמויה לכן אני חושבת שאם בסוף אחליט על הסמויה אשים אותה רק בסוויטה של ההורים ובשירותי אורחים, בשירותי חוץ ובשירותי ה"משפחה" אני בכל מקרה כנראה אשים את הפושטים

איריסג

New member
לא בדקתי את זה

אבל אני משערת שכן - כי פתח השירות שמתגלה בקיר אחרי ששולפים את המסגרת של הלחצנים הוא די גדול. אני לא מכירה את המחירים בספרד - אבל בארץ ההפרשים כבר ממש לא רציניים. ראיתי היום מודעה לסט קומפלט - אסלה + ניאגרה ומנגנון סמוי - ב 900 ומשהו ש"ח. זה כמובן אם את לא כמוני - שמה עין על סט לחצנים הכי יקר של גרוהה - רק הלחצנים משהו כמו 3000 (שלושת אלפים!) ש"ח... האיש שלי מייד פרץ בצחוק פרוע, ואמר - ברור היה לי שזה מה שהכי ימצא חן בעינייך... כמובן שלא נקנה כזה... בכל מקרה, בארץ יש גם מנגנונים של פלסאון וגם הם ממש לא יקרים.

תודה אני אברר את זה

יותר לעומק בינתיים בתוכניות יש הכנה לסמויות, ולפי התשובות שנקבל נראה אם נעשה זאת או לא לגבי המחירים- אני בדקתי כאן בשני מחסנים כאן, אבל לדעתי הם מחסני בוטיק, הכל היה שם יקר ומבחינת ניאגרות סמויות הם החזיקו רק שתי חברות שכמעט והיו זהות במחירים ואכן דובר על משהו בסכום שציינת צריך לכתת רגליים כנראה.....

4 אסלות../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif איזה כיף לך../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כשיש בנים בבית, זה ממש הכרחי....
שמישהוא יגלה לי, בהזדמנות זו: מתי
הם לומדים להשאיר שירותים נקיים, בלי שלוליות, טיפות וכד'

אני אסביר

ישנם שירותי אורחים ישנה אסלה במקלחת הגדולה ישנה אסלה במקלחת הצמודה ליחידת ההורים וישנה אסלה במקלחת חוץ (יש בריכה בתכנון ולכן מקלחת+שירותי חוץ הם סוג של הכרח) לגבי ההשתנה של הגברים אני "חינכתי" את בעלי להשתין בישיבה, והוא רק מודה לי- טוען שזה מרגיע חוץ מזה שביום יום, היות ואין לי כוונה לנקות ארבעה שירותים כל שבוע- הדרישה היא אחת- משתמשים רק במקלחת אחת! למזלי בעלי מבין ומקבל זאת, היות ולא יתכן שרק שני אנשים חיים בבית נשתמש בשלוש מקלחות (-זה מה שיש לנו כיום) אני מעריכה שכשנעבור לבית החדש, יהיו בשימוש מן הסתם גם שירותי החוץ בשימוש יומיומי....

האיש דווקא בסדר......./images/Emo8.gif

אבל הילדודס......
לנו יהיו (מתי
מתי
) שלושה חדרי שירותים: לאורחים, במקלחת של הילדודס
, ביחידה שלנו

fireman

New member
התכנון של האסלות היום הוא צרה

ענקית, האסלות הופכות למעוצבות, מעוקלות ועגלגלות ומשאירות קוביית מים בשטח של 5 ס"מ על 5 ס"מ ששום דבר לא עובר דרכן ומלכלך בלי סוף...נוסיף לזה את הניאגרות הנמוכות יחסית עד למונובלוק שלחץ המים שלהן כתוצאה מהפרש הגבהים הקטן הולך וקטן. עם כל הכבוד, לא הייתי מחליף את האסלות של חרסה מלפני 20 שנה באסלות מונובלוק שעולות פי 8. לי יש היום בבית 3 אסלות של חרסה שנראות יותר טוב מהאסלות של לפני 20 שנה אמנם אבל נותרו עם התכונות המצויינות שהיו לאסלות הללו מאז ומתמיד, שטח פני המים גדול, הכל עובר דרכן, אפילו אם תקחו גליל נייר טואלט כמו שהוא ותזרקו לאסלה הוא עובר כמו גדול. אבן הן לא מונובלוק והן לא עם ניאגרה נסתרת אבל הן האסלות הכי טובות שיש והמחיר....מצחיק.

איריסג

New member
מונו = אחד

זאת אומרת - יחידה אחת. אלו האסלות שאליהן מחוברת הניאגרה ישירות - וזה נהיה יחידה אחת. בשונה מהניאגרות הרגילות שתלויות מעל האסלה.

למעלה